Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagy fordítással verte a ZTE a Paksot

16 ponttal nyerte meg az utolsó negyedet a ZTE.

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 81-78 (26-21, 15-17, 14-30, 26-10)

Bajnokság, 24. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Makrai Márton, Major Ádám (Páli dr. Kálmán)

Zalaegerszeg: Trice 5/3, O'Reilly 13/3, Polster 11/9, Smith 21/6, Osztojics 10. Csere: Keller 6/6, Rakicsevics 13/3, Németh -, Zsíros -, Csuti 2.

Paks: Edwin 14, Pajor -, Buckingham 10/3, Eilingsfeld 11/3, Atkinson 16. Csere: Kovács 13/6, Grubor 6/6, Frank 6/6, Taiwo 2.

A bajnokság 24. fordulójának egyik rangadóját Zalaegerszegen rendezték: az alapszakasz 3. pozíciójára pályázó Zalakerámia ZTE KK a play-offba jutását mielőbb stabilizálni tervező Pakssal mérkőzött meg. A két csapat decemberi mérkőzésén a csupán két légióssal játszó, ám sokáig meggyőző fölényben játszó atomvárosiak a záró negyedre teljesen elkészültek erejükkel, a ZTE közel húszpontos hátrányt ledolgozva a győzelemért támadhatott, ám a meccslabdát kihagyta Liam O’Reilly, így végül egypontos meccsen az ASE örülhetett. Ezúttal egyik oldalon sem akadt hiányzó, s a szezonális kisebb megfázásokon kívül mindenki egészségesen várhatta az összecsapást.

Polster Attila tripláival sikerült először meglépnie a ZTE-nek, a 8. percben meg is volt a közte tíz. Magabiztosan játszott ekkor a hazai gárda, a paksiak támadásaiba pedig rendre hiba csúszott. A negyed végére aztán magára talált a vendégcsapat, így 26-21-el zárult az első tíz perc.

Keller Iván hármasa nyitotta a második negyedet, majd Csuti Kornél szép megmozdulásának tapsolhatott a publikum. Ezt követően aztán egyre jobban éledezni kezdtek az atomvárosiak, Frank Áron trojkája után már csak egy pont volt a ZTE előnye. Atkinson és Ostojic nagyot harcoltak a palánkok alatt, a lepattanókban mindketten jeleskedtek, előbbi viszont jól is célzott. Feltűnő volt a hazai irányító, Tricególcsendje, nyolc mezőnykosarából egyszer sem talált be 13 perc alatt… A magyarok viszont jól céloztak távolról: Polsterháromszor, Keller pedig kétszer talált be az első félidőben a 6,75-ösön túlról.

41-38-ról folytatódott a mérkőzés a nagyszünet után, az ASE gyorsan egalizált. Kovács Ákos is berámolt egy trojkát, a ZTE pedig teljesen „lefagyott” a harmadik negyed második felében. Egy 17-3-as periódust repesztett a Paks: beindult Edwin – tíz pontot termelt ebben a tíz percben az amerikai. Nagyon idegessé vált a hangulat hazai oldalon, a hazai kispad kapott technikait, Kovács Ákos pedig higgadtan értékesítette a megítélt büntetőket. Hazai részről kintről-bentről minden kimaradt; ám sokan értetlenül nézték, miért nem betörésekkel próbálkoznak a kék-fehérek, amikor már bónuszban voltak. Grubor remek hármast szerzett emberről, az ASE 28 dobott pontjára csak 14 érkezett a zalaiaktól, így pedig 13 ponttal, 68-55-re vezettek Eilingsfeldék.

Grubor újabb triplája után 16 ponttal vezettek a paksiak, igencsak mélyre taszítva ezzel a ZTE-t. Néhányan azonban megjegyezték a nézőtéren, hogy így volt ez Pakson is, amikor a 4. negyedben támadt fel a ZTE… Hat perc volt hátra, amikor számtalan rontott kinti dobás után Rakicevic hármasa végre beakadt, a különbség pedig tíz pontra csökkent. Varázsütésre talpra ugrott a csarnok, a ZTE pedig igencsak elkapta a fonalat. Pláne, amikor Trice 14. (!) dobása végre meghozta az első sikeres hárompontosát – előtte mindössze két egység állt az irányító neve mellett. Smith is hozzá akart szólni a felzárkózáshoz: saroktriplájával már csak három volt közte, 3 perccel a vége előtt. Őrült végjátékra volt kilátás – csakúgy, mint Pakson decemberben… A ZTE legjobbja, Smith egalizált egy 2+1-es akcióval. 78-78-ról kezdődött meg az utolsó másfél perc. Megint a meccs embere, Smith szedte össze saját palánkja alatt a lepattanót, majd labdájából Rakicevic szerzett higgadt duplát. A kiélezett végjátékban a Paks már nem szerzett pontot, a ZTE Ostojic révén még értékesített egy büntetőt, majd a hazaiak kivédekezték a Paks utolsó támadását. 81-78-ra a ZTE nyerte meg az idegek csatáját egy olyan találkozón, ahol a második félidőben előbb a ZTE, majd az ASE produkált egy-egy óriási lefagyást. A lepattanócsatáthiába nyerte fölényesen a Paks, 19 eladott labdájuk – ebből hatot az utolsó negyedben szórtak el – megbosszulta magát. A hazaiak nagyon akarták a győzelmet, s az utolsó 5 percben közönségük által űzve, Smith vezérletével sikerült is megszerezniük azt. A ZTE így továbbra is tapad a Debrecenben győztes Albára, a harmadik hely sorsa az utolsó két fordulóban dől csak el.

Fotó és szöveg: Bálizs Zsuzsa

HIRDETÉS
52 hozzászólás

52
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
39 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
neszojjabeleGCkosarMogyi19Rámen11-12SzhelY Recent comment authors
Bobby666
Olvasó

Török Robi, Bencze Tomi, Krasovec és a ZTE újra atomkirály lesz 😉

Borsoka
Olvasó

Aki kint volt a meccsen, pontosan láthatta, h micsoda bohócok a játékvezetők….
Ádi 1.komoly hibája Smith ellen volt…utána Danci hozta a formáját….teljen kizökkentettek minket…
Főszereplőnek kell lenni tényleg!
Csirke Ferinek fröcsög a nyála, lángvörös fejjel ordibál, azt lehet…
Gratulálok!!!
Szerencse h meg tudtuk rázni magunkat és nyertünk, nem tettek tönkre mindent a bohócok!

Gratulálok a csapatomnak, jó kis este volt:)

agyas
Olvasó

Nyugat-magyarországi bennszülöttként azért szurkolok, hogy mind a 4 csapatunk a 8 között legyen. Ha mégsem sikerülne, a Körmendet sajnálnám legkevésbé. Úgy viselkednek, mint aki tudja, hogy neki mindent szabad. Pistám és a főispán majd elintézi.

torma
Olvasó

MESTERMÉRLEG

Sebastjan Krasovec: – Rendkívül nehéz mérkőzésen vagyunk túl, óriási küzdelemben nyertünk. Nemcsak ezen a találkozón, hanem az eddigieken nyújtott teljesítmények alapján is rendkívül büszke vagyok a csapatra. Remélem, a jövőben egyre többen tiszteletben tartják sikereinket.

Csirke Ferenc: – Hideg fejjel vissza kell néznem a mérkőzést, mert a 24–13-as faultarányt semmi sem indokolja. Az is igaz, hogy nyolc perccel a meccs vége előtt tizenöt pontos előnyről nem lenne szabad veszíteni. Elismerésem a ZTE-nek, mert harmincöt percig hiába diktáltuk a tempót, ők nyertek, igaz, ehhez kellett a mi tizenkilenc eladott labdánk is.

torma
Olvasó

Csirke azért nagy arc:méghogy 35 percig ők diktálták a tempót,tényleg vissza kell néznie ezt a meccset.

heraklith
Olvasó

Nézd vissza Feri, mert elsőre nem láttad! Az első félidőben talán egyszer vezettetek egy ponttal, de te diktáltad a meccset 35 percig 😅
A ZTE harcolja ki a legtöbb faultot a mezőnyben, mert ilyen a játéka, de ez ne zavarjon nagyon össze!

zterulez
Olvasó

Gondolom Krasovec a Gumi által megfogalmazott szombathelyi véleményre reagált. Aki nem hallgatta, annak bemásolom ide: A Tripla-dupla Podcast pénteki epizódjában 6:10-től 8:15 között Déri Csaba szájából a következők hangzottak el: „Az egyik nagyon komoly kosárlabdához értő szombathelyi barátommal, aki nagyon erős falcos érzelmű, illetve vezetőként is dolgozott, megkérdeztem amikor mérkőzésre készültek, hogy van-e a Zalaegerszegben egyáltalán egyetlen egy olyan játékos is, akit a Falco szívesen elcserélne bárkivel is? Azt mondta, hogy szó se lehet róla, nincs. A Zalaegerszeg egy középcsapat egyértelműen, aki nagyon-nagyon jól meccselte végig a szezont, de teljesen más kaliberű csapat. Teljesen más polcról lettek leigazolva a játékosaik.… Olvass tovább »

Milivoj
Olvasó

Remélem, ez plusz motiváció lesz és az elődöntőben kiveritek a nagyarcú szarfalkót

Rámen11-12
Olvasó

Gumi részéről ez teljesen reális vélemény, és nagy dicséret Krasovec és a ZTE irányában!

zterulez
Olvasó

Ez a vélemény a Zte-Falco meccs előtt hangzott el, és akkor 3. helyen állt a Zete hetek óta, és a Falco nem tudhatta biztosan, hogy úgy alakul a múlt heti meccs, ahogy. Szerintem ez egy nagyképű, az ellenfelet lekicsinylő vélemény, még ha van is némi igazságtartalma.

zterulez
Olvasó

Meghallgatva Krasovec edző meccs utáni nyilatkozatát, úgy gondolom, hogy annál sokkal többet mondott, mint ami itt le van írva, vagy amit a tolmács élőben lefordított. Igyekeztem a képességeim szerint a lehető legpontosabban lefordítani, amit mondott: “A meccs kemény volt, ahogy arra számítottunk is. A Paks egy minőségi csapat, senki sem tudta őket nagyon megverni, kivéve a Falcot egyszer, a többi meccsük mind szoros volt annak ellenére is, hogy rengeteg sérüléssel bajlódtak az egész szezon során. Gratulálok a csapatomnak, nagyon büszke vagyok rájuk. Lenéztek bennünket sokszor a szezon során, kezdetben szerencsésnek mondtak minket, aztán puhának, most pedig a végén azt mondják,… Olvass tovább »

Mogyi19
Olvasó

Szerintem ne stresszeljetek ezen.
Nem általánosítani akarok, de szerintem ott most mindenkiről ezt gondolják. Elég csak a tavalyi ominózus Tőrös videóban a Falco-modell okfejtésre emlékezni.

zterulez
Olvasó

2 dolog különösen nem tetszett. 1. Nincs a Zetében olyan játékos, aki a Falconál erősítést jelentene akárki helyett is. 2. A Zetének nincs esélye akár a kupában akár a bajnokságban döntőbe jutni. Szerintem egy olyan stretch4-es, mint Smith, aki közel 50%-kal triplázik, eredményesen szedi a támadó lepattanókat, van passzjátéka, van betörése, jól büntetőzik, és most már rendszeresen szerepel a forduló válogatottjában, azt bármelyik csapat szívesen látná a keretében. Azt meg jelenleg senki sem tudja megjósolni, hogy meddig juthat a Zte. Még mi sem. Ezt állítani a magyar bajnokság 3.-4. helyezettjéről, akit egész évben a Falcot leszámítva senki sem tudott igazán… Olvass tovább »

GCkosar
Olvasó

Most, hogy 30-assal vertük a Körmendet már nem vasaltatja otthon az inget az örökrangadóra…akkoriban kicsit könnyebb volt nagy tisztelettel beszélni a Zetéről.
Úgy érzem, hogy van bennünk még tartalék.
Hajrá ZTE!

heraklith
Olvasó

Szerintem teljesen reális és öszinte volt, akár a Gumi, akár a szombathelyi csóka részéről. Azon lehetne esetleg elmélkedni hogy az ennefélről illik-e így beszélni, de ha jól sejtem akkor a szombathelyi figura nem nyíltan, a Gumi meg nem az ellenfeléről mondta, így szerintem rendben van. Főleg azért, mert teljesen igazuk van. A ZTE legjobb játékosa is alacsonyabb polcról van, mint amit a falkó egyáltalán megnézett. 270 millióval vert el a falkó több pénzt mint a ZTE. A ZTE összesen nem költött ennyit játékosra, edzőre, villanyra meg fűtésre. Nincs azzal baj, ha erről nyíltan beszélnek. A falkó elkölti 2-3 középcsapat pénzét,… Olvass tovább »

Mendez
Olvasó

Attól,hogy ideírod minden nap ezt az agymenésedet, senki nem fogja bekajálni, hidd el.
Tudja mindenki, hogy mekkora ostoba vagy.
😉

MTE1975
Olvasó

Nagy győzelem volt!Igaz ugy gondolom néhány játékos csapágyasra van járatva hulla fáradtak. Ott volt ma is Németh aki a rövidke idő alatt is bizonyította sokkal többet érdemelne! Utolsó 10 mp ben mutatott védekezése ma győzelmet ért !

ZTE1920
Olvasó

Szép volt fiúk!

heraklith
Olvasó

Brutál volt amit ez a három veréb művelt. Ha nem nyúlnak bele olyan durván a haramdik negyedben, akkor ezt végig vezetve simán nyeri a ZTE. Az után a 4-5 fújás után szétestünk teljesen, mintha csak ez lett volna a cél. Csoda hogy onnan visszajöttünk. Régen kapott ekkora hazai pályát nálunk az ellenfél.

Mendez
Olvasó

Te pontosan akkora faszfej vagy, mint eddig.
Se nem kicsivel nagyobb, se nem kocsivel kisebb.

heraklith
Olvasó

Csúnya eredménye lettél az endogámiának.

WSreborn
Olvasó

Azaz, szerencsére képet nem tett ki magáról. Élő bizonyítéka annak, hogy az agyhalál után is van élet…

Bobby666
Olvasó

Mendez! Ne már! Miért csinálod ezt a trollkodást?

zterulez
Olvasó

Amikor a játékkal foglalkoztunk, akkor nyertük meg a meccset. Amikor a játékvezetőkkel, akkor vesztésre álltunk. A szakmai stáb kis hijján megint elkúrta a meccset. Amikor megy a csapatnak, zsinórban beesnek a trojkák (első negyed), akkor minek kell a “b” csapatot becserélni? Látható, hogy 10 pontos előnynél még nem volt kétvállra fektetve az Ase. Most a 2 összepofázott technikairól nem is akarok beszélni, mindenki látta.
Smith nélkül nem sikerült volna. Gratulálok a fiúknak, nagy fordítás volt!

MTE1975
Olvasó

Véleményem szerint meg sokkal nagyobb rotációs kellene. Polstrr dobott 11 pontot és közben minden Paksi támadádnál hülyére verik nulla védekezés szándékos fault …! Csütörtökön sem volt semmivel sem rosszabb!

Borbély Lajos
Olvasó

Szerintem nagyon jól rotál Krasovec. Ha egy adott előnynél a mérkőzés első felében nem hozza be a B csapatot, akkor a végére nincsenek az A csapatból pihent játékosok. Nagy taktikai csata is volt. Az tényleg igaz, hogy amikor a B volt fent, kis idő alatt túlságosan is elbizonytalanodott az egész gárda. A lepattanóknál továbbra is el-elmélázgatnak a játékosok. Valamint, ha vki. rádob egy távolit, startolni kellene a lepattanóért a dobónak. De azért régen volt ilyen jó brigád itt. Csak tartson ki ez a fegyelmezett játék a rájátszáson is.

bbzte
Olvasó

Naggyon NAGY meccs volt! Gratula mindkét oldalra! Az utolsó negyed elején kizártnak tartottam, hogy innét vissza tudunk jonni…..de mindenki nagyon odatette magát! Koszonom ezt a fantasztikus estét! Hajrá ZTE!

Soós Sándor
Olvasó

Komoly játékvezetői segítséggel! Utolsó negyedbe 1 fault hogy lehet egy csapatnak? Á már tudom, az ügyvezető igazgató haverjai játékvezetők.

bbzte
Olvasó

Jaja…..biztos haverok voltak…..első három negyedet is láttad?….Kosz a gratulációt! Nektek is további sok sikert!

Soós Sándor
Olvasó

15:24 faultarány az már durva azért.

bbzte
Olvasó

Most tényleg nem értelek. Láttad a meccset is, vagy csak a statisztikákat? Nekem úgy tűnik, csak az utóbbit….

heraklith
Olvasó

Te lettél a nap vicce, Sanyi. Gratulálok!

Soós Sándor
Olvasó

Múlt héten csendben voltál -20 pontnál 😮

Borsoka
Olvasó

Talán mert ott nem a játékvezetők akartak főszereplők lenni, Sanyi!
Falcotol ki lehet kapni, ennyi!

torma
Olvasó

Ja a haverjai voltak,azért kaptunk annyi technikait,ami rekord számú a ZTE történelmében!

neszojjabele
Olvasó

2 technikait kaptatok ugye tudod 😀 😀 😀 😀

Bobby666
Olvasó

Sándor! Felültél a Mendez vonatra? Mire jó ez?

pepperpower
Olvasó

Utolso negyedben 9:52-ig egyetlen faultja volt a Zetének. Aki latta a meccst, ezt hogyan latta?
Ez azert eleg ritka…

Borbély Lajos
Olvasó

Elfáradt a Paks, ezért.

Mendez
Olvasó

Óriási csalással sikerült a denevér győzelem.

Bobby666
Olvasó

B.szki ne csináld már, nem vagy te ekkora fajankó!

torma
Olvasó

Te mit néztél,mert a meccset azt nem ,biztosan?

Mendez
Olvasó

Hát Rulez, tényleg igaza volt Gumi szombathelyi haverjának.
Ez a zete egy sima kis középcsapat.
A Paks majdnem megcumiztatta a denevéreket otthon.
Ennyi támogatóval (csak idén hármat jelentett be Mordor) ez elég gyenge produkció.
Várunk benneteket a 4 között.
🙂

Muszka7909
Olvasó

Tee ostoba senkiházi😆😆

Mendez
Olvasó

17-3.
Egyszerűen senkik vagytok!

heraklith
Olvasó

Honnan lopod a netet már megint te selejt?

Mendez
Olvasó

Fáj mi?
Elhiszem, te kis fattyú.
Vas megye csicskája vagy te kis pondró! 🙂

zterulez
Olvasó

Nagyon megnőtt az arcotok az utóbbi időben. Semmi baj, de a fák nem nőnek az égig. Apropó, a Haladás hol is van most?

Mendez
Olvasó

Ennyi.
Jössz a Haladással.
Mi köze van egy focicsapanak EHHEZ a fórumhoz?
Te kis sötét köcsög?
He?

Bobby666
Olvasó

Mendez! Mi a f..ért vagy ekkora suttyó? Miért van erre szükséged? Ne égessed a normális szombathelyieket!

SzhelY
Olvasó

elfojtott nemi vágy a férfiak után az anya nem szereti tesó nincs a sor mellől csak a betondzsungel látszik élete értelmét ezen a társalgási oldalon tudja kiélni hisz még a macskája is elhagyta anyíra szánalmas,itt férfi lehet

Borbély Lajos
Olvasó

Csirke túljátszatott néhány játékost ( csakúgy, mint Pakson-de akkor ez érthető volt). Ezért alakult így a negyedik negyed.
Nagy – nagy gratula mindkét csapatnak, remek mérkőzés volt. De, ez biztosan nem vigasztalja a paksi szurkolókat.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés