Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagyobb hangsúlyt fektetnek a fiatalokra Szolnokon

Minőségi javulást akarnak, indulnak a B-csoportban is.:

:

Minőségi változást szeretne elérni a Szolnoki Olajbányász új vezetése a fiatal játékosok szerepeltetésében, s ehhez minden lehetőséget igyekeznek is megadni a szakembereknek – derült ki abból, amit Pór Péter, a klub szakmai igazgatója közölt az iszolnok.hu portállal. A szövetség elnöksége helyt adott ugyanis a szolnokiak kérésének, s engedélyezte ősztől egy B-csoportos csapat indulását a Tisza-partiaknak a Zöld csoportban.

Az A-csoportos csapatoknak van arra lehetőségük, hogy kérvényezzék B-csoportos együttes indítását, ám ebben az esetben csak 23 évnél fiatalabbakat szerepeltethet az adott klub. Mi kértük ezt, s örömmel értesültünk arról, hogy a keddi napon jóvá is hagyta ezt az MKOSZ elnöksége

– mondta az iSzolnoknak Pór Péter, az Olajbányász szakmai igazgatója.

A szakmai igazgató elmondta, hogy ezzel azt az átmenetet kívánják biztosítani fiatal tehetséges játékosaiknak, ami 18 éves kor és a felnőtt keretben való szereplés között eddig hiányzott.

– A B-csoport erősebb, mint az U20-as bajnokság, így lényegesen jobb felkészülési lehetőség lesz fiataljainknak. Azt várjuk ettől, hogy az A-csoporthoz szükséges rutint, fizikumot és sebességet hamarabb érik el. A B-csoportos csapatban az A-s keret fiataljai, valamint az U20-asok mellett az U18-asok legjobbjai is rendszeresen játszanak majd.

Mint azt Pór Pétertől megtudtuk, az NBI/B-s csapat edzéseit Szarvas Gábor irányítja majd, ugyanúgy, ahogyan az U20-asokét.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GézukaBolyongóKicsi Olajatibácsi Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

Azért Pór és a fiatalok beépítése eléggé két külön fogalom… amíg ő volt a vezetőedző, egy fiatal sem lett beépítve a felnőtt csapatba és vált meghatározó játékossá – akár az olajnál akár más magar klubban-, pedig volt merítési lehetőség. +/-20-nál beküldeni a játékost már édesmindegy, főleg ünnepnapokon és karácsonykor… bár ez egy eredményorintált klubnál nem mérvadó hány hazai nevelés játszik vagy padozik.

Most viszont hogy elment a pénzes-zsák, itt a lehetőség. Ötletnek jó, támogatni kell. Kíváncsi leszek mire mennek fizikailag. Viszont Szolnokon elég nagy divatja volt mindig is, hogy idősebb korosztályban versenyeztetnek… nem sok köszönet volt benne néha.

Bolyongó
Olvasó

Nagyon fontos lépés a jövőt illetően. Tóth Zoli,Takács,Kipe,a Mérész testvérek, Ciczás Laci és sok szolnoki srác által magáénak érezte az ember a csapatot, jobban szerethető volt az Olaj. És azokban az években is jöttek az eredmények. Gratula azoknak, akik így gondolkoznak,sok sikert a megvalósításban !

Kicsi Olaj
Olvasó

minden bajnokság elején ezt halljuk, semmi nem lett belőle, miért éppen most higgyük el?
anno Tasnádi Zoli felvitte a fiatalokat az NB1/B-be, utána Tóth Zoli megszüntette a csapatot,
ez sem lesz másképpen

Gézuka
Olvasó

Meg is nyerték Szolnoki Főiskola néven, ha jól rémlik. 2006-08 körül.

atibácsi
Olvasó

Jó kezdeményezés, előremutató koncepció, lokálpatrióta szemlélet. Mindig is szerettünk tapsolni a szolnoki kosaraknak. Nagy szükség van a megtartó intézkedésekre, mert tegnap is, szánalomra méltó volt, amikor a Fradi szurkolók három magyarnak énekelték a Himnuszt a meccs elején. Igaz, 19000 torokból, szívből szólt. Hajrá Peti, szurkolunk nektek!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés