Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Nagyon jó érzés, főleg egerszegiként a ZTE-ben edzeni és játszani”

Csuti Kornél motiváltan várja a következő szezont.:

:

A szlovákiai Léván rendezték augusztus 3. és 8. között az U18-as fiúknak a FIBA Youth European Challenger tornát, melyet végül a Pethő Ákos irányította magyar válogatott nagy fordítással megnyert Ukrajna ellen. A keret tagja volt a Zalakerámia ZTE KK fiatal tehetsége, Csuti Kornél is, aki az egyik húzóembere volt a válogatottnak ezen a tornán. A játékossal a ztekosar.hu készített interjút.

– Négy összetartást, tábort szerveztek az elmúlt szezonban, melyek közül három alkalomra én is behívót kaptam. A keret nagy része U16 óta nagyjából ugyanaz, ehhez a maghoz kerültünk fel négyen-öten fiatalabbak. Sikerült hamar beilleszkednünk és nem lehetett érezni, hogy ki a fiatalabb, vagy ki az idősebb, mert egy csapat voltunk. Számomra a legnagyobb motiváció az volt, hogy 2004-esként egy évvel idősebbekkel készülhettem, az pedig külön öröm volt, hogy a keret tagjaként elutazhattam a tornára. Igazából magamnak és az edzőimnek is bizonyítani szerettem volna, hogy az idősebbek között is helyt tudok állni.

Kornél az első csoportmeccsen, Bulgária ellen, kezdőként kapott lehetőséget és a nagy különbségű vereség ellenére a csapat legjobbja volt. Innentől megállíthatatlan volt a válogatott. Írországot már könnyedén győzte le a csapat, majd következett a keresztjátékban Szlovákia, amelyen a meccs legjobbja lett Kornél és kosarával szereztük meg a győzelmet.

– Fejben össze tudtuk magunkat szedni, sokkal koncentráltabbak voltunk és egymásért is játszottunk, mert mindenki azt akarta, hogy sikeresek legyünk. A szlovákok ellen nagy csatát vívtunk. A meccs előtt odajött hozzám Losonczy Dániel edző, aki annyit mondott nekem, hogy ez nagyon jó meccsem lehet és a szlovákok centere ellen nem lesz nehéz játszanom. Sikerült nyernünk és ezzel a döntőbe jutnunk.

Az Ukrajna elleni döntőben a második félidő elején már 17 ponttal vezetett ellenfelünk, ám innen óriási hajrába kezdtek a fiúk és nagyot fordítva 80-68-ra megnyerték a mérkőzést. Csuti Kornél 17/3 pontot, 8 lepattanót szerzett és Kalassai Martinnal együtt igazi vezére volt a csapatnak.

– Megküzdöttünk ezért a sikerért, mélyről jöttünk vissza, de a csapat megmutatta az igazi erejét. Személy szerint megpróbáltam a maximumot kihozni magamból a meccseken, ami úgy gondolom sikerült is. Nagyon jól esett, hogy az Pethő Ákos bízott bennem az elejétől fogva.

A kosaras néhány nap pihenőt követően hétfőn csatlakozik a felnőtt csapat felkészüléséhez.

– Nagyon motivált vagyok, próbálok magamból olyan teljesítményt kihozni az edzéseken, hogy a vezetőedző úgy gondolja, hogy a mérkőzéseken is számíthat majd rám. Nagyon jó érzés, főleg egerszegiként a ZTE-ben edzeni és játszani.

A teljes interjút ide kattintva lehet elolvasni.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MivanmivanMinden6óLuffanatHollóKovàcsIstvàn Recent comment authors
Holló
Olvasó

Kornél hatalmas tehetség vagy használd ezt ki. Reméljük ezt a fejlődést Zalaegerszegen láthatjuk. Kérdés a Balaicz-Stárics programba belefér-e ha ügyes lesz a fiú Egerszegen bontsa ki majd szárnyait…a tegnapi Dusános Nemzeti Sportos interjú sokunknál kiverte a biztosítékot. Hogy történhetett ez? Nem sül le a bőr a pofátokról? SZÉGYENLETES,UNDORÍTÓ BANDA!! Balaicz úrnak fontosak az egerszegiek…ezzel kampányol választás előtti évben, hogy többségi tulajonosként ilyenhez a nevét adja, hogy az utolsó ikonunknak elfogadhatatlan feltételeket szabnak? Érzitek, hogy rajtatok röhög most az egész magyar kosárlabda társadalom? RAJTATOK A SZÉGYEN, RAJTUNK A BÁNAT. Hányni tudnék tőletek, hogy ezt megcsináltátok…mert nem Dusánnal basztatok ki…hanem saját magatokkal,… Olvass tovább »

KovàcsIstvàn
Olvasó

Stáriusz Kornéliusz úgy is elqrja őt is a csapat közeléből mint Tóth Ádit vahy Kovács Benedeket!! Zte-nél a helyi értékek üldözötteké válnak!!

Holló
Olvasó

Kámi lenyugdíjazása után Dusánnal ilyen mocsok módon tárgyalni…hihetetlen…két 2010-es bajnok-kupagyőztes játékosunkról,ikonunkról lévén szó!! Tessék magyar kosárlabda társadalom Zalaegerszegen, így vannak a helyi értékek megbecsülve. “Zalaegerszeg nekem a legszebb” 😀 😀 BALAICZ-STÁRICS MEDDIG SÜLLYEDTEK??? Ennél lejjebb már nincs.

Minden6ó
Olvasó

Nem kell izgulni!Hosszúpuskás Artúró elmondta alszik a gigász,Oscar taxiba már hárman elmondták ismerik a Zetét!Ez minden idők 1920 óta a legkorrektebb Zetéje lesz.Megmozdult valami!Olyannyira, hogy Richter skála is kijelzett!A riporter csávót meg a prideról szedték össze, de higyjétek el ez most nagyot fog durranni!Max a chilis bab után, de az is eladható lesz hisz itt valaki májusban megásta az ügyvezető sírját ma már együtt fotózkodik vele!Mindig van újjászületés!

Ewing
Olvasó

Kisbetűvel írandó, hogy egerszegiként…ismét csak szívesen..
Bár elég szánalmas, hogy nincs egy írni tudó újságírótok..???

Luffanat
Olvasó

Olvasom az U19-es lány csapatról a cikket, “Őket” nagy betűvel mondat közepén. Utána idejövök és Egerszegiként nagy betűvel. Hihetetlen. Remélem nem gondolják magukról, hogy újságírók… Régebben volt egy 20 soros cikk, amiben 18 helyesírási hiba volt. Egyszerűen figyelni kellene a helyesírás ellenőrzőre.

Mivanmivan
Olvasó

Az “Őket” nagy betűvel, elfogadhatjuk, ugyanis ez a tisztelet jele. Egy mondat közepén a Neked, Te, Ön szavak lehetnek nagy betűvel.
Az Egerszegiként tényleg blama…

PolgármesterÚr
Olvasó

Viszünk ellenetek nyakkendőt dobálózni!!!!!
MTE MTE MTE HEJJ HEJJ HEJJ ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés