Connect with us

B-csoport

Nagyot hajrázott a Vasas, de a Nyíregyháza húzta be a rangadót

21-7-re nyerték meg az utolsó negyedet a fővárosiak.

Vasas Akadémia - HÜBNER-Nyíregyháza BS 69-72 (18-18, 14-28, 16-19, 21-7)

Piros-csoport, 8. forduló
Budapest, Sport 11 Sportcentrum
V.: Fodor A., Hervay T., Földi L.

Vasas: Moravcsik 6, Radics 17/6, Boros 13/3, Kelenföldi 9, Debreceni 9. Cserék: Krasovec 10, Dormán -, Barócsi 5/3, Farkas -.

Nyíregyháza: Ubilla 3/3, Bus 8, Bazsó 5, Mokánszki 7, Tóth 25/3. Cserék: Vaskó -, Mohácsi 4, Szobi 3/3, Kiss 15/9, Czinger 2.

A Piros-csoport egyik legnagyobb rangadójára került sor szerda este, amikor is a tabellán harmadik Vasas látta vendégül a listavezető Nyíregyháza csapatát.

A kezdeti elhibázott támadások után a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést Bazsó és Tóth kosaraival, hamar egyenlített a Vasas. Újra sikerült ellépnie a Nyíregyházának, de lerázni nem tudták a fővárosiakat Siska János tanítványai, kiélezett csata folyt a pályán (9-12). Radics és Tóth is remekül kosárlabdázott, az első negyedet végül mindketten nyolc ponttal zárták, de nemcsak ők, a csapatok is döntetlenre álltak tíz percnyi játék után. 18-18.

Ubilla egy jó triplával jelentkezett és bár erre még volt válasza a Vasasnak, fokozatosan kezdett ellépni a Blue Sharks. Olyannyira, hogy a fiatal Kiss Benedek vezérletével már a tízet is átlépte a különbség és úgy tűnt, hogy erre most nem tud reagálni Faragó Péter együttese (26-38). A lepattanócsatában mutatott fölényt remekül használták ki a nyíregyháziak, akik megbízható előnyt építettek ki a félidőre. 32-46.

Nagy elánnal vetették bele magukat a harmadik felvonásba a fővárosiak és egy jó periódussal megkezdték a felzárkózást (41-49). Ekkor a Tóth-Kiss páros ismét a hátukra vették a csapatukat, visszament tíz fölé a Nyíregyháza, megtörni látszott a Vasas. 48-65.

Úgy jöttek ki a negyedik negyedre a hazaiak, ahogy azt ilyenkor kell és egy 9-2-es futással életben tartották a reményeket, ám ekkor még mindig tíz volt a Blue Sharks előnye (57-67). Egy időkérés után még közelebb jött a Vasas, Krasovec 2+1-es akciója után Siska János is kénytelen volt egy rövid szünetet elrendelni az övéinek (62-67). Moravcsik kosarai után már csak egy labdányi volt a különbség, amikor Bus állhatott a vonalra a vendég oldalon. Nem remegett meg a keze, négypontos előnnyel fordult a végjátékra a Nyíregyháza. Ezzel már jól sáfárkodott a listavezető és bár nagyot hajrázott a Vasas, végül nem tudott fordítani. 69-72.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés