Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagy szegedi bravúr Pakson

Andjelko Mandics csapata hosszabbítás után verte az Atomerőműt.

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 87-94 (23-16, 21-27, 23-13, 13-24, 7-14) - hosszabbítás után

Bajnokság, 16. forduló
Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Földházi T., Frányó P., Dr. Mészáros Balázs (Bernáth A.)

ASE: Kovács Ák. 7/6, Norfleet 15/9, Faust 13/3, Henton 25/18, Jevtovics 16. Csere: Trajkovski 6/6, Ruják 5/3.

Szedeák: Boltics 18/3, Vágvölgyi 5/3, Green 10/9, Juhos 21/3, Sulovics 16/3. Csere: Ponjavics 12/12, Kerpel-Fronius G. 12/6.

Új játékosokkal a fedélzeten fogadta a bajnokság első körében idegenben már legyőzött Szedeákot az Atomerőmű. Norfleetnak ez a találkozó volt a hazai debütálása, míg az ötödik légiósnak szerződtetett Henton először ölthette magára a piros-kékek szerelését. A mérkőzés előtt mindkét csapatot sérülések, betegségek sújtották, így kérdéses volt, hogy egyáltalán milyen összeállításban léphetnek majd pályára. A hazaiaktól Eilingsfeld Jánosnak kellett kihagynia a mérkőzést, a túloldalon Wirth Ádám hiányzott.

Jól kezdte a mérkőzést a Szedeák, Vágvölgyi triplája egy 7-0-s kezdést zárt le. Sikerült magukhoz térniük a paksiaknak, Faust előbb egy pontra hozta fel csapatát, majd Norfleet triplája már a vezetést jelentette számukra az 5. percben. Pár ponttal vezetett csak az ASE, eközben Henton két hármassal tette le a névjegyét. Juhos duplájával feljött két pontra a negyed hajrájában a szegedi csapat, de végül két hazai kosárral zárult az első tíz perc (23-16).

Faust zsákolása és közelije már tíz ponton felüli tolnai vezetést eredményezett. Ponjavics és ismét Juhos csökkentette a különbséget, így újra kezdett szorossá válni a meccs. Sulovics duplájával pedig a 15. percben 33-33-nál utol is érték ellenfelüket. Ezután mindkét oldalon elkezdtek hullani a triplák, amit Henton nyitott meg, ami saját maga negyedik távolija volt másfél negyed alatt. A túloldalon azonban Ponjavicsot sem kellett félteni, így előbb újra egál lett a meccs, majd újra a vendégeknél volt az előny. Henton tarthatatlan volt, ötödik triplája után mégis megmaradt egy pont az ASE korábban megszerzett előnyéből (44-43). 

Egyértelműen jobban jött ki az öltözőből az Atomerőmű, 9-0-s rohammal indította a második félidőt. Több, mint három percet kellett várni az első vendég kosárra, amit Boltics szerzett. Noha többször is felzárkózott a Szeged öt-hat pontra, ebben a negyedben nem sikerült már közelebb kerülnie. Paksi részről mindig érkezett a válasz, ráadásul az utolsó kosár is az övék volt. A dudaszó előtt Trajkovsi dobott be egy hármast, így tíz pont fölötti előnnyel várhatta az utolsó játékrészt Schmidt Béla csapata (67-56).

Lehet, hogy ez is elkényelmesítette a hazaiakat, de bő három perc alatt öt pontot már ledolgozott a Szedeák a hátrányából. A padról beszálló Kerpel-Fronius hozott friss energiát és szerzett fontos kosarakat. 72-65-nél beragadt az eredmény, percekig nem sikerült betalálnia egyik csapatnak sem. Két perccel a vége előtt, Norfleet kosara után már győztesnek tűntek az atomvárosiak. A Szedeák azonban nagyot küzdött, Boltics és Green egy-egy hárompontosa után feljött 80-78-ra. Fél perccel a vége előtt a győzelemért támadhattak a hazaik, ám Norfleet eladta a labdát. Bolticsot pár másodperccel a vége előtt faultolták, aki mindkét büntetőjét bedobta. Következhetett a hosszabbítás (80-80).

Meglepetésre a hosszabbítást már teljesen kézben tartotta a Szedeák. Tette ezt úgy, hogy Ponjavics és Vágvölgyi is kipontozódott korábban. Az 5-0-s vendég kezdés megalapozta a ráadást, ezután már nem tudtak egyenlíteni a piros-kékek (87-94).

Ezzel az Atomerőmű a Jászberény elleni hazai fiaskó után egy újabb nem várt vereséget szenvedett el, míg a szegedieknek még nagyon sokat jelenthet ez az idegenbeli bravúr.

Kiemelt kép: mkosz.hu

HIRDETÉS
19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
RodolfoArtur DokiPaks IIcsocsaExpert Recent comment authors
Rodolfo
Olvasó

Edző kell!! Béla kevés!!!!!!

Artur Doki
Olvasó

Ez a hajó erősen elúszóban,innen már mocskos nehéz lesz visszakapaszkodni.
Megyünk Szombathelyre,jön az olaj,ez jelen állás szerint újabb 2 kolbász.
De mit is akarunk,ha a Berény-TF-Szeged hármast,benne két hazaival nem tudtuk lehozni 3-0al???

Pityesz
Olvasó

Nem gondoltam, hogy Jani nélkül ez feladat lesz, az lett, hiányzott a csapatból.

Paks II
Olvasó

Először is gratulálok a Szegedieknek!! Ma jobbak voltak csapatként! Nekünk meg még nem lesz normális vezetőségünk nem lesz jobb!! Nem volt játékunk ,vicc…. Mégegyszer gratulálok Szegedre!

Expert
Olvasó

Alsóházi rangadó, az alsóházban visszavág majd az ASE (a Paksnak jön még 4 idegenbeli vereség + otthon Szolnok, Körmend, Zte, Alba, Sopron: ez kábé 2-7).

Pityesz
Olvasó

Azért remélem nem így lesz! Én egy 5-5-re tippelek…mondjuk az se sokkal jobb….

Pityesz
Olvasó

Illetve 4-5, 5-4…na mindegy..

csocsa
Olvasó

Azért ezzel várjunk még matekzsenikém!

Pityesz
Olvasó

Várunk okoskám, mást úgy sem tudunk csinálni….!

csocsa
Olvasó

Pityesz,ezt nem neked írtam,hanem a 2-7-es “számológépnek”.HAJRÁ ASE!!!

Expert
Olvasó

Elszámoltam valóban. 10 meccs van még vissza, nem 9.
Szóval módosítom 2-8-ra.

csocsa
Olvasó

Ugye,milyen nehéz ez atudomány?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Köszönjük, Szeged!

balldontlie
Olvasó

A hosszabbítást néztem. A Szeged nagyon szép, higgadt és egyszerű játékkal simán verte az ASE-t. Béla elszabta, nem kicsit szerintem.

Pityesz
Olvasó

Sajnos így van….

Pityesz
Olvasó

SZÉÉÉGYEN!SZÉÉGYEN és GYALÁZAT!!! Hanyadik meccset bukjuk már el az utolsó percekben????? Ráadásul hazai pályán??K???? Szegedtől……….Ráadásul a szerencsétlenek maradnak ugyanúgy utolsó előttiek….

Paks II
Olvasó

Amíg nem lesz jobb edzőnk nem számíthatunk jobbra

Csapajev
Vendég
Csapajev

Ej Béla, Béla… A végjáték az nem a te műfajod.

Pityesz
Olvasó

Sajnos az elődje is már ezt csinálta az idén…Jászberény, ZTE…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés