Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Nagy sikere volt a DEAC Kosárlabda Akadémia nyílt napjainak

“Nagyon sok tehetséges srácra bukkantunk, remélem, hogy többen is nálunk folytatják pályafutásukat.”:

:

Péntektől vasárnapig betekintést nyerhettek a tehetséges fiatalok a DEAC Kosárlabda Akadémia mindennapjaiba. A játékosok szakembereink irányításával több edzésen is részt vettek, illetve számos speciális teszttel vizsgálták a bennük rejlő potenciált – írja beszámolójában a kosarlabdaakademia.deac.hu.

A nyitónap a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központban kezdődött, ahol a sajátos eszközök segítségével képet kaptak a kosárpalánták állapotáról. A délután edzéssel és fizikai tesztekkel folytatódott, majd szombaton közösen kilátogattak az élvonalban szereplő DEAC-Tungsram győztes hazai bajnokijára. Az utolsó napon házi bajnokság keretein belül kamatoztathatták az újonnan tanultakat a fiatalok.

– Negyvennégy gyerek érkezett hozzánk, ez már önmagában kellemes meglepetés. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadták meghívásunkat. Az volt a célunk, hogy akikre a kiválasztásért felelős szakembereink felfigyeltek, személyesen is megismerkedjünk velük. Felmértük őket fizikálisan és játéktudásban, illetve technikai és taktikai értelemben egyaránt. Nagyon sok tehetséges srácra bukkantunk, remélem, hogy többen is nálunk folytatják pályafutásukat a közeljövőben – értékelte az oldalnak az eseményt Berényi Sándor szakmai igazgató.

Vasárnap délelőtt a nyílt napok zárásán kihirdették a hétvége All-Star csapatát, amibe teljesítménye alapján a fiatal győri tehetség Zalka Csongor is bekerült.

– Nagyon sok pluszt adtak nekem az edzések, a feladatok során próbáltam mindig a maximumot nyújtani, és a hibáimat is igyekeztem rögtön korrigálni. A felmérések először nekünk szokatlanok voltak, még nem volt ilyenben részünk, de élveztem a különleges teszteket és a Debrecenben töltött három napot. Az NB I-es mérkőzés szintén hatalmas élmény volt, rég jártam hasonló meccsen, nagyon tetszett, izgalmas összecsapás volt – mesélt a holnapnak az akadémián töltött időszakról Zalka Csongor.

A hétvége összefoglaló videója megtekinthető a DEAC Kosárlabda Akadémia YouTube csatornáján:

Fotó és forrás: DEAC Kosárlabda Akadémia

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés