Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Nagy Krisztián távozik a MAFC-tól

A bedobó beszélt a folytatásról, valamint arról is, hogy mennyire élték meg csalódásként a harmadik helyet.:

:

A feljutást tűzte ki célul, de végül be kellett érnie a harmadik hellyel a MAFC-nak. A fővárosiak az elődöntőben maradtak alul a későbbi győztes Oroszlánnyal szemben. Nagy Krisztián szerint mentálisan fáradtak el, ez vezetett a vereségekhez.

– Elég nagy csalódást jelentett, hogy nem sikerült döntőbe jutnunk, hiszen ez volt az előzetes célkitűzésünk – mondta Nagy Krisztián a BB1.hu-nak. – Döntőnek bizonyult sajnos, hogy hiába volt többször is nagy előnyünk, de hagytuk visszajönni az Oroszlányt az elődöntő első meccsén, majd hosszabbítást követően kikaptunk. Akkor az eléggé megtörte a csapatot.

A második meccsen egy félidőt bírtunk, majd mentálisan elfáradtunk. Mindenki nagyon le volt törve ezután, mert a minimum célunk a döntő volt, feljutásért szerettünk volna játszani. Utána jött a bronzmeccs, amit már presztízsből szerettünk volna behúzni.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy ilyen előzmények után odatette mindenki magát. Az első meccs viszonylag sima volt, majd a másodikon pedig kicsit küzdve, de sikerült kiharcolni a harmadik helyet.

A játékos szerint az első négy helyezett csapat eléggé egyforma volt, így nem lehet azt mondani, hogy a legjobbtól kaptak ki az elődöntőben.

– Szerintem azt nem mondhatjuk, hogy a legerősebb csapat az Oroszlány volt, mert az első négy helyezett körülbelül hasonló játékerőt képviselt. Azt mondhatjuk, hogy az egyik legjobb volt. A formaidőzítésük viszont nekik sikerült a legjobban, mert a végére voltak a csúcson. Amikor nagyon kellett, akkor játszott szinte mindenki tökéletesen náluk. Nálunk pedig a mentális fáradtság volt az, ami meghatározta a csapat gyengébb teljesítményét.

A MAFC szurkolói a következő szezonban már biztosan nem láthatják a 34 éves bedobót a csapatukban, mert úgy döntött, hogy alacsonyabb osztályban folytatja a pályafutását.

– Képlékeny még a jövőm, de annyi biztos, hogy maradok Budapesten. Úgy döntöttem, hogy a munka felé fordulok inkább, mint a kosárlabda felé. Szeretnék elkezdeni erőnléti edzőként dolgozni. Így a MAFC-nak az ajánlatát visszautasítottam, mert a feljutásért szeretnének játszani a következő szezonban is, és az csak profi hozzáállással lehetséges. Elértem azt a kort, amikor már a jövőmre is gondolnom kell. Szeretném magam az említett szakmában kipróbálni. A kosárlabdát viszont nem szeretném befejezni, így az tűnik elérhető célnak, ha a zöld osztályban folytatom a játékot. Ezt a döntést most én hoztam meg saját elhatározásomból. Nem szólt közbe sérülés vagy bármilyen kényszer – zárta szavait Nagy.

Fotó: MAFC Facebook/Girgász Péter

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Kendeffy BotondDennisefeli96bakibaOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
bakiba
Vendég
bakiba

Újpest lesz ebből.

efeli96
Olvasó

Esetleg Kaszások. Mindenesetre meglepett a döntése, bőven használható játékos volt még idén is.
Sajnos a Harazin-Tóth páros jóval gyengébbnek tűnik, mint a Garamvölgyi-Nagy duó, remélhetőleg lesz még erősítés 3-4-es posztra.

bakiba
Vendég
bakiba

Újpest! 🙂 Szerintem nem lesz gyengébb. Sőt! Egyébként meg szerintem kész a csapat az idegenlégióssal. Hogy mire lesz elég? Kiderül majd. De kéne egy magas ember még. Esetleg Tóth Norbi, ha repül a Falco-ból Markó miatt. Bár gondolom az ára a csillagos egekben. B-ben jó lenne.

efeli96
Olvasó

A Veszprém egyelőre toronymagas favoritnak tűnik, ráadásul még légiósuk sincs. Habár szezon közben nem sokan gondoltuk volna, hogy az OSE ilyen könnyen lesimázza őket a döntőben, úgyhogy bármi megeshet jövőre 🙂 Magas poszton a Csapai-Harazin kettős nem lesz rossz, azonban én Bordácsban nem bízom kezdő 4-esként, ugyan jól lepattanózik, de sajnos eléggé képzetlen és gyakorlatilag nincs dobása. Mindenesetre az új légiós szerepe kulcsfontosságú lesz. A videó és a statjai alapján inkább tűnik combo guardnak, mint igazi 1-esnek, Eric-hez hasonlóan jól bont védelmet, de az ő extra passzai és játékintelligenciája hiányozni fog, talán ezért is hozták mellé Tóth-ot. Remélhetőleg vele kevésbé… Olvass tovább »

bakiba
Vendég
bakiba

A kezdő szerintem: Tóth, Richmond, Katona, Csapai, Harazin.Padról jön: Lakits, Misek, Polgárdy, Bordács. Ide kéne még egy 4es, vagy 5ös. Én bírtam Ericet, de az OSE ellen látszott, hogy mennyire egyemberes volt a csapat. Elkezdtek faragni, kivették a játékból és vége is volt a szép reményeknek.

efeli96
Olvasó

Lakosa távozik? Mondjuk ebben a szezonban sem zavart sok vizet, nagyon lelassult a pár évvel korábbi önmagához képest.
A többiek egyébként nem rosszak, bár én Polgárdy-t nem igazán erőltetném, idén nem volt meggyőző. Irányítóként legalább egy erős közepes távoli dobás nélkül nem fog megélni még a másodosztályban sem.

bakiba
Vendég
bakiba

Lakosa: Nagykőrös.Polgárdy nem rossz, csak több játéklehetőség kell neki, több bizalom az edző részéről.

Dennis
Olvasó

Lakosa Nagykőrös, ahol tudjuk, hogy a csapat egy kocka sörért játszik, mert ott mindenki full anatőr….

Kendeffy Botond
Olvasó

Tóth kicsoda?

efeli96
Olvasó

Tóth Péter

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nyíregyi és MAFC színekben is – jó értelemben vett – kellemetlen ellenfél volt. Sok sikert a civil életben!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés