Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagy tervekkel, névváltoztatással kezdett az immár államilag kiemelt Kosárlabda Akadémia

Az országban összesen négyen kapták meg ezt a minősítést.:

:

Január 1-től három másik város (Budapest, Pécs, Sopron) akadémiájával egyetemben a Debreceni Kosárlabda Akadémia is államilag kiemelt sportakadémiai minősítést kapott. A kitüntetést névváltoztatás követte, utánpótlásműhelyünk mostantól DEAC Kosárlabda Akadémia néven versenyez tovább.

A döntés hátteréről Becsky István ügyvezető-sportigazgató beszélt a DEAC honlapjának.

– Azért döntöttünk a névváltoztatás mellett, mert a DVSC Labdarúgó és Kézilabda Akadémiához hasonlóan mi is szeretnénk egy egységes és összefüggő szerkezetet kialakítani. A város és az egyetem támogatása továbbra is fontos számunkra, nagyon örülök, hogy ez a példátlan összefogás az utánpótlásunkban is meg fog jelenni. Hatalmas megtiszteltetés, hogy egyike lehetünk a négy államilag elismert kosárlabda sportakadémiának, és egyben nagy felelősség is számunkra. Célunk, hogy minél több akadémiáról kikerülő játékos bemutatkozhasson az első osztályban, és eljusson a felnőtt válogatottig. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével továbbra is jó a kapcsolatunk, igyekszünk minél jobban együttműködni velük, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy minőségibb képzés legyen az országban és ezen belül a keleti régióban.

Azzal a kérdéssel, hogy a változások miben nyilvánulnak meg az akadémia felépítésén belül, Berényi Sándorhoz fordult a portál.

– Az edzői gárda komoly vérfrissítésen megy keresztül, sok új, kiváló szakember érkezik – köztük külföldiek is – illetve a csapatok stábjai is kiegészülnek további gyógytornászokkal és erőnléti edzőkkel. Az együttesek jobban egymásra épülnek a továbbiakban, annak érdekében, hogy kosarasaink előmenetele zökkenőmentes legyen a rendszeren belül. Sok-sok működési alapelvet állítunk fel, melyek betartását kivétel nélkül minden dolgozótól kötelező jelleggel elvárjuk. Komplex hálózatot szeretnénk kiépíteni, nem titkolt célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk Kelet-Magyarország kivételes képességű játékosainak és edzőinek arra, hogy a lehető legmagasabb szintre juthassanak. Éppen ezért igyekszünk szorosabbra fűzni akadémia és a felnőtt csapat közötti kapcsolatot, valamint rendszeresen hazai és nemzetközi tornákat is szervezünk majd. Az NB1-esek öltözőjének ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki rászolgál a bizalomra – zárta a DEAC KA szakmai igazgatója.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
lddVadkakasdonnarummaparizelmoldi56 Recent comment authors
Vadkakas
Olvasó

Ha 10 év múlva lesz plusz 3000 gyerek az országban aki szeret és tud kosarazni és még sportemberként is megállják a helyüket akkor volt értelme. Plusz várjuk, hogy kineveljenek 10 nemzetközileg is elismert magyar játékost a köv. 10 évben.
Ha nem, akkor ez csak a lopás egy sport mögé bújtatott formája.

Hajrá DEAC!

ldd
Olvasó

Úgy ám…
Felcsút 2.0

donnarumma
Olvasó

Ez kellene, hogy legyen a menete a dolgoknak!Nem pedig az “U23 as is játsszon egy félidőt”…

parizel
Olvasó

Becsky-Berényi CSODAAKADÉMIA, aztán nehogy úgy járjatok, mint a Rátgéber féle “Akadémia”, amelyik összelopkodta a fél országból, Szerbiából, Nigériából a szuper tehetségeket, aztán 10 év alatt nem sikerült egyetlen értékelhető játékost sem kinevelni!

moldi56
Olvasó

Most nagyon megy a szekér Debrecenben.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés