Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nagy fölénnyel nyert ismét a magyar korosztályos válogatott

Tovább küzdhetnek a 9. helyért.

Porsche BBA Ludwigsburg - Team Debrecen 69-93 (16-21, 15-26, 15-25, 23-21)

Youth Basketball Champions League, 5. játéknap.
Debrecen, Oláh Gábor Aréna
Játékvezetők: Ariadna Chueca (Spanyolország), Franko Gracin (Horvátország), Cisil Güngör (Törökország)

Porsche BBA Ludwigsburg: Dominic Mack 7, Musa Gerd Georg Abra 12, Tim Schnelle 5, Stanislav Hinkov 6/3, Daniel Hinkov 9/9. Csere: Frederik Andreas Bergner 2, Sebastian Kuhn -, Viktor Luthviksson 18, Dominic Vengert 10/6.

Team Debrecen: Lukácsi Gábor 15/3, Rosta Péter 12, Tallós Levente 11/9, Mezőfi Márk 6, Palotai Máté 13. Csere: Kékesi Kolos 14/12, Márkus Balázs 6, Hanzély Viktor -, Varga Ferenc -, Szemerédi Béla Levente 3, Szita Márton 3, Angyal Medárd 4.

A 4. és az 5. játéknapon már az elődöntőket és a helyosztókat tartották a debreceni ifjusági bajnokok ligájában, a Team Debrecen, azaz a magyar U18-as válogatott utóbbin játszotta le a meccsét, amelynek tétje a vasárnapi napon rendezett 9. helyért zajló párharcban való részvétel volt. Ellenfélként a Porsche BBA Ludwigsburg volt, aki a torna során eddig nem szerzett győzelmet.

Schnelle-é volt az első pont a mérkőzésen, Mezőfi a következő akcióban rögtön válaszolt. Palotai gyönyörű betörése után átvettük a vezetést. A német offenzíva hibázott, Rosta szerezte meg a labdát és zsákolta be keményen. Sikerült egy kicsit elhúznunk, Tallós 6 pontra növelte az előnyünket (2-8). Sok volt a német megingás. Tallós kezébe adta Kuhn a labdát és gyors indulásos támadásunkat ismét Rosta váltotta pontokra, ellenfelünk időt kért. Felébredtek, a megszakítás utáni első sikeres akciójuk Vengert 3 pontosa volt. Hinkov 5 ponton belülre hozta a németeket, Lukácsi erre triplával felelt. A másik oldalról hasonló választ kaptunk, ismét Vengert volt kintről sikeres. 2 gyors ziccer következett tőlünk, Lukácsi és Szita szerzett pontot. A Porsche akadémia ezt sem hagyta szó nélkül, Luthviksson osztott ki nekünk 2 pontot. 4 bedobott büntető és Abra ziccere után, ellenfelünk egy támadáson belülre került. Kékesi is a büntető vonalról volt eredményes, 5 pont előnnyel vártuk a folytatást. (16-21)

 

Egy sokkal mozgalmasabb játékrész következett. A 2. negyedet Kékesi kezdte meg a Debrecen számára, mindezt távolról tette. A negyed 3. percének végén Tallós dobhatott ismét triplát teljesen üresen, 9 ponttal vezettünk. A Ludwigsburg megint időt kért. Ez sem segített ellenfelünknek, Lukácsi simán tört be a festékre, a következő 2 akciót eladták a németek, ezekből viszont csak egyet sikerült értékesíteni, Rosta szerzett újabb 2 pontot. Dominick Mack dobta ellenfelünk következő kosarát, erre Palotai válaszolt. Nem sokkal később Stanislav Hinkov próbálkozott a vonalon kívülről, ez pedig sikeres volt. Mi is elhasználtunk egy timeoutot (25-35). A visszatérést követően Márkus Balázs tudta ellenfelét megzavarni a dobócselével, majd üresen a gyűrűbe helyezte a labdát. Lukácsi a 2. negyed vége felé már 11 pontnál járt, egy távoli 2 pontost juttatott át a hálón. Márkus másodszor volt eredményes a palánk alól, ezzel 14 pontra növelte előnyünket. Egy szépen kijátszott akció után újra Schnelle volt sikeres a másik oldalon. Lukácsi és Palotai 1-1 sikeres büntetője után Mack tudta egy ziccerrel kiváltani a magyarok előbb megszerzett 2 pontját. Kékesi kisebb szemsérüléséből visszatérve megmutatta, hogy semmi baj nincs a látásával, távolról talált be. A félidő előtt még Lukácsi tudott egy büntetőt bedobni, így 16 pontos előnnyel vonultunk szünetre. (31-47)

 

A Porsche BBA kezdte meg a második félidő pontgyártását, Hinkov dobott sikeresen trojkát. Kékesi is kívülről hajította be a magyarok első sikeres akcióját, Mack erre 2 ponttal válaszolt. Rosta sikeresen mutatott be 2+1-et, már 22 ponttal vezettünk (26-58). Angyal is megkezdte a 3. negyedet, a festékből volt eredményes. Rosta küzdött ki nekünk ezután 2 pontot, erre gyorsan jött válasz, Luthviksson faragott csapata hátrányából. Kemény volt a német védelem, egymás után több dobásunkat is visszautasították, a kontrájukat viszont Angyal is blokkolni tudta. 3 perccel a vége előtt Szita Márton dobhatott büntetőt ziccere után, 23 ponttal jártunk a Ludwigsburg előtt (43-66). Palotai az utolsó 2 percben kétszer is betalál, a dudát megelőzően pedig Mezőfi szerzett 1 kosarat. (46-72)

 

Kékesit nem tudták megállítani, az utolsó 10 perc első akciójából még egy triplát bevert. Lukácsi távolról üresen tudott duplázni, a német védelem kezdett gyengülni. Ezt egy sportszerűtlenségi szabálytalanság követte, ebből az akcióból a büntetőkkel együtt 3 pontot sajtoltunk ki. Hosszú idő után pontot szerzett ellenfelünk is, Hinkov 3-mal Bergner 2-vel segítette csapatát. Tallós nem hagyta szó nélkül, triplát dobott, ezzel 34 pontra növelte előnyünket (51-85). Tallós adott fel egy labdát Mezőfinek, ő pedig ezt megköszönve be is fejezte az alley oop-ot. Ellenfelünk még mindig keményen küzdött, Luthviksson a negyedben már sokadik büntetőjét tudta kiharcolni. Picit megáll a magyar támadás, ezt a németek ki is használták, Hinkov 3. tripláját tudta megdobni. Szemerédi büntetője után megint Luthviksson volt eredményes, 16 pontot dobott eddig. Újra akciópont a magyaroknál, Szita duplázott, erre Abra válaszolt. Vengert a védőinket kijátszva dobhatott üresen, ezt pedig értékesítette. Az utolsó perc elején megint pontot szerzett. A végén Luthviksson tört be és dobta meg ellenfelünk utolsó pontjait a tornán. Nagyarányú győzelemmel küzdhetünk tovább a 9. helyért. (69-93)

Szöveg: Harcsa Zsombor

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés