Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Nagyot küzdött a Pécs, hosszabbításban nyert a Nyíregyháza

A sírból hozta vissza a meccset a listavezető.

NKA Pécs - HÜBNER-Nyíregyháza BS h. u.: 98-104 (22-18, 26-13, 17-19, 22-37, 11-17)

Piros-csoport, 10. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia
V.: Szalai Zs., Földesi Á., Csák M. K.

Pécs: Sedin 17/9, Benke 5, Kocsis 11, Lados -, Scherer 17/3. Cserék: Kollár 7/3, Váits 20/6, Gáspár 12, Rosic 9/6, Molnár -.

Nyíregyháza: Ubilla 29/12, Kiss -, Mohácsi 16/6, Bazsó 6/3, Tóth 18. Cserék: Bus 15/3, Szobi 5/3, Mokánszki 15/6, Czinger -.

A Piros-csoport 10. fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásán lépett pályára az NKA Pécs és a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks csapata. A találkozó előtt a hazaiak 6-8-as mérleggel a tabella 9. helyén álltak, míg a vendégek tizenöt győzelemmel és egy vereséggel vezették a tabellát.

Egy szép Ubilla-Tóth akcióval hamar megragadták a vezetést a nyíregyházaiak, kisvártatva pedig Mohácsi duplázta meg a pontjaik számát (0-4). A bedobó már négynél járt, a Blue Sharks hatnál, amikor Kocsis révén megszületett az első pécsi kosár. Hiába a jó vendég kezdés, a negyed derekára felpörgött és fordított a baranyai csapat (10-8). Továbbra is jól tartották magukat a fiatalok, akik agresszív betörésekkel és kemény védekezéssel behúzták az első negyedet. 22-18.

7-0-val indították a második játékrészt a hazaiak, ezzel pedig tíz fölé kúszott a különbség, Siska János kért időt (29-18). Zónára váltott a listavezető, ami egy kisebb zavart okozott a pécsi támadásokban, elkezdték lopni a távolságot a vendégek (34-27). Ivica Mavrenski időkérése megfogta a Nyíregyházát, megint kezdett ellépni az NKA Pécs, amely tekintélyes előnyt épített ki a félidőig. 48-31.

A fordulás után – ahogy az várható volt – megpróbált közelebb férkőzni a Blue Sharks és felzárkózott tízre (48-38). Eszmélt a Pécs és elállította a vérzést, egyelőre nem forgott veszélyben a tíz pont körüli előnyük a fiataloknak (56-44). Olyannyira nem, hogy a negyed utolsó perceit még jobban megtolták, plusz tizenötről várhatták a negyedik felvonást. 65-50.

Próbálkozott becsülettel a Nyíregyháza, amely újabb nagy rohamot indított, Tóth lefordulása után pedig már csak hat volt közte (73-67). Bár csökkent az előnyük a hazaiaknak, egy percre sem adták fel. Bazsó is a helyére küldött egy triplát, majd Bus ziccerezett, háromra olvadt a Pécs előnye (77-74). Sedin és Bus is csinált egy 2+1-es akciót, semmi nem dőlt még el pár perccel a vége előtt. Benke kulcsfontosságú pontokat szerzett, plusz hétről fordulhatott a végjátékra a hazai csapat. Óriásit küzdött a Nyíregyháza is, amely az utolsó másodpercekben Mokánszki triplájával kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás. 87-87.

Scherer pontjaira Mohácsi büntetői érkeztek, majd Sedin küldött a helyére egy fontos hármast (92-89). Bus is betalált kintről, remek kerekedett a párharcból. Egy támadóhibát követően Mohácsi állt bele egy triplába, ez is behullott, időt kértek a pécsiek (92-95). Mohácsi megint betalált, Váits válaszolt. Nem maradt már ideje a hazaiaknak, akik hatalmasat küzdöttek, de a végén a listavezető örülhetett. 98-104.

Fotó: Rátgéber Kosárlabda Akadémia Facebook

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
kokterbakibaMAFCdrukkerWaczak Recent comment authors
bakiba
Vendég
bakiba

VOlt tegnap még pár piros csoport meccs. Leszakadt volna a kezetek, ha azokról is írtok? Komolytalan ez a Nyíregyháza fókusz. Ez nem korrekt tájékoztatás. Az ok, ha a kapott pénzért olyan napokon is írtok róluk, amikor nincs meccs, de amikor forduló van, akkor legyen mindenkiről anyag. Ez lenne a normális.

MAFCdrukker
Olvasó

Nem olyan verhetetlen a Nyíregyháza, mint amilyennek tűnik. Bár biztosan a motivációjuk is alábbhagyott most, hogy simán vezetik a tabellát.

kokter
Olvasó

Eléggé bátor kijelentés az, hogy nem olyan verhetetlen a Nyíregyháza, főleg abban a fényben, hogy jelenleg 16-1-es mérleggel állnak a bajnokságban és tegnap is -17ről jöttek fel egálra egy eléggé sűrű januári menetrend után.

MAFCdrukker
Olvasó

Nem azt írtam, hogy nem ők a legjobbak, hanem azt, hogy egy meccsen bármi megtörténhet, még akkor is, ha ők játszanak. A bátor kijelentés oka, hogy láttam csapatom múlt szombati meccsét a Rátgéber ellen. Semmi extrát nem mutatott a pécsi csapat, meg is vertük őket 4 húsz éven felüli játékossal simán (a januári menetrend még sűrűbb is volt nekünk). Természetesen nem arról van szó, hogy az RKA és a Nyíregy egy szinten van, hanem arról, hogy szinte bármelyik csapat ellen belealhatnak a mérkőzésbe a tabella állása felett érzett magabiztosságuk miatt. Nyilván egy PO-meccsen másképp fognak játszani, azt sem vitatom, hogy… Olvass tovább »

Waczak
Olvasó

Ubilla nektek egy arany tallér ! Szurkolok hogy a következő idényben itt nálunk is láthassam ! ( a csapatot )

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés