Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagy meccs volt, a DEAC nyert

Elmaradt az újabb szegedi bravúr.

DEAC - Naturtex-SZTE-Szedeák 91-84 (25-28, 19-18, 24-20, 23-18)

Bajnokság, 22. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok,
Kapitány G., Söjtöry T., Nagy V.

DEAC: Somogyi 11/9, Moody 18/6, Polyák 13/9, Hines 11/3, Tóth Á. 15. Cserék: Drenovac 17/9, Molnár M. 2, Molnár D. -, Moore 6/6.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 7, Govens 17/6, Brown 12/6, Dzeletovics 14, Dickey 11. Cserék: Olasz 2, Mayer -, Kerpel-Fronius B. 1, Keller I. 18/12, Bognár 2.

Dzeletovics szerezte a találkozó első kosarait, büntetőből volt eredményes, Hines válaszolt a másik oldalon, de ismét érkezett Dzeletovics. Remek tempóban kezdődött a mérkőzés. Moody bravúrtriplája után először vezetett a DEAC, majd Tóth Ádám pillanatai következtek. A Szeged gyorsan rendezte a sorait, négy perc után egál volt a táblán. Tóth Ádám duplája után Govens dobott triplát és a ráadás büntetőt is értékesítette. 17-16 volt az állás, amikor Szrecsko Szekulovics időt kért. Brown sportszerűtlenjével és Moody-pontokkal folytatódott a mérkőzés. Polyák triplája után meglógtak a hazaiak. Brown dobott be két büntetőt, egy triplával pedig egy pontra hozta fel az övéit. Kerpel-Fronius Gáspár duplájával vették át a vezetést a vendégek, de Somogyi azonnal dobott egy triplát. A negyed vége így is a szegedieké volt, jó meccset láthattak az M4 Sport nézői. 25-28.

Tóth Ádám remek kosarával folytatódott a mérkőzés, Keller Iván triplával válaszolt. 29-34-es állásnál Kovács Adrián kért időt, mert Keller megdobta második tripláját is egy percen belül. Olasz duplájával folytatódott a találkozó, Drenovac pedig büntetőkből talált be. Moody tíz másodperc alatt két triplát is kihagyott, a másik oldalon Govens három ember között szerzett kosarat. Drenovac és Keller is triplát dobott két egymást követő akció során. Ismét időt kért Kovács Adrián, Somogyi Ádám triplájával zárkózott a DEAC. Moody hozta fel kettőre a Debrecent, hármasával pedig a vezetést is visszavették. Dickey is villant egyet, Tóth Ádám ellen pedig sportszerűtlent fújtak a játékvezetők. Minimális szegedi előnnyel ért véget az első húsz perc, miután ennek a játékrésznek a vége is a vendégeké volt.  44-46.

Dickey kosarával kezdődött a második félidő. Szoros volt a találkozó, a hazaiak nem tudták visszavenni a vezetést. Nem dobott jól ebben a periódusban Kovács Adrián csapata, Dickey pedig újabb pontokat szorgoskodott össze. A debreceniek azonban jól reagáltak Govens két hibájára. 50-51 volt, amikor Szrecsko Szekulovics időt kért. Hines triplája után már a DEAC vezetett, Brown válaszolt rá. Keller zsákolt, Moore dobott triplát. Az asztalnál alig bírták írni a pontszerzőket. Hines kapott technikat, ismét előnybe kerültek a vendégek. Polyák süllyesztett el egy újabb triplát, Govens is megrázta magát, a magyar válogatott játékos is távolról talált be. 68-64-re lépett meg a hazai csapat, Brown egy duplával alakította ki a negyed végeredményét. 68-66.

Moore triplájával és Bognár duplájával folytatódott a mérkőzés. Elképesztő küzdelem volt a pályán, Polyák ellen sportszerűtlent fújtak, Keller Iván két büntetőt is bedobott és szórt egy triplát is. Könyörtelenül kihasználták egymás hibáit a csapatok. 78-75 volt a táblán, amikor jött az újabb szegedi időkérés. A DEAC nagyon elkapta a fonalat, Polyák triplát szórt, büntetőket dobott be, folyamatosan nyílt az olló. Dzeletovics kosaraival zárkózott a Szeged. Tóth Ádám zsákolása szépre sikeredett, magabiztosabbak voltak a debreceniek, nagyrészt ennek köszönhették, hogy megnyerték ezt a kiváló mérkőzést, ahol a vesztes félnek sem kell szégyenkeznie. 91-84.

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
BozicSpiritbeastVadkakasKiskokasandrás Recent comment authors
Spiritbeast
Olvasó

Jó kis meccs volt.. Köszönjük a bíróknak, Crèzy Jencynek a meccset nem tudtak le nyomni minket.. Mi edzőt is kèpzünk nem ide hívunk szláv mestereket kik be jönnek vagy nem… Tisztelem őket, de tapasztalatot csak így lehet gyűjteni ha jó edzők ellen meccselsz..

SárgaPárna
Olvasó

Gondolom hangosan röhögtél magadon, amíg ezt írtad…

Vadkakas
Olvasó

Ez most szépen össze volt rakva.
Bravó.
A Szeged jó csapat, sok csapatnak lesz méltó ellenfele.
Ma mi voltunk a jobbak.

Hajrá DEAC!

Kiskokas
Olvasó

Brownnak volt 12 pontja, a végén nem ment neki. Aki még nem látott kosármeccset elsőnek ezt mutattnám meg neki. Alsó posztokon túl sokan is vagyunk, jobb lenne még egy magas aki tud box outolni.

andrás
Olvasó

Nagy respect a Szegednek hogy öt magyarral is voltak fent, és a szorongató védekezésük sem ízlett
De ez most szép volt Deac ✌️✌️

dball
Olvasó

Egyébként bárkinek is nehezére esne legalább egyszer is elismerően nyilatkozni Adriánról? A mi edzőnk, mi korrektnek tartjuk. Nem értem, mi a fasznak állandóan beleállni.
Szegednek biztos utat haza! Nagy meccs volt, hajrá DEAC!

hp12
Olvasó

Hát ez az Adrián, inkább a Muppet show-ba való !

Pbask
Olvasó

Ezt a Deac ma megérdemelte, a Szeged nem játszott sajnos csapatjátékot.
Moody volt mikor kicsit visszább vett,akkor jobban ment a csapatnak,na kb kezdődik előlről, tripla nem esik be,lepattanó,ujra eldobja,megint nem esik be,félidő végén ráhányja palánkra,amit Molnár tesz vissza.
Lehet bármilyen extra,egy statgyáros, katasztrófa a pali.

Az meg egy világi rejtély bennem mai napig, hogy Ivánnal hogy lehetett így viselkedni tavaly,mint mondtam védekezése extra(ez ma látható volt),és támadásban sem impotens,nem az első meccse ez a Szeged színeiben ilyen játékkal.
És akkor arra nem volt érdemes,hogy egy percet is játszhasson,de elengedni se engedték más csapathoz.
Jobb hogy elment abból a fertőből.

JR.Benitez
Olvasó

Majd nyártól a tesóval…

Pbask
Olvasó

Bár úgy lenne…Bármikor elfogadnám.

Aranyalba
Olvasó

A legendás szerb edző oktatta a túl hypeolt fiatal magyar edzőt. Ja, nem ide 🙂

SárgaPárna
Olvasó

Ezen a meccsen, hogy bárki oktatott volna bárkit az elég erős, az viszont tény, hogy titeket ez a szerb edző kétszer, azaz KÉTSZER húzott faszra!

Pbask
Olvasó

Vigyázz párni, megérkezett az albakommandó, kattognak az egerek a javascript-re 🙂

SárgaPárna
Olvasó

Ezt most nem értem, de kösz, hogy szóltál, mert valami nagyon komoly dolognak tűnik. 🙂

Aranyalba
Olvasó

Madarat tolláról…:D
Egyébként nem értem, hogy jön ide most az Alba ? Te nagyon jól tudod, hogy csak azért írtam ide ezt a kommentet, mert állandóan szapulod Adriánt hogy milyen szar edző .

Bozic
Olvasó

Hát mert az is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés