Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nagyon kemény külföldi ellenfelek várnak az NKA U15-ös fiú csapatára az EYBL szuperdöntőjében

Szerdán kezdődik a torna.:

:

Hat nemzet nyolc csapatának részvételével rendezik meg szerdától szombatig a montenegrói Tivat városában a rangos nemzetközi utánpótlás versenysorozat, az EYBL szuperdöntőjét az U15-ös fiúknál. A mezőnyben ott van a Nemzeti Kosárlabda Akadémia együttese is, amely tavaly megnyerte az U14-esek tornáját.

Az Adriai-tenger partján fekvő gyönyörű kisvárosban (népesség: 9500 fő) szerdától szombatig tart majd a torna, amelyen hat nemzet nyolc együttese alkotja a mezőnyt: az NKA Pécs mellett lesz három olasz, egy román, egy montenegrói, egy szlovák és egy szerb gárda.

Nyilván mindenki azzal a céllal érkezett, hogy megnyerje a sorozatot – kinek több, kinek kevesebb esélye lesz erre. Bízunk benne, hogy a magyar csapata az előbbiek közé tartozik: a tavaly Rigában megrendezett U14-es szuperdöntőben ugyanezek a fiúk bizonyították, hogy nagyon sok van bennük, és hogy a nemzetközi porondon, a legjobb ellenfelekkel szemben is megállják a helyüket. Nem mellesleg, az idáig vezető úton hibátlanul mentek végig, mind a négy mérkőzését megnyerték.

– Nagyon értékes lesz számunkra ez a torna, hiszen színvonalas mérkőzések várnak ránk, ráadásul a fiúk más és más kosárlabdakultúrát képviselő ellenfelekkel szemben játszhatnak – fogalmazott a csapat vezetőedzője, Komlódi Dénes. – Biztos vagyok benne, hogy fizikális, kemény meccseket fogunk vívni. Ha mindegyiken negyven percen keresztül jó energiával, agresszíven és gyorsan kosárlabdázunk, akkor szép eredményt érhetünk el.

A csoportbeosztások

A csoport: BC Moncalieri (olasz), BC CSU Sibiu (román), KK Pro Basket (montenegrói), Italien Prep Academy (olasz).

B csoport: Nemzeti Kosárlabda Akadémia, GGS Basketball Projekt (olasz), Inter Bratislava (szlovák), KK Beko (szerb).

Az NKA  csoportmeccsei: GGS Basketball Projekt–Nemzeti Kosárlabda Akadémia (március 29., szerda, 14.30), Nemzeti Kosárlabda Akadémia–KK Beko (március 30., csütörtök, 16.00), Inter Bratislava–Nemzeti Kosárlabda Akadémia (március 31., péntek, 9.00).

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
bakibakosarszakmaCsippa Recent comment authors
bakiba
Olvasó

Ti tényleg nem értitek? Ez szuperdöntő! És a Rátgéber akadémia ott van! És nagyon jól fognak szerepelni! És majd megértitek mire megy az évi 1 milliárd. Hányszor kell még ezeket elmondani? Olyan fárasztó minden héten 3-4 ilyen cikket kiköhögni! Tessék már mindenkinek megérteni a dolgokat és akkor nem kell folyamatosan bizonygatni, hogy a király nem meztelen, csak ilyen az új ruhája!

kosarszakma
Olvasó

Aki nem érti vagy értetlenkedik, győződjön meg róla a saját szemével! A szuperdöntő első kőkemény ellenfele 54 pont különbséggel lemosva https://www.youtube.com/watch?v=OO8I4mopTC4

Csippa
Olvasó

Nah, vettem a fáradságot és ránéztem. Az Óbudai Kaszások pl megverte csoportmeccseken a Sibiut, ahogy a Budapest Bulls is, utóbbi a Bekotól is csak kettővel kapott ki. Mondjuk a Deac és a Dávid Kornél akadémia nem tudta megverni a csoportjából bejutókat.

kosarszakma
Olvasó

Igazad van, kis kiegészítés.
Ez nem az EYBL szuperdöntője lesz – hanem CEYBL-é. Ez azért más szint, mint a nagy EYBL…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés