Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagyot küzdött az OSE, de a végén a Paks örülhetett

Lóránt és Coleman tarthatatlannak bizonyult a hazaiaknál.

Atomerőmű SE – OSE Lions 89-85 (26-18, 25-26, 20-24, 18-17)

Bajnokság, 8. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Ádám J., Frányó P. (Balogh L.)

Paks: Evans 10/3, Harris 5/3, Faust 10/3 Coleman 22/3 Lóránt 32/9. Csere: Kovács 4, Valerio-Bodon -, Velkey -, Kis -, Jackson 6.

Oroszlány: Abell 17/9, Illés 5/3, Zsiros -, Rizvic 26/3, Bozsovics 11. Csere: Washington 7/3, Garamvölgyi 2, Demeter 2, Hayes 15.

Gyorsan bekezdtek a felek, Rizvic pontjaira Coleman válaszolt, majd Lóránt zsákolt, Rizvic dobott egy közelit, aztán Evans és Coleman is bevert egy-egy hármast, így két perc után már időt is kellett kérnie Sebastjan Krasovecnek (10-4). Ez nem törte meg a hazaiak lendületét, ismét Lóránt zsákolt. Abell triplájával zárkózott volna az OSE, de Harris a rá követező támadásból szintén távolról talált a gyűrűbe. Az ötödik perchez érve már 11-gyel ment az ASE (18-7). Továbbra sem találta a támadásait az Oroszlány, ráadásul könnyű kosarakat dobott a Paks. A két friss szerzemény, Washington és Hayes is beszállt a meccsbe és egyből zárkózni kezdtek a vendégek, időt kellett kérnie Braniszlav Dzunics vezetőedzőnek (7. perc: 22-14). Kovács közelijével újra kétszámjegyű lett a különbség, de a végén Hayes duplájával bejött 10 alá az újonc. 26-18.

A második felvonást Hayes nyitotta, de ezt követően Faust és Coleman is betalált. Akárhányszor zárkózotak volna Illésék, mindig volt válasza a Paksnak. Faust és Abell is csak az egyik szabaddobását tudta értékesíteni, majd Coleman volt továbbra is tarthatatlan. Ekkor a hazaiak légiósa 12 pontnál járt, hibátlan mezőnymutatóval és mindössze egy elrontott büntetővel. A Paks továbbra is visszaverte az OSE próbálkozásait, így megragadt két csapat között a 9-11 pontos különbség (15. perc: 40-29). Rizvicet faultolták tripladobás közben, ő oedig köszönte szépen, mindhárom dobását a helyére küldte. Hayes duplája után 6-ra zárkózott a vendég csapat, amit Lóránt egy triplával állított meg (17. perc: 47-38). Feljavuló támadásainak köszönhetően ebben a negyedben már jobban partiban volt az Oroszlány, egy pontot sikerült faragniuk a nagyszünetre. 51-44.

A fordulás után Faust dobott egy duplát, Rizvic pedig egy triplát. Továbbra is tartotta a hétpontos előnyét a Paks, de magabiztosan kapaszkodott az Oroszlány. Sőt, Illés triplája után már csak 4 volt közte, de Lóránt és Harris kosarai után időt kellett kérnie a vendégeknek (24. perc: 68-60). Egy pár perc stagnálás után Washington és Rizvic egy labdányira hozta fel a vendégeket a negyed végére. 71-68.

Lóránt egy hármassal nyitotta a záró etapot, amire Demeter válaszolt, Hayes közelijével pedig két pontra zárkóztak az oroszlányiak (33. perc: 74-72). Abell büntetői után már egál volt, de Lóránt középtávolija a legjobbkor jött a Paksnak, majd a magasember közelről is eredményes volt (35. perc: 78-74). Rizvic büntetőivel folytatódott a mérkőzés, majd Kovács dobott kosarat Jackson passzából, majd Coleman közelijével hat lett közte (37. perc: 82-76), időt kért az Oroszlány. Ez sem segített, Jackson is betalált, aztán Coleman zsákolt egy gyorsindítás végén, így eldőlni látszott a találkozó (39. perc: 86-76). Lóránt egy büntetőt dobott csak be, Illés pedig pontosan célzott középtávolról, Bozsovics pedig faulttal együtt juttatta a labdát a gyűrűbe és bár a büntetője kimaradt, Rizvic a támadólepattanó után nemcsak a duplát, hanem a mellé járó szabaddobást is értékesítette. A túloldalon Evans volt hibátlan, 89-83-nál kért időt az Oroszlány. Illés passzából Bozsovics szerzett kosarat, ezúttal a Paks kért időt, négypontos vezetésnél, de már nagyon kevéssel az órán. Azután már nem született újabb kosár, a Paks egy végletekig izgalmas meccsen győzte le az Oroszlányt. 89-85.

Fotó: OSE Lions Facebook

HIRDETÉS
32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Artur DokiBezsekrapulaksz simon24eselfogult vagyok Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Még egy megsüvegelés a végére:
azt már nem sokan láthatták a meccs után,hogy a vendégtábor elpakolt/kitakarított maga után…konkrétan összeszedték a szemetet maguk után.
303 éve járok meccsre,de ilyet még nem láttam.
Szokott itt olyan disznóól maradni vendégszurkolók után(nyilván máshol is,utánunk is anno),hogy csak na…hagyták már itt zászlót,transzparenst,dobot,ruhát is…)))

Respect!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszi, de ezt nem is kellene megemlíteni. Ügyelünk rá, hogy vendégként ne hagyjunk kuplerájt magunk után.

off: örülök, hogy személyesen is találkoztunk!

Artur Doki
Olvasó

Lóránt Péter : Örülök, hogy sikerült zsinórban a negyedik győzelmet is megszerezni. Az elején jó védekezést produkáltunk, utána inkább a támadásokra lehetett büszke mindkét csapat. Sok pontot kaptunk hazai pályán, gratulálok az OSE-nak, egy pillanatig nem éreztem, hogy sima meccs lesz. Szimpatikus csapat az Oroszlány, megyünk tovább.

krapulaksz simon
Olvasó

– 22:7nél kezdett Dzunics rotálni. egyből kapott a Paks vagy 10 pontot. innen kezdve a könnyed játék megszűnt. – Velkeyt becserélte 3 percre az első negyedben, jó volt, ezután többet nem játszott. – Ma is sokalltam Kis játékperceit. – Néha sajnáltam a játékosokat, egy egy hiba után mit kénytelenek eltűrni Bánétól… (pl. Faust) – Coleman egy állat. imádtam. Oroszlányról: mikor még jegyért álltam sorban, már hátborsóztató volt hogy szinte özönlöttek a vendég drukkerek. a meccsen is kib. jól tolták, régen volt Pakson ennyire remek kosár hangulat. kis-Körmend. a csapat, edzőstül rokonszenves volt. Bámulatos egy ennyire komplett újonc csapatot látni, jó… Olvass tovább »

elfogult vagyok
Olvasó

Most értünk haza. Paksiak győzelmét, jobb teljesítményét nem akarom kétségbe vonni, DEEEEEEE! Azt hiszem a bajnokság leg nagyképűbb, leg önteltebb csapatánál voltunk! (Ebben nálam bajnok esélyesek!!!) Ha itt – ott nem segítenek a védekezésben a sporik, újból meglepetést okozunk. SZERINTEM, de Én elfogult vagyok!!!! Nem a cserepad ellen csúszott ki a kezünkből a meccs! Sokat kell még tanulnunk (sunyi fű alatti ütések, könyöklések), de hát most nekünk még tanulnunk, és tűrnünk kell!

24es
Vendég
24es

Igen, elfogult vagy, mint egy kicsit mindenki. Mi is láttunk ezt-azt, de mi nyertünk, ezért most nem foglalkozunk vele. Jó ellenfelek voltatok, ez biztos, és jó volt a hangulat, amit köszönünk!

krapulaksz simon
Olvasó

tényleg az vagy. 🙂

csocsa
Olvasó

Most,hogy haza értél,igyál egy jó pálinkát,aludj egy jót és holnap már reálisabban fogsz gondolkodni.
Egészségedre!!!

Bezse
Olvasó

A múltkor írtam , hogy van a Paksban két agyatlan nagyképű idióta : a Faust meg a Jackson

bányász
Vendég
bányász

Nem vagy elfogult. Értem miről beszélsz. Sokféleképpen lehet legyőzni egy csapatot. Lehet nagyképűen, önteltséggel. Meg lehet korrekten is. Főleg azt nézve, hogy egy lesajnált OSE ellen izzadtak meg. Egy zsákolásnál felhúzza magát a paksi majd csapkodja a palánkot miközben felhúzva tartja magát az normális helyeken azonnal technikai. Ha Lóri nem az izmait mutogatja amikor éppen leütött valakit és faultot kap, ha Jakcson nem integet ki nekünk hergelve minket, akkor csak annyit írunk, hogy gratulálunk a győzelemhez. De ez így nem elfogultság. Kaptunk már ki jobban és mégis lepacsiztunk az ellenfél játékosaival is.

Osezo
Olvasó

Így van pl. Körmend, sőt a játékosok szóltak egymásnak is, úgy jöttek vissza.

Osezo
Olvasó

Így van pontosan, az amerikai játékosoknak nem fúják be a hibákat, nem fúják a lépéseket. A végén meg úgy örültek mintha ha csak egy sima meccs lett volna, aztán nem. Szerintem nagy képűek voltak.

Tomba01
Olvasó

Tökéletes a névválasztás…azért mert megvertétek az olajt és szoros meccsen kikaptatok tőlünk ettől még nem kell egyből bírózni és nagyképűségről beszélni…foglalkozz a saját csapatoddal, mert újoncként nem a boxzsák szerepét kaptátok és ez az utóbbi éveket figyelembe véve elismerést érdemel, a szurkolás előtt pedig le a kalappal brutál volt, mint régen nálunk…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Egyetértek. Az, hogy egy egél körüli meccsen kimutogat egy játékos, bőven benne van. Na bumm! Jackson megkapta érte az áldást, de kb ennyi. Legalább mi, szurkolók ne akadjunk már ki olyan dolgokon, ami egyébként piszlicsáré apróság. Ott, akkor rendben volt, hogy elküldtük a picsába, de kb ennyit ér a sztori.

Artur Doki
Olvasó

Szerintem mind2 oldalon voltak ilyenek,szóval kár kiemelni egyet-egyet…meg túlragozni a dolgot
Vendég oldalon is volt olyan,amikor Faust zsákolni készült,aztán lecsapták,mint a taknyot. Minden volt, csak szabályos szerelés nem. Sima fault….
De említhetnénk Tőzsérék videózását kb egy perccel a vége előtt,lett belőle egy 2+1 a vendégeknek.

Pityesz
Olvasó

Nem akarom ismételni az előttem írókat, de mostanában tényleg nem volt ilyen népes vendégszurkoló tábor nálunk. Külön kiemelném, hogy emellett rendkívül sportszerűen nyomták, nem a másik csapat szurkolóival foglalkoztak csak a csapatukkal.
A csapatuk meg tuti nem fog kiesni, sőt jó pár csapatot meg fognak még szívatni!!! Gratulálok!
Hajrá ASEEEEEEE!!!!!!!

Marillion
Olvasó

Grat Ose ez majdnem újabb bravúr lett. Az Oroszlányi szurkolókat már az egész ország dicséri….le a kalappal előttük! Csak így tovább…klubnak,szurkolóinak…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Grat a Paksnak!
Sajnos palánk alatt gyengék voltunk támadásban és védekezésben is. Lóri a szezon meccsét játszotta.

Nem a bírókon múlt, de csak jól esik:
Tőzsér, te kis buzi!

donnarumma
Olvasó

😂

Osezo
Olvasó

Igen, ha Lóri nincs, akkor talán össze jött volna az újabb győzelem.

Cadillac Eldorado Brougham
Olvasó

Először is remek meccs volt, nagyot küzdött az OSE,szép volt. Másodszor az oroszlányi szurkolók szurkolása elképesztő volt. Jó volt nézni még paksi szurkolószemmel is. Sérülésmentes szezont és sok sikert nekik.

Tomba01
Olvasó

Izgalmas meccs lett belőle…kellett hozzá a sok buta hibánk és egy nagyon egyben lévő Oroszlány. A szurkolás előtt le a kalappal, brutális mint nyomtak a vendég szurkerek! Hajrá ASE! Szép volt fiúk!

Osezo
Olvasó

Szia Trombitás_Frédi, remélem sikerült meglepni téged, nemhogy 15 hanem, 4 lett közte. Szép volt fiúk! Hajrá Oroszlány!

csocsa
Olvasó

Hátradőlősnek indult,nem lett az.
Szép volt fiúk!
HAJRÁ ASE!!!
Jár a gratula Oroszlányba!
Jó utat hazafelé!

bányász
Vendég
bányász

Gratulálok a Paksnak, elejét elrontottuk.
Nem mehetek el szó nélkül az mellett, hogy Lóránt majdnem a parkettára élvezett, amikor faultolt és két kezét a magasba emelve az izmait mutogatja, olyan büszke volt a tettére. Na ez tényleg komoly?

Zászlót tilos volt bevinni, mert rúd van a végén. Kellenének további szigorítások tisztelt Mkosz.:) Még jó, hogy a nadrágon fent maradhat az öv.:)

Hajrá Ose

csocsa
Olvasó

Viszont mindannyian befértetek.
No para!
Lórinak lehet nagyobb öröme is ezen kívül,lásd:32/9!

csocsa
Olvasó

Mégegyszer:Jó utat!
Érjetek haza épségben!👍

bányász
Vendég
bányász

Én eddig csak rosszat hallottam róla (nagyképűség, önteltség), igazából nem történt más, mint igazolta. Hogyne, igen, szép eredményt ért el…de! valaki írta itt anno, hogy nem csak a vereséget kell emelt fővel elviselni, hanem a győzelmet is. Na az a Lórira tökéletesen igaz. Értem én, hogy a ti játékosotok és véditek, de én még nem láttam olyat, hogy valaki ennyire büszke legyen egy faultra és az izmait mutogassa. Ez több, mint szánalmas.

csocsa
Olvasó

Sztem az általa szabályosnak vélt szerelést ünnepelte….,mondom szerintem és nem akarom minden áron felmenteni.

donnarumma
Olvasó

Gratulálok mind a két csapatnak.A Paksnak jár a győzelem miatt, a vendégnek meg a nagy küzdésért és a szoros meccsért!Szép volt..

gulyasszabolcs00
Olvasó

Az idei Paks otthonában végig meccsben lenni egy újoncnak megsüvegelendő teljesítmény! Hatalmas pozitív meglepetés az Oroszlány, csont nélkül bent fognak maradni, és ha megnézem hány olyan csapat van ahol elég nagy a káosz vagy gyenge a keret, akkor azt kell mondjam simán odaérhetnek a 10-be is. A Paks meg lesz még jobb is, továbbra is tartom, hogy biztosan ott lesznek a legjobb 4 között.
Úgy hallottam ma is robbant az OSE tábor. Megérdemli a csapat az ilyen szurkolókat, s a szurkolók is megérdemlik ezt a csapatot.
Sok sikert mindkét brigádnak!

Rambo
Olvasó

Hát
a beharangozónál azt olvastam hogy nagy az arc az újonncnak és 20 lessz közte na majdnem bejött hajrá OSE szép volt fiúk grat a Paks nak

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés