Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagy hátrányból fordított Sopronban a DEAC

Hatvankét pontig jutott a második félidőben, hat vereség után állt talpra a Debrecen.

Sopron KC - DEAC 82-99 (27-12, 16-25, 19-32, 20-30)

Középházi középszakasz, 6. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Győrffy P. A., Frányó P., Balog Gy. (Gorka Sz.)

Sopron: Warner 21/6, Lemar 16, Takács -, Wiggins 5, Gordon 15. Csere: Supola 18/12, Dénes 2, Werner -, Molnár M. 5/3.

DEAC: Dugat 17/9, Borisov 34/15, Ivosev 23/9, Bognár -, Amigo 16. Csere: Polyák 6/6, Omenaka 2, Kósa -, Velkey 1.

Az utolsó szalmaszálba próbált meg kapaszkodni a DEAC a középházi középszakasz hatodik fordulójában, május első napján a remek formába lendülő Sopron vendége volt Berényi Sándor együttese, amely hat találkozó óta nyeretlen volt.

Elég magas kezdőötössel kezdtek a vendégek, ez eleinte nem bizonyult jó húzásnak. 4-0-ra még ugyan a Debrecen vezetett, de aztán 16-0-val fordított a Sopron. A hazaiak elkapták a fonalat, és 27-12-re meg is nyerték az első felvonást.

A folytatásban állandósult a különbség, hiába próbálkoztak Borisovék, mindenre érkezett válasz. A félidő hajráját aztán megnyomták a hajdúságiak, és visszajöttek a mérkőzésbe. Húsz perc után ugyanis 43-37 volt az állás.

A szünet sem törte meg a DEAC lendületét, akik egy idő után a remeklő Borisov kosarával, 54-55-nél, hosszú idő után visszavették a vezetést (54-55). Hiába volt ponterős Supola is, a záró felvonásnak már 62-69-es állással vágtak neki a csapatok.

Leblokkolt a Sabáli-legénység. Bosrisov hármasával már tízzel is vezetett a DEAC, innen még faragni tudott a Sopron, de a végjátékra ismét megléptek a vendégek, és ezúttal már nem remegtek meg Ivosevék, eldöntötték a találkozót. Ezzel még életben maradtak a debreceniek play off álmai.

fotó: hunbasket.hu

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Tom67MegmondoSetbackgermanAramis Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Ezt a meccset már az első félidőben meg kellett volna nyerni! Nem értem ha vezetünk 15 ponttal és megy a játék akkor a Sabálinak miért kell elkezdeni cserélgetni. félidőre simán vezethettünk volna 25-30 ponttal is ha nem bassza el és a Debrecen fel is adta volna a meccset. A második félidőt meg egy az egyben elcsalták a bírók.

Megmondo
Olvasó

Én örülök, izgalmas lesz még így a középház!!!
A sérulteknek jobbulást!
Supola ismét óriásit játszott!
Borisov Ivosev páros viszont megáliithatatlan volt!
A teniszesgyereket remélem mostmár a helyére teszi Berényi Úr, a padra.

german
Olvasó

Gratuláció a Deacnak, kihasználta a vissza nem térő alkalmat. A mérkőzést látva nekem senki ne mondja hogy a játékvezetők és a fél soproni csapat nem tipmixelt a meccs elött…

Aramis
Vendég
Aramis

Sabiiii!!!
Pedig a légiósok egyénileg talán még jobbak is, mint a faluba, a magyarok meg közel egy szinten vannak….ebből sikerült kihozni ezt a semmit.
Max respekt Sabi!!!!

Setback
Vendég
Setback

“…mint a faluba…” Ezt olvasván te vagy itt az egyik legnagyobb paraszt. 😀 -ba, -be, -ban, -ben.. mond valamit? 😀
Ez a mérkőzés nem szól a Körmendről, de az már beteges fóbia, hogy akkor is róluk beszélsz. Sajnállak, hogy ennyire magába szívott a frusztráció.:)

Soproni Z.
Olvasó

Megérdemelten nyert a DEAC!Amit ma Warner, Wiggings, Marci összehozott az nagyon gyászos.Nagyon jó ritmusban játszottunk másfél negyedet, majd jött csokik közti lövöldözés…Második szándékból kapott kosaraink, eladott labdáink nagyban befolyásolták a meccs végét.Hiába játékvezetőznek sokan, nem nekik kell lepattanót szedni és bedobni az üres helyzeteket.A második félidei egy-egy bajnokság is ezt eredményezte, fekák most az átlagosnál is nagyobb streetball bajnokságot nyomtak!Az utolsó hármat viszont hozni kellene!SKC!

Tom67
Olvasó

A lepattanót nem ők szedik, de a meccset ők fújták el! Az első félidőben nem volt semmi gond velük, de a második félidőt úgy fújták, mintha a szünetben kaptak volna egy telefont, hogy kötelező a Debrecennek nyerni. A légiósokat meg nem kell szidni, mert nélkülük mi lennénk a biztos kiesők.

SopronKCfan
Olvasó

Sabáli: Takács vállficam vége a szezonjának valószínű. Warner teniszlabda méretű a combja. Egyre jobb… Lassan emberünk sem lesz. Harcoljunk tovább fiúk! Nem ismertek lehetetlent! Hajrá SKC!

Calcio
Olvasó

A 3.negyedben amit a bírók műveltek az nem tudom mi volt,mintha szóltok volna nekik,hogy a deac-nak kell nyerni!Hozzáteszem a védekezésünk kritikàj aluli volt a második félidőben(is)

missfortune599
Olvasó

1.Nem bírunk le védeni egy kulcsjátékost illetve annyi üres ziccert dobtak pl támadó lepattanókból.
2. Itt az edző már mit tudna csinálni?? Semmit!! Játékosok tojnak rá, ha valaki olyan idióta hogy bele megy leszegett fejjel minimum 4 védőbe(Warner) , akkor nincs miről beszélni
3. Ivosev egy köcsög, Berényi meg még rosszabb
Supola extra volt ma! Warner nem ismer lehetetlent,bármilyen módon el tudja adni a labdát…
Lassan nem marad emberünk.

Gábor
Olvasó

2. Mondjuk lemond ha nem tud mit csinálni és szarnak a fejére a saját játékosai…!

vaino
Olvasó

Érthető a frusztráció, stabil vezetésről sikerült hazai pályán kikapni…
82-99 a vége: az 1. negyed 27-12, a 2. félidő 39-62…
Tudom, én is egy köcsög vagyok – vagy még rosszabb

missfortune599
Olvasó

Ezt egyáltalán nem feltételeztem hogy Te köcsög vagy, viszont láttad volna őket mit műveltek egész meccsen.

vaino
Olvasó

Láttam a meccset a mindigo-n.
Szerintem semmivel nem volt vehemensebb a mi edzőnk nálatok, mint a Ti edzőtök nálunk.

vaino
Olvasó

Gratulálok a csapatnak és a szakmai stábnak!
Volt szívünk és hitünk.

Hajrá DEAC!!! 🙂

mazsola
Olvasó

Hozzáteszem, hogy nem láttam a meccset, csak a statisztikát, de ez alapján szinte minden mutató közel hasonló volt, csak 6-tal több 3-ast dobott a DEAC. Egyszerűen ez volt a különbség és ezt nem a bírók dobták, gondolom! Amikor itt játszottak, akkor a Sopronnak fújtak inkább hazai pályát, akkor az volt a válasz, hogy jobb volt a Sopron, akkor most is el kell ezt fogadni, hogy jobb volt a DEAC!

red-black01
Olvasó

Én láttam… ezt simán elb@szta a Sopron, Sabálinak azt hittem oxigénsátrat állítanak fel a pálya szélén, annyira nem vették komolyan a kéréseit-utasításait

Gábor
Olvasó

Ha így volt arról tudod ki tehet? Ő maga! Senki más!

MoBamba
Olvasó

Teljesen egyetértek Gáborral, évek óta nagy probléma ez sajnos, hogy nincs tekintélye!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

A kárörverdöim az első negyed után már a tenyerüket csapkodhatták most meg a fejüket a falba sima lett a végére a Sopron 91,5 alatt.

red-black01
Olvasó

Az életben es a sportban nincs “HA”, de ha te ezt komolyan gondoltad amikor a Sopron a +20-ért támadott és dobhattak volna vagy 60 pontot az első félidőben, akkor oké ?
A rossz amcsi mentalitás előjött, túlszínezték a történetet, aztán amikor kezdett baj lenni, elfogyott az ész.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

A győzelmet nem kell megmagyarázni.De nyilván nagy leeresztés volt a Sopronnál.

red-black01
Olvasó

Egy félig agyonvert és 0 védekezéssel tébláboló DEAC-ot engedtetek magukhoz térni.
Ez a meccs a ti saratok.

red-black01
Olvasó

ki sérült le?

SopronKCfan
Olvasó

Takács

SopronKCfan
Olvasó

Lehet, hogy elcsesztük, de tegyük hozzá, hogy ekkora hátszélben játszani hazai (!!!!!) pályán (Berényi egész meccsen mondta a szöveget a Győrffynek) Vicc… A 3 “játékvezető” a lehető legjobbkor nyúlt bele a meccsbe… (Ja és megint a DEAC ellen sérül le egy játékosunk, csak megjegyzem)

vaino
Olvasó

Ha a DEAC nyer, akkor: – “extrát dobott a DEAC, így bárki megver bárkit…” – “olyan gyengén védekeztünk, hogy bárki megvert volna minket…” – “csaltak a bírók a DEAC javára…” Gratulálok, a kifogásgenerátorból Ön a 3. verziót választotta! 15 ponttal nyertétek az 1. negyedet. Akkor Benneteket támogattak a bírók? 🙂 (Dénes talpsérülése az alapszakasz debreceni mérkőzésének bemelegítésekor történt. Igen, ez is a DEAC ellen történt. Gondolom, ezért is mi vagyunk a hibásak….. Fuller-t nagyon sajnáltam és sajnálom, ott Manigat akarta lemásolni Boriszov néhány perccel azelőtti tiszta takaróját – az is zsákolás közben, de az tiszta volt, nem is reklamáltátok! -,… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés