Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagy tervekkel, névváltoztatással kezdett az immár államilag kiemelt Kosárlabda Akadémia

Az országban összesen négyen kapták meg ezt a minősítést.:

:

HIRDETÉS

Január 1-től három másik város (Budapest, Pécs, Sopron) akadémiájával egyetemben a Debreceni Kosárlabda Akadémia is államilag kiemelt sportakadémiai minősítést kapott. A kitüntetést névváltoztatás követte, utánpótlásműhelyünk mostantól DEAC Kosárlabda Akadémia néven versenyez tovább.

A döntés hátteréről Becsky István ügyvezető-sportigazgató beszélt a DEAC honlapjának.

– Azért döntöttünk a névváltoztatás mellett, mert a DVSC Labdarúgó és Kézilabda Akadémiához hasonlóan mi is szeretnénk egy egységes és összefüggő szerkezetet kialakítani. A város és az egyetem támogatása továbbra is fontos számunkra, nagyon örülök, hogy ez a példátlan összefogás az utánpótlásunkban is meg fog jelenni. Hatalmas megtiszteltetés, hogy egyike lehetünk a négy államilag elismert kosárlabda sportakadémiának, és egyben nagy felelősség is számunkra. Célunk, hogy minél több akadémiáról kikerülő játékos bemutatkozhasson az első osztályban, és eljusson a felnőtt válogatottig. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével továbbra is jó a kapcsolatunk, igyekszünk minél jobban együttműködni velük, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy minőségibb képzés legyen az országban és ezen belül a keleti régióban.

Azzal a kérdéssel, hogy a változások miben nyilvánulnak meg az akadémia felépítésén belül, Berényi Sándorhoz fordult a portál.

– Az edzői gárda komoly vérfrissítésen megy keresztül, sok új, kiváló szakember érkezik – köztük külföldiek is – illetve a csapatok stábjai is kiegészülnek további gyógytornászokkal és erőnléti edzőkkel. Az együttesek jobban egymásra épülnek a továbbiakban, annak érdekében, hogy kosarasaink előmenetele zökkenőmentes legyen a rendszeren belül. Sok-sok működési alapelvet állítunk fel, melyek betartását kivétel nélkül minden dolgozótól kötelező jelleggel elvárjuk. Komplex hálózatot szeretnénk kiépíteni, nem titkolt célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk Kelet-Magyarország kivételes képességű játékosainak és edzőinek arra, hogy a lehető legmagasabb szintre juthassanak. Éppen ezért igyekszünk szorosabbra fűzni akadémia és a felnőtt csapat közötti kapcsolatot, valamint rendszeresen hazai és nemzetközi tornákat is szervezünk majd. Az NB1-esek öltözőjének ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki rászolgál a bizalomra – zárta a DEAC KA szakmai igazgatója.

HIRDETÉS
8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
lddMAFCdrukkerVadkakasdonnarummaparizel Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Nem tudom, mit jelent a minősítés, mindenesetre jól hangzik. Rajtuk kívül a Honvéd, a Soproni Sportiskola és a PVSK kapta meg ezt a minősítést. Egyelőre NKA-minősítés nélkül is versenyben vagyunk ezekkel a műhelyekkel…
De ha a DEAC bombaigazolásai mellett még használható utánpótlásjátékosokat is ki tud nevelni, tényleg bajnokesélyesek lehetnek 4-5 év múlva.
Mondhatnám, hogy ez nekünk is reményt adó, ugyanúgy egyetemi klub, csak nincs történelmük sem, mégis milyen szépen felépítették magukat a B-csoportból az éremesélyig. De nem. Mert nálunk történelem van, náluk meg pénz. És meg lehet nézni, melyikkel mire megy a csapat.

Vadkakas
Olvasó

Mit nevezünk történelemnek? Pl. a debreceni kosárlabda az 1907-ben alapított DUSE-ből nőtte ki magát…
Tény, hogy a MAFC-nak a kosárlabdában nevesebb – és el is ismert – eredményei vannak. A hagyományokra, történelemre kell emlékezni, de nem érdemes hivatkozni rá, mint bármilyen alapra a mát illetően.

Most Debrecenben van a pénz… ennyi.
Talán egyszer a MAFC-nak is lesz. Úgy legyen.

Hajrá DEAC!

MAFCdrukker
Olvasó

Ezt nevezem én korrekt kommentnek. Tény, hogy több, mint 100 éves múltra tekint vissza a debreceni kosárlabda is, bár ezt a múltat több klub adja összesen, tehát nem igazán köthető a DEAC-hoz. Ugyanakkor abban talán egyetérthetünk, hogy a 7 bajnoki cím, 5 kupagyőzelem, 71 A-s szezon mutatók egy kicsit jobbak a B-csoport megnyerése, Hepp Kupa-győzelem, 3 A-s szezonnál. De (sajnos) igazad van, a történelem semmire sem jogosít fel a mát illetően, bár ez szerintem nem volt mindig így, és ez tudatos folyamat a sportszövetségek részéről. Mert mi a jobb a szövetségnek, ha van 8-10 fellegvár, aki kibérli a rájátszást, vagy… Olvass tovább »

Vadkakas
Olvasó

Ha 10 év múlva lesz plusz 3000 gyerek az országban aki szeret és tud kosarazni és még sportemberként is megállják a helyüket akkor volt értelme. Plusz várjuk, hogy kineveljenek 10 nemzetközileg is elismert magyar játékost a köv. 10 évben.
Ha nem, akkor ez csak a lopás egy sport mögé bújtatott formája.

Hajrá DEAC!

ldd
Olvasó

Úgy ám…
Felcsút 2.0

donnarumma
Olvasó

Ez kellene, hogy legyen a menete a dolgoknak!Nem pedig az “U23 as is játsszon egy félidőt”…

parizel
Olvasó

Becsky-Berényi CSODAAKADÉMIA, aztán nehogy úgy járjatok, mint a Rátgéber féle “Akadémia”, amelyik összelopkodta a fél országból, Szerbiából, Nigériából a szuper tehetségeket, aztán 10 év alatt nem sikerült egyetlen értékelhető játékost sem kinevelni!

moldi56
Olvasó

Most nagyon megy a szekér Debrecenben.

HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook