Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Nagy sikere volt a Hanga-tábornak

A válogatott kosaras úgy véli, hogy tehetségek mindenhol vannak, de a talentum önmagában nem mindig elég.:

:

Negyven ifjú kosaras három napon át készülhetett az Barcelona sztárjával, Hanga Ádámmal – írja beszámolójában a debka.hu. Négy palánk alatt, az impozáns Főnix Csarnok falai között rendezték meg péntektől vasárnapig a hagyományos Hanga-tábort, melyen negyven ifjú, zömében debreceni kosaras vett részt.

Hanga Ádám a DEAC Kosárlabda Akadémia edzőinek segítségével oktatta három napon át a fiatalokat.

– Nyolc évvel ezelőtt, amikor elindítottuk a tábort, az volt az elsődleges cél, hogy azokat a tapasztalatokat, információkat, amelyeket külföldi karrierem során összegyűjtöttem, minél hatékonyabban átadjam a fiatalságnak – nyilatkozta a 31 éves válogatott kosaras. – Nyilván az idő előrehaladtával egyre több hasznos tapasztalat gyűlt fel bennem. A tavalyi évet ki kellett hagynunk, amit nagyon sajnáltam, de így újult erővel tértünk vissza Debrecenbe. A Főnix Csarnok számunkra egy teljesen új helyszín, itt még sosem jártunk. Minden tiszteletem a DEAC Kosárlabda Akadémia stábjáé, mert elmondhatom, hogy ez az egyik legjobban megszervezett táborom. Öröm a srácokkal találkozni és együtt dolgozni velük.

Hanga elmondása szerint jó helyzetben van a magyar utánpótlás.

– Úgy vélem, tehetségek mindenhol vannak, de a talentum önmagában nem mindig elég, emellett sokat kell dolgozni. Ez a három nap arra is jó volt, hogy személyesen megismerkedjünk a srácokkal, hiszen többnyire csak tévében láthatnak engem. Ugyanakkor nekem is nagy élmény, hogy dolgozhatok velük és átadhatok valamit a tudásomból nekik. Fontos a gyerekek számára, hogy legyen példaképük, és lássanak perspektívát, hová tudnak eljutni, és lényeges, hogy megkapják a legmagasabb szintű képzést. Az első lépcsőfok mindig az, hogy az edzőket megfelelően képezzük, itt eszmét tudunk cserélni és ismertetni tudjuk számukra a külföldön tapasztaltakat.

A jó hangulatú rendezvényen pénteken egy, másnap kettő, míg vasárnap ismét egy tréning szerepelt a programban. Az első két napon az egyéni képzésen volt a hangsúly, az utolsó napon pedig egy kis egymás elleni játék zárta tábort.

A Hanga-tábor legtöbbet fejlődött játékosa Laluska Bence lett, a dobóverseny győztese Balázsi Ákos, a döntő MVP-jének pedig Seszták Miklóst választották.

Érthető, hogy a rendező DEAC Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója, Berényi Sándor is elégedetten beszélt a táborról.

– Negyven gyerek vett részt a rendezvényen, döntően kadet korosztályból. Nyolc-tíz kosaras nem debreceni, a többiek a saját játékosaink, és tíz edző segíti a munkát. Minden tréningen aktívan részt vett Hanga Ádám, valamint segítőik, Lóránt András, Molnár András és Tóth Ádám. Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, mindenkinek rendkívül hasznos volt a tábor, Ádámból is kapott mindenki egy kicsit, aki nagyon közvetlen és nyitott a srácok és az edzők felé is. Úgy gondolom, mindenki egy nagyszerű élménnyel gazdagabban térhet haza.

Fotó: Molnár Péter/debka.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés