Connect with us

Bajnokság

Nagy fölénnyel nyert otthon a Szeged

Hozta a kötelezőt Szrecsko Szekulovics együttese.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC 102-81 (24-16, 32-21, 24-19, 22-25)

Bajnokság, 4. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok,
V.: Kapitány G., Győrffy P. A., Goda L.

Szeged: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 14/6, Brown 27/12, Dzeletovics 22, Dickey 15, Csere: Kerpel-Fronius B. 2, Mayer 2, Keller 5, Olasz 9, Balogh -, Káposzta -,

Sopron: Dillard 20/6, Thompson 22/3, Sitku 2, Jogela 7/3, Borisov 12/6, Csere: Bagó 6, Scholl 4, Halász 3/3, Csataljai 5/3,

Az első pontot a mérkőzésen a vendégcsapatban játszó Dillard szerezte meg egy sikeres közeli kísérlettel. A negyed közepére 8-9 lett az állás, köszönhetően annak, hogy a hazaiaktól Dickey, Brown és Govens is eredményesen játszott. A vendégektől Dillard mellett még Jogela és Sitku is betalált. A negyed végéig kis fölényre tett szert a hazai gárda, mivel Brown betalált kintről is; míg csapattársai Dickey, Govens és Dzeletovics sikeres kosaraival támogatták a hazaiakat. Thompson próbálta faragni az előnyt további kosaraival, mellette még csapattársa, Dillard segítette a soproni együttest meccsben tartani, így 24-16-ra zárták az első 10 percet a felek.

A második etapban a pontszerzést a hazaiaktól Dickey kezdte meg egy sikeres közeli dobással. A hazaiak folytatták az előnyük növelését, mivel Brown és Govens is betalált kintről, ráadásul Kerpel-Fronius Balázs, Olasz és Dzeletovics is gyűjtötte a kosarakat. A vendégektől Thompson jó pár kosarat szerzett és őt segítette még Borisov és Schöll is, hogy csökkentsék a különbséget, így a negyed felénél az állás 38-27 volt. A második felvonás végéig a hazaiaktól Dzeletovics több, mint tíz pontot dobott, emellett még Govens és Brown se volt rest, szépen elléptek a soproni együttestől annak ellenére, hogy Dillard, Borisov és Thompson is iparkodott, a nagyszünetben 56-37-re vezetett a szegedi csapat.

A fordulás után Dillard egy hármassal folytatta a mérkőzést. Kis idő elteltével Dickey és Brown sikeres közeli dobásaikkal ezt ellensúlyozták, így megtartva fölényüket. Govens és Brown a következő támadások során sikeres távoli kísérletekkel növelték a hazaiak előnyét, de Borisov is betalált a vendégektől a hárompontos vonalról. A vendégektől még Bagó próbált segíteni pár középtálovi dobással, de erre egyből válaszoltak a hazaiak, így megtartva előnyüket. A negyed végéig még a vendégektől próbálkozott a különbség csökkentésére Schöll, Borisov és Thompson is, de a hazaiak mentek továbbra is, Dzeletovics, Brown és Dickey nagyszerű játékának köszönhetően, így az állás 80-56 lett a hazai gárda javára.

Az utolsó tíz percet Halász kezdte meg egy sikeres távoli kísérlettel, de Keller és Kerpel-Fronius Gáspár két közeli dobással válaszolt. A negyed közepéig még Bagó és Thompson szerzett pontokat csapatuknak, de erre a hazaiaktól Govensnek, Mayernek és Olasznak is volt pár szava, így 91-65 lett az állás. A hazaiaktól a negyed végéig még Keller, Kerpel-Fronius G. és Olasz dobott kosarat, melyet a vendégektől Jogela, Csataljai és Thompson próbálta ellensúlyozni több kísérlettel, de ez már hiábavaló volt.

A mérkőzést 102-81-re nyerte meg nem csekély fölénnyel a hazai csapat.

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
derrylHubie BrownTom6797MTE00vasipasi Recent comment authors
97MTE00
Olvasó

Sziasztok.
Szívesen megnéztem volna hétvégén a Szeged vendégjátékát, de dolgozom. Kíváncsi lettem volna hogyan teljesítenek, Szrecsko biztos jól felkészíti és feltüzeli őket. Főleg Dickey játékát néztem volna meg.Első 2 meccsén 17 és 20 lepattanó. Ráadásul a 20 lepattanó mindösszesen 24 perc játékkal lett meg, nem mellékesen 40 VAL mutatóval. Valószínűleg élvezetes meccs lesz.

Hajrá KÖRMEND.

Pbask
Olvasó

Már egyetemen is közel 10 lepattanot átlagolt,nem semmi a csóka,Szrecskonak jó szeme van.

vasipasi
Olvasó

A Szeged nagyon jól elkapta a rajtot, de nekem továbbra is talány, hogy hova érhetnek.

Tupen69
Olvasó

Elvileg van egy koronásunk két hete.. van 6 sérültünk a center elvileg lázas… mondja már meg vki miért állunk így ki ha más csapat 1 lázas miatt lemondja a meccset.. vagy két sérült miatt. én örülök hogy megy a bajnokság és lehet meccset nézni! De miért mi vagyunk megint a balfasz csapat aki elmegy idegenbe 6emberrel miközben lenne lehetőség halasztásra!! Sajnos szörnyű látni a fiatalokat.. itt lenne a lehetőség. De nagy nulla!!

Pbask
Olvasó

Így vagytok korrektek. Körmenddel együtt. Egy két csapat tanulhatna példát,mert ti szívjátok meg,azok meg röhögnek markukba..

derryl
Olvasó

Nem vagytok, balfaszok, ti betartjátok a szabályokat, a legsportszerűbbek vagytok!

Nagyot nőttetek a szememben!

Skcforever
Olvasó

Gratulálok a Szegednek, mint írtam, ez amúgy is egy nehéz meccs lett volna, de ilyen körülmények között teljesen reális az eredmény. Idén szerintem a Szeged versenyben lesz a 8ért. Viszont nem értek egyet azzal, hogy nem működik nálunk a kémia, 5 játékos hiányzik, nincs olyan csapat a mezőnyben aki ezt ne érezné meg. Várjuk meg, amíg mindenki játszik, utána meglátjuk, hogyan állunk. Hajrá Skc!!

Tom67
Olvasó

6 játékos hiányzott nem 5.

KovàcsIstvàn
Olvasó

Nagyon jó csapatunk van idén,köszi fiúk! Hajrá Szeged 🙂

Artois
Olvasó

A hianyzok ellenere is azt mondom, ha a gorog mester kihoz ebbol a Sopronbol valami komolyat, megeszem a kalapom. A csapatkemia leghalvanyabb szikraja sem latszott rajtuk.
Szegedben siman benne van 1-2 meglepi, foleg hazai palyan. A Brown, Dzeletovic duo egeszen jo, Dickey meg zsakszamra szedi a lepiket (egy komolyabb vedekezes mellett, azert kivancsi leszek majd mit kezd a palank alatt).
Osszessegeben nagyon egyoldalu meccs volt, grat Szegedre!

Tom67
Olvasó

Sopron simán 8-ban lesz. Komplett csapattal ennek a Szegednek még hazai pályán sem lett volna semmi esélye.

jb17
Olvasó

Hozta a kötelezőt a Szeged?
Amíg nem tudtam meg, hogy a Sopron nem teljes kerettel tud kiállni, sima vendég győzelmet vártam 😃
Erős alcím.

MAFCdrukker
Olvasó

Mint ahogy a múlt héten a Sopronnak volt kötelező ellenetek a hazai a bb1 szerint. Utólag könnyű okosnak lenni, kihozni a győztest esélyesnek.

jb17
Olvasó

Jó de ellenünk mindenkinek kötelező a győzelem.
Főleg most😅
De persze értem amit mondasz.

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, most tényleg úgy tűnik, hogy minden ellenfél esélyes ellenetek. De az volt az első bajnokitok, az edzőmeccsekből meg nem lehet jósolni, úgyhogy én arra a meccsre még nem használtam volna a “kötelező” jelzőt.

Hubie Brown
Olvasó

Én is pont ezen akadtam fenn. Tavaly összesen 5 bajnokit nyert a Szeged. Idén meg már a 2. fordulóban kötelező győzelmük van?
Persze a szerző meg sem indokolta ezt a dolgot a cikk elején.

darius96
Olvasó

Sajnos helytálló a cím. Lassan már egy idegenbeli mérkőzés sem sorolható a hozható kategóriába. Hol akarunk nyerni, Pakson meg Körmenden?? Ugyanott vagyunk ahol tavaly!
Mi folyik a csapatnál, hogy ennyi a sérült? Több a sérült, mint az egészséges. Remélem ki nem esünk azért.
Gratula a Szegednek!

Pbask
Olvasó

Miért lett volna kötelező? Bár igaz,ez a Szeged idén messze nem alsóház..Sopronnál meg nem mükszik a kémia,ahogy írtam egy légiós kiesése nem okozhatna ekkora különbséget.
Szrecsko igen összeszedte ezt a csapatot,folytatva ezt az offenzív vonalat.

Skcforever
Olvasó

Nem a kémia nem stimmel, hanem az 5 hiányzó a sok. Valóban ezek közül csak 1 légiós, de azért a többiek is hiányoznak, főleg Supi.

Tom67
Olvasó

6! Vitya, Popadics, Fazekes, Takács, Supi,Wideman.

Tom67
Olvasó

Mi a faszról beszélsz? 6 játékosunk hiányzott, az a csapat fele. 6 hiányzó játékossal bárkit megvert volna a Szeged!

SopronKCfan
Olvasó

Hozta a kötelezőt a Szeged? Hmm ez érdekes. Ettől függetlenül gratulálok nekik!
Számunkra az egyetlen pozitívum az az, hogy aki pályára lépett, pontot szerzett. Bízzunk a legjobbakban és hétvégén valahogy lesz csapat…
Hajrá SKC!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés