Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Nagykőrösi bravúr a Vasas ellen

Érvényesítették a papírformát a pécsiek, a TF otthonában is nyeretlen maradt a Veszprém.:

:

Szombaton négy találkozót rendeztek a Piros-csoportban.

Nagykőrösi Sólymok KE – Vasas Akadémia 65-58 (18-12, 13-19, 13-14, 21-13)

Nagykőrös: Váits 14/3, Kocsis 8/6, Lakosa 14, Fehér 10/6, Kovács 8/6. Cs: Molnár M. 9/9, Timkó 2, Filep -, Molnár B. -.

Vasas: Moravcsik 11/3, Fekete 5, Cseh 10/3, Kelemen 4, Bagó 4. Cs: Farkas 9/6, Marcikics 7/3, Andrássy 6/3, Dormán 2, Pleesz -.

Bombameglepetés a Kossuthban: a Sólymok elkapták a dobogós helyen álló piros-kékeket. Az egyaránt alacsony szerkezettel kezdő felek a feldobástól kezdve óriási csatát vívtak, mindkét gárda remekül felkészült az ellenfélből, minden kosárért meg kellett küzdeni. Az első percekben a hazaiak domináltak, de a második negyedben gyorsan utolérték riválisukat a fővárosiak, ám nem tudták átbillenteni a mérleg nyelvét, a félidőben döntetlen volt az állás. A harmadik játékrész derekán nyolc ponttal elléptek a vendégek, azonban a piros-feketék nem adták fel, még ebben az etapban fordítottak, de tíz perccel a vége előtt ismét a budaiaknál volt a minimális előny. A hajrára fordulva viszont nem csupán bírták az iramot, de zsinórban kilenc egységet szerezve fordítottak is a kőrösiek, innen pedig már nem volt visszaút az Arigbabu-legénységnek. A mérkőzés jellegéről sokat elárul, hogy a győztes csapat mezőnykísérleteinek kétharmada célt tévesztett, ez azonban semmit nem von le a dobásai többségét a periméteren túlról elvállaló Puszta-tanítványok érdemeiből. A pasarétiek hiába nyerték meg a lepattanócsatát, nem tudták lezárni a meccset, a végjátékban pedig semmi nem jött össze nekik. A 17. játéknapon negyedik győzelmét aratta a Nagykőrös, míg a Vasas ötödször kapott ki.

Pécsi VSK-Veolia – Ceglédi KE 93-90 (18-23, 26-16, 26-23, 23-28)

PVSK: Halász 6/3, Bor 7/3, Harler 15/6, Bíró O. 14/3, Horti 28. Cs: Molnár 7/3, Tóth 6, Kocsis 6, Antóni 4, Bíró L. -.

CKE: Velkey 13/3, Erdei 3/3, Tóth Z. 17/12, Csaba 31/9, Kovács 3. Cs: Csákvári 2, Kalassai 15/6, Tóth B. 6, Fodor -.

Kis híján elvitte a két pontot Pécsről a remekül játszó CKE. Érződött a Párducokon a szerdai kupacsata okozta fáradtság, a nyitó felvonást a vendégek nyerték. A kisszünetet követően ritmust váltottak, és fordítottak is a baranyaiak, a nagyszünetben úgy tűnt, gond nélkül behúzhatják az újabb bajnoki sikert. Ennek megfelelően át is lépte a tízet a differencia a fordulás után, de tizenkét pontos hazai fórt követően nem nyílt tovább az olló, látótávolságon belül maradtak a kékmezesek. A zárónegyedben felváltva estek a kosarak, bő egy perccel a vége előtt még egy tízessel ment a Vasút, de az utolsó másodpercekben egy labdányira zárkóztak a ceglédiek, ám az egyenlítésért már nem volt labdájuk. Az edzői nyilatkozatok alapján a vesztes együttes volt elégedettebb a látottakkal, ami az erőviszonyok ismeretében érthető is. Sem saját csarnokában, sem Szekulovics irányításával nem kaptak még ennyi pontot a szezonban a pécsiek, de végül mind otthon, mind a szerb mester vezérletével hibátlanok maradtak, mérlegük 14-3. A Csaba György vezette CKE ugyan elszenvedte 11. vereségét, a mutatott játékra büszke lehet Siska János. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: https://youtu.be/NIxiAwkgeeM .

TF-BP – Veszprém KK 98-87 (23-22, 20-29, 29-17, 26-19)

TF: Szántó 15 (+10 gólpassz), Gémes 5/3, Oroszi 6/6, Nagy 2, Anda 15. Cs: Csikós 11/9, Dancsecs 23/15 (+10 gólpassz), Kelenföldi 21, Szanyi -, Várbíró -.

Veszprém: Szabó 19/6, Madár 21/15, Vértes 14/6, Kis 12/6, Ratiani 4. Cs: Birkás 8/3, Végh 6/6, Szeifert 3.

A félidőben még vezetett, de a végére elfogyott a sereghajtó a Sport11-ben. Beák Gábor ismét átalakította kezdőötösét, míg a túloldalon Vértes már a feldobás pillanatában debütált új klubjában, fej-fej mellett haladt a két együttes az első tíz percben. A második a bakonyiak egyik legjobb negyede volt az idényben, melynek végét különösen megnyomták, így kedvező helyzetből várhatták a térfélcserét. A harmadik etapban aztán fordult a kocka, a feljavuló Dancsecs vezetésével gyorsan átvették a vezetést a Tehetséges Fiatalok. Veszprémi oldalon ráadásul a sérült Orgona mellett kipontozódás következtében mindkét bevethető magasemberét korán kivált, innen szinte csoda kellett volna a piros-szürkéktől a fordításhoz, már nem is engedtél ki a kezükből az irányítást a fővárosiak. A ponterősen játszó hazaiak egy újabb kulcsmeccset nyertek, 7-10-es mérleggel a 9. helyen állnak, egyre inkább reálisnak tűnik számukra a legjobb nyolc. A Horváth-tanítványok ugyan továbbra is nyeretlenek, de bizakodásra adhat okot számukra, hogy kezdőcenterük nélkül, idegenben szorongattak meg PlayOff-ba igyekvő riválist, új igazolásuk is jól mutatkozott be. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: https://youtu.be/cWMCX3RJTpA .

NKA Pécs – Salgótarjáni KSE 95-79 (21-18, 30-18, 25-24, 19-19)

NKA: Kerpel-Fronius 8, Kollár 16/6, Kovács 27/12, Meleg 8, Djordjevics 5/3. Cs: Lados 3, Scherer 8/3, Kazy 9/3, Rátvay 2, Benke 9/3, Herger -.

SKSE: Herendics 10 (+10 lepattanó), Vas-Teplán 2, Dragasevics 26/9, Hargitai 13/9, Nshimba 2. Cs: Monye M. 8, Molnár 10, Takács 8, Geiger -, Kuttor -.

Szépen helyt állt a Salgótarján, de a szerdai kupakudarc után a bajnokságban visszatért a győztes útra az NKA Pécs. A nógrádiak kezdtek jobban, de még az első negyedben fordított, a gólgazdag másodikban pedig el is lépett ellenfelétől a narancssárga-fekete egylet. A harmadik etapban ismét egyenrangú partner volt a vendéggárda, azonban tízen belülre már nem tudtak visszakapaszkodni a piros-feketék. Hasonló mederben zajlott a negyedik játékrész is, a tarjániaknak nem volt reális esélyük a fordításra, de elkerülték a súlyos vereséget. Ahogy a sajtótájékoztatón Dániel Péter elmondta, a rivális alsóposztos játékának megbénítására épült a taktikájuk, amit viszonylag jól meg is valósítottak, a Meleg-Djordjevics kettős összesen 13 pontig jutott. Ez azonban Herendics és Dragasevics jó teljesítményével együtt is csak a különbség limitálásához volt elég, Kovács vezérletével 16. sikerét is elkönyvelhette a listavezető, az SKSE mérlege negatívvá vált (8-9). A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: https://youtu.be/3GOOkYLcmOA .

Az aktuális tabella megtalálható az alábbi linken: https://hunbasket.hu/bajnoksag/x2223/hun2a .

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés