Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Nagy verésbe szaladt bele hazai pályán az Olajbányász

A mai napon jobb volt az Oradea, Gasper Potocnikot kiállították.

Szolnoki Olajbányász - CSM CSU Oradea 58-75 (11-28, 13-18, 17-17, 17-12)

FIBA Europe Cup, H-csoport, 3. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Velikov (bolgár), Fuska, (szlovák), Bejat (norvég)

Szolnok: Rogic 2, Badzim 8/6, Kovács 2, Subotic 9, Cakarun 12. Cserék: Solano 3, Pongó 3/3, Rudner 5/3, Cummings 12/3, Zsíros -, Taiwo 2.

Oradea: Bickauskis 12/3, Holt 12/3, Richard 15/9, Green 15, Gavrilovics 12/3. Cserék: Paliukenas 1, Baciu 4, Fometescu 2, Nicolescu -, Markovics 2.

Immáron Gelvis Solanóval a soraiban látta vendégül az eddig nyeretlen CSM CSU Oradea csapatát az 1-1-gyel álló Szolnoki Olajbányász a FIBA Europe Cup H-csoportjának 3. fordulójában.

Rögtön egy Badzim triplával indult a mérkőzés, Gavrilovics egy 2+1-es akcióval egyenlített (3-3). Richrad ziccerét követően már a vendégek jártak előrébb, ráadásul Green büntetőivel már 7-3-ra ment a Nagyvárad. Hiába Subotic szépítése egyre jobban léptek el a kék-mezesek, Gasper Potocnik kénytelen volt időt kérni (5-12). A kis szünet után pályára lépett a hazaiaknál a szezon során először Gelvis Solano is, aki rögtön egy büntetővel vétette észre magát (6-12). Kisvártatva meg lett a közte tíz is, jobban rajtolt az Oradea, jókor jött Cummings triplája (9-17). Innen viszont újra a vendégek ragadták meg a pillanatot, akik a negyed végére már tizenhéttel mentek. 11-28.

A második felvonás elején sem sikerült közelebb férkőzni a vendégekhez, sőt, kisvártatva már a húsz is közé lett rakva (14-34). Egy elég erősen véleményes ítéletet követően nemcsak a hazai publikum, hanem Gasper Potocnik is felhördült, akit a játékvezetők két technikai hibával kiállítottak. A játékosok sem tudták sokáig magukban lerendezni a történteket, több percig szinte alig esett kosár, az Oradea előnye viszont tovább nőtt (16-39). Továbbra is küzdelmes csata folyt a pályán, de a szolnokiak nem tudtak érdemben közelebb férkőzni az ellenfelükhöz a nagyszünet előtt. 24-46.

A fordulás után előbb Green, majd Subotic talált be, de a következő kosárig egész a negyed derekáig várni kellett (26-50). Nagyon kevés pont esett ebben a negyedben, ez pedig egyre jobban a Nagyvárad malmára hajtotta a vizet. Richard hármasával a közte harmincat is elkezdte ostromolni az eredmény, Badzim távolija érkezett a túloldalon, majd Kovács robogott végig a pályán, időt kértek a vendégek (31-53). Egy újabb jó védekezés után ezúttal Cakarun forgatta be az emberét, ráadásul Badzim is rést talált a védelmen, hosszú idő után újra húszon belül volt az Olajbányász (35-53). Bickauskis saroktripla, Cakarun dupla volt a folytatás, sikerült rendeznie a sorokat az Oradeának, így nem tudott közelebb férkőzni a Szolnok. 41-63.

Hiába kezdte 6-0-val a záró felvonást a hazai együttes, az idő egyre csak fogyott, öt perccel a vége előtt még tizenhat volt a vendég előny (47-63). Innen visszament még egyszer húsz fölé az Oradea, ami végleg eldöntötte a mérkőzést. A Szolnoki Olajbányász végig hatalmas hátrányban kosárlabdázva, hazai pályán kapott ki a FIBA Europe Cup H-csoportjának harmadik körében. 58-75.

Fotó: fiba.basketball

47 hozzászólás

47
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
Drazsen Petrovicsmoldi56MendezNorbJon Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

Jobb volt az Oradea, az első félidőben, sajnos több ponttal, mint ahánnyal a másodikban kikaptak!

moldi56
Olvasó

Bocs,hogy a magyar vérem felülemelkedik.Nagyvárad(Oradea).Egy ősi magyar város,amit egész egyszerüen elcsatoltak tőlünk.Szolnok Magyarország közepén található,de Nagyvárad csak 160 km,egy-másfél óra alatt megjárható.
Ami a kosárlabdát illeti,sajnos jobbak voltak,de remélem a visszavágón mi győzünk.Tartom annyira erősnek csapatunkat.CSAK AZ OLAJ!

Jon
Olvasó

Ez komoly. Badzim-Subotic-Cakarun mindent elsöprő akarása csak a Falco ellen van meg?

WSreborn
Olvasó

Ez nagyon gyenge mutatvány volt. Itt látszódik igazán, hogy mennyire nem lehet egy lapon említeni a jelenlegi csapatunkat a 3-4-5 évvel és pláne a 6-7-8 évvel korábbiakkal.
Anno az ilyen csapatokat mint a Nagyvárad, reggelire ettük volna.
Rytas, Besiktas, AEK, Bonn, Triumph szintű csapatokkal játszottunk ki-ki meccset, idegenben is. Az ABA ligáról már nem is beszélve.
Ez van. Más csapat, más célok, más költségvetés…..
Mégis valahol szerethetőbb a mostani csapatunk.
Meg kellene próbálni visszavágni a bitorlóknak idegenben.
Hajrá Olaj!

makelovenotwar69
Olvasó

Bevallom, nem ismerem a román bajnokságot, nem tudom, a Nagyvárad azon belül hol áll. Ráadásul csak a 2. félidőt láttam (utána már kedvem sem volt visszanézni az elsőt). Ami nagyon átjött, az a sebességkülönbség és agresszivitás együtt. A tempó miatt sokszor volt üres játékosuk, akik jó százalékkal tüzeltek – de azért nem világverő csapat ez. Amint nem volt meg a tempóelőny vagy levédték az egy-egyet lábbal a szolnokiak, ki lehetett védekezni őket. Ne bántódjanak meg az Olaj szurkolók, de ehhez a szerepléshez (hazai élmezőny, nemzetközi kupa) kevés ez a csapat, el fogják engedi a nemzetközit. A légiósokon kívül (ahol Solano… Olvass tovább »

Vadasz
Olvasó

A román kosárlabdához annyit, hogy a Nagyvárad tavaly a négyben volt ebben a kupában, úgy hogy a Reggio Emiliát verték ki a negyedöntőben.

donnarumma
Olvasó

Jó csapat ez a Nagyvárad

Heindrich
Olvasó

A továbbjutáshoz az utolsó fordulóban verni kellene a Nagyváradot hazai pályán… szóval ezt most elengedhetjük. A csapatépítés elején járunk, Solanot kell újra felhozni, erre pár meccs rá fog menni. Ha majd 40 percet tudunk koncentrálni akkor jönnek az eredmények. ?⚫ Hajrá OLAJ!

SárgaPárna
Olvasó

Az m4 Sport kirakta a 18-as karikát a meccsre, akkora szopás volt…

Rózsabimbó
Olvasó

Kikaptunk, de nem nagy baj, BAJNOKOK leszünk tavasszal!!!
Hajrá OLAJ!!!

Jon
Olvasó

“Lesztek”? Ezt így? 😀

Mendez
Olvasó

Megígérte “sokvénhülye” bácsi, hogy többet olyan nem fordulhat elő, hogy az ő elnöksége alatt nem az olajka nyeri a bajnokságot? 🙂

WSreborn
Olvasó

Miért nem takarodsz el a kurva anyádba innen? Nemzetközi meccs te szemét moslèk szombathelyi cigány!

MAFCdrukker
Olvasó

Hármas körbeverés van az Olaj, a Nagyvárad és a Porto közt, Legia veretlen. Jó eséllyel elég lenne két meccset megnyerni a maradék háromból a továbbjutáshoz. Hajrá!

PL
Olvasó

csakakörmend….előbújtál a f@szerdőből PolgarmesterUr….megint a szokásas tyúkszaros eldobható nickek…nem kell a Körmend nevébe irogatnod te sárga tyúkszar.

Piffinger
Olvasó

Sajnos, igen tény, hogy egyáltalán nem voltunk partyban.
Sztem a mai meccs legjobbja újra Cummings volt. (Szerintem)
Egy tanulság azért van:
Sajnos nemzetközi meccseken is lejtőssé teszik a játékvezetők a pályát…

HAJRÁ OLAJ!!!

crazybasket
Olvasó

De legalább most már ti is értitek, hogy miért illetjük gyakran a BL meccsek után a hazai kosárlabda sportdiplomáciáját és a bírok nem fair ténykedését negatív jelzőkkel!

Dallas
Olvasó

A De legalább-ról eszembe jutt hogy már 2012 és 14-be is final four volt az eurocsoki kupába .),de a többi évvel együtt 16 ! év nemzetközi kupa,a ti kupátokba 2x is indultunk .) Badzim meccseket nyer,most 2/11 volt a trpilamutatója,ez van,majd legközelebb. Évad NB I/A csoport Magyar kupa Nemzetközi szereplés Vezetőedző 1989–1990 12. hely Rezák László 1990–1991 1. hely Rezák László 1991–1992 5. hely Szuperliga, Klubcsapatok Európa bajnoksága, KEK Rezák László 1992–1993 2. hely 2. hely Korać-kupa Rezák László 1993–1994 5. hely 2. hely Szuperliga; Korać-kupa Rezák László 1994–1995 3. hely 2. hely Szuperliga; Korać-kupa Rezák László 1995–1996 7. hely… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

ezeket most miért is írtad ide ki?

Dallas
Olvasó

Dehogy írtam,csak vágólapoztam 🙂 A de legalábbra írtam ,csak arra céloztam VICCBŐL ! hogy megértesz egy kémia példát az iskolába, és másnap elmondod a tanárodnak hogy na ugye te is érted már ??? Ennyi, poén volt csak .)

donnarumma
Olvasó

“Dehogy írtam,csak vágólapoztam ? A de legalábbra írtam ,”
Most akkor írtad, vagy dehogy írtad?:D

-az hogy 91 ben az Olaj nemzetközi kupában szerepelt, mi köze a 21-es BL. gyenge sportdiplomáciájához?
-sztem a kémia tanárod erre azt mondaná, nem még mindig nem érted:)

Dallas
Olvasó

🙂
Na látom csak veszed a lapot .) tudom hogy tudod hogy Crazybasketre reagáltam mi már 16x tudjuk,de öszinte leszek hozzád : sokszor baromira el van túlozva ez a bíró dolog (szerintem! és ehez ragaszkodom )de ez egy hosszabb történet lenne,és lehet már ezt nem is olvasod….

Zsarkov
Olvasó

3 oka volt a vereségnek:
1. Elsősorban a totális indiszponáltsága az egész csapatnak…, ma egyszerűen semmi nem sikerült, eladott labdák, kihagyott zsákolás, üres dobóhelyzetek, rossz passzok…, ez egy ilyen nap volt;
2. A három aljas szarházi…
3. Solano meccshianya…, azt hittük ott folytatja, ahol 8 hete abbahagyta, úgy gondolta mindenki, hogy majd ő megoldja, vagy megteremti másnak a helyzetet…, hát nem, pedig kurv@ jó játékos, de neki is kell pár meccs, amíg visszajönnek az automatizmusok…
Összességében csak az a tendencia aggasztó, ahogy az utolsó három meccsünk első félidejét átaludtuk…, vasárnap visszatérünk a helyes útra…

Lacataylor
Olvasó

Én is írok ,mert te is szoktál hozzánk, de most fel lettetek sz@rvazva…………

Zsarkov
Olvasó

Én meg pont lesz@rlak

Lacataylor
Olvasó

Ez látod sz@rvashiba,pedig sz@rvasbőrrel ki tudod törölni, van bőven!!!!!

SárgaPárna
Olvasó

🙂 🙂 🙂

csakakörmend
Olvasó

Szégyenletes teljesítmény egy Román csapat ellen….no comment, ciki….

Milo
Olvasó

A szégyenletes teljesítménnyel egyet értek. Azzal, hogy ciki, azzal nem, legalábbis a vereség nem. Ez a román csapat 8légióst foglalkoztat, gondolom a Gavrilovic, Richard, Green triót nem kell bemutatni senkinek. Ez a csapat tavaly Final Fourt játszott a Europe Cupban és csapat nagy része együtt maradt. Vasárnap extra erőket emésztett fel az Alba elleni 21pontos hátrányból comeback. Ezzel már nem tudunk mit kezdeni, elkell felejteni, vasárnap meg kell verni a Kecskemétet itthon, aztán mindent megtenni jövőhéten a Porto vendégeként. Solanonak kell még idő. Hajrá Olaj!

csakakörmend
Olvasó

Ti meg 6 légióssal…..

Bencur2021
Olvasó

Semmi szégyelni valojuk nincsen, mi a legerősebb falcoval 2019-ben (szerintem az a falco volt a legerosebb ) epphogy megvertuk oket. Solano nem volt onmaga, rogic nem nemzetkozi szint tobbiek eleg szar napot fogtak ki.

Dallas
Olvasó

Rogic nem nemzetközi szint ? mármin komoly sérülés után lábadozik,(csak ezért jött ide felépülni) Roko Rogic egymaga több nemzetközit tud felmutatni mint az összes légiósunk egyűtt 🙂 próbálj meg utánna olvasni mennyire nemzetközi szint,de holnap reggelig fogod olvasni .) Amugy horvát válogatott,NBA draft,ha jól tudom pont ott sérült le brutál,pont az az ár ,amit ki se tudnánk fizetni,legutobb a Cseh Nymburk,ami úgy kirakat csapat mint itt anno a Paks-Alba-Olaj-Falco eggyütvéve 🙂

Bencur2021
Olvasó

Jelenleg nem az*.

Dallas
Olvasó

Igen,igy helyes .),bár megjegyzem halovány fingunk sincs hogy az idei(és ez fontos) Nagyvárad milyen erős csapat,1 év alatt sokat gyengülhet-erösödhet bárki,valaki írta hogy tavaly final four játszottak,és hogy alig változtak ahoz képest,ergó nem biztos hogy annyira gyengék voltunk,lehet hogy egyszerűen tényleg JÓ csapat,hiszen ha kikapnátok a Real Madridtól 30 pontal,az nem jelenti hogy gyenge a Falco 🙂

Norb
Olvasó

Aki írta hogy egyben maradt a Nagyvárad tavaly gárdája az kicsit téved. 4 új idegenlégiósuk van iden ( Bicikauskis(most kapott behívót a litván válogatottba),Paliukenas, Gavrilovic, Richard ( aki 1 év után tért vissza. Egyéni kvalitasokat nézve ez a Nagyvárad valószínu az eddigi legerősebb csak még nincs meg a kémia. Richard ( Strasbourg-al francia elődöntő és a Zielona Gora-val lengyel ezüst, kupa győzelem és VTB liga szereplés ) Green ( ex Khimki Moscva Stb) , Gavrilovic (Nizhni Novgorod , Tsmoki Minsk ), Bicikauskis ( litván ezüst a Rytas-al ), Paliukenas ( legjobb vedojatekos a lengyel ligából az utóbbi 3 évben 2szer)… Olvass tovább »

Dallas
Olvasó

Kösz hogy vetted a fáradságot a sok infohoz,gyakorlatilag igazoltad amire gondoltam,hogy egyszerűen JÓ volt az ellenfél,nem kell itt bírozni .)

nazol
Olvasó

Komolyan ide jössz “cikizni”, miután kikaptatok Nyíregyházán? Na ez a ciki.
Meg lehet mutatni kérem, hogy hogy kell ezt csinálni! (Ja, hogy nincs hol?! Bocsánat.)

Ettől függetlenül a teljesítményünk tényleg lófasz volt. Az első negyedben lement már a függöny, utána már csak kapálóztunk.

Hajrá Olaj!

PL
Olvasó

nem körmendi, ne tévesszen meg a neve.
csak egy szilverhelyi eldobható fikanick!
csak a feszkót probálja kelteni….

PL
Olvasó

eldobható fikanick, közöd nincs a Körmendhez, de sárga tyúkszar!

Drazsen Petrovics
Olvasó

“csakakörmend”, az a szégyenteljes, hogy semmi közöd a Körmendhez, ezzel az álnickkel, szombathelyi bértollnok vagy, “polgármesterúr” – ral együtt…BB1 kattintásvadásza, kommentgerjesztő troll.
Minősítesz, bomlasztasz, ráadásul ezt más csapat nevében teszed. Ez a szégyen! Hajrá Körmend! Hajrá magyar kosárlabda! “Ték-ték-ték, piros-feketék”!

Olajheart2
Olvasó

Első negyedben kaptunk közel 30 pontot.. utána 3 negyed alatt 45 pontot. Így nem lehet meccset kezdeni! De nem is annyira a védekezés.. ez ma egy olyan meccs volt h semmi nem ment be.. Vajon mennyire van a fejekben a Rogic Solano kérdés.. Eddig, úgy mint tavaly a kémia nagyon rendben volt az egymásért küzdés, Csapatként.. Jó lenne így is maradna! Na indulás, nagyon nem szeretek vesztes meccs után felvezetni.. örökké Olaj ❤?

Artois
Olvasó

Sok mindent nem lehet ragozni ezzel a merkozessel kapcsolatban.
Nem eleg h szarok voltunk, de meg a birok is ratettek egy lapattal. Hozzateszem a szar fujas nelkul is kikaptunk volna ma. Teljesen mas ritmusban porgott a vendeg csapat mint mi.
Gyorsan el kell felejteni ezt a mait.
Solanonak kell egy par meccs mire visszarazodik, de mar most veszelyesebb volt a gyurure mint Rogic.
Hajra Olaj!

Kissadam91
Olvasó

És ez már nem az első és második meccs hogy az elején enerváltan kezd a csapat sajnos…

Kissadam91
Olvasó

Bb1 nézni kéne a meccset és úgy véleményt alkotni.
A sportdiplomácia megint meglátszódott… elején szét fújták a meccset, Potocniket egyből kiállították a második negyedben.

Gézuka
Olvasó

az fura is volt….illetve az egész meccset érdekes felfogásban fújta a 3 hülye

Jon
Olvasó

Általában inkább a magyar csapatok ellen vezetik sajnos a nemzetközi meccseket, még akkor is, amikor otthon játszanak, de őszintén szólva Potocnik kiállításán én nem csodálkozom. Amiket a magyar meccseken is általában előad…nem csoda, hogy megfekszi a nemzetközi bírók gyomrát a viselkedése. A játékosaival sem beszélt még talán máshogy, mint ordítva.

WSreborn
Olvasó

De legalább nem Fuck You-zik az ellenfèl szurkolóinak pofájába, és nem mutogat.
Tudom azt is csak nektek szabad…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés