Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nagy fölénnyel megnyerte utolsó csoportmeccsét az U18-as válogatott

Pethő Ákos nyilatkozott a meccs után.

Promitheas Patras – Team Debrecen 44-83 (7-26, 10-15, 11-24, 16-18)

Youth Basketball Champions League, 3. játéknap.
Debrecen, Oláh Gábor Aréna
Játékvezetők: Jian Sun (Kína), Yasmina Alcaraz (Spanyolország), Juozas Barkauskas (Litvánia)

Team Debrecen: Tallós Levente 6, Kékesi Kolos 7/3, Keller Bendegúz 9/3, Rosta Péter 14/6, Flasár Zalán 6. Csere: Varga Ferenc 9, Lukácsi Gábor 9/6, Mezőfi Márk 13/9, Angyal Medárd 2, Palotai Máté 4, Szemerédi Levente Béla 4, Hanzély Viktor -.

Promitheas Patras: Nikolaos Soilemetzidis 7/1, Athinagoras Diamantidis , Matigia Stevovits 8/1, Vasileios Vlassis 9/1, Michail Katsigiannis. Csere: Georgios Christeas 4, Athanasios Ntouvas 2, Athanasios Mikes 1, Nikolaos Vasileiou 6, Christos Theodoridis​-, Andreas Dendis 3, Antonios Manolitsakis 2.

Rosta blokkja után az első pont Kelleré volt. Kékesi egy falt gyanús helyzetből talált be a palánk alól. Támadójátékunk nem állt meg. Zsinórban a 3. akciónk volt sikeres. Nem sokkal később Görög ellenfelünk is megszerezte első kosarát. Tallósrákontrázott és ő is betalált, majd Flasár tudott saját blokkja után kísérletet sikeresíteni.  A negyed felénél 10 ponttal vezettünk már. Tallós óriási küzdelemmel saját triplájának lepattanóját szedte le és értékesítette (4-16). A játékrész alatt végig kiválóan működő magyar védelem sikeres hárítása után Lukácsi dobott egy ziccert falttal, ezt pedig pontra is váltotta. Gábor ezután sem állt meg, mozgás közben talált be a vonalon kívülről. A másik oldalról jött a válasz, Stevovic volt hasonló módon sikeres (7-22). Mezőfi is megkezdte a maga pontgyártását, szintén egy trojkával. 2 sikeres hazai büntetőt követően 19 pontos előnnyel várhattuk a következő 10 percet. (7-26)

 

Rosta a negyed első két magyar akciójából 23 pontra növelte csapatunk előnyét. A Promitheas szenvedése véget ért, ismét trojkát dobtak. Ezt követően magyar oldalról Palotai talált be egy leszedett pattanó után. Több percig eredménytelen volt mindkét gárda, debreceni oldalról Pethő Ákos ezt szóvá is tette játékosainak, az 5. szabálytalanságunk után pedig időt kért. A mérkőzés következő akció pontját a 7. perc végén Flasár küzdötte ki a gyűrű alól. A görög csapattal nem voltak ott isteneik, illetve az energikus magyar közönség is zavarta őket, nem tudtak jól dobni a vonalról. Varga Ferenc is megszerezte első pontjait a 2. negyed utolsó két percében, jött is az ellenfél időkérése. Rögtön a visszatérés után Vlassisdobott kosarat. 1 perccel a vége előtt sok volt a történés, Mezőfi is sikeres volt a vonalról. A következő akcióban Keller tudott a magyarok eddig is kedvelt helyéről triplát dobni, erre azonban visszaszóltak görögök még ugyanezzel a pontmennyiséggel. (17-41)

 

Kékesi, Lukács asszisztjából megszerezte 7. pontját, Vasileioueggyel kevesebbel, de reagált rá. Ezután Angyal tudta visszaküldeni a görög próbálkozást, a kontrából Rosta 3-ast dobott, ezzel 26 pontra növelte előnyünket. Vlassis egy 2-est eresztett ránk. Ellenfelünk egy ally-oopot hajtott végre, ezt Keller blokkolta, de a játékvezető befújta a goaltendinget. ’’Hibáját” Bendegúz végül egy duplával javította. Vlassisnevét sokadjára hallhattuk, ezúttal trojkából volt sikeres (26-49). Varga Ferenc és Rosta Péter triplájával 31 pont lett az előnyünk. A mieink nem tudtak leállni a hármasokkal, Mezőfi megint kintről volt eredményes. Varga ismerős terepen teljesített jól, 7 pontnál járt a Debrecen játékosa. Az előző meccsünkön távolról jól teljesítő Lukácsi megint onnan talált be. (28-65)

 

Vasileiou dobta az utolsó játékrész első két pontját. Később Keller Bendegúz egy gyors ziccerrel időkérésre késztette a Promitheast. A timeout után Szemeredi szerezte az első pontot, Christeas erre válaszolni tudott (32-71). Rosta Péter két sikeres büntetője után 40 ponttal vezettünk. Szemerédi tovább növelte az előnyünket, ezután azonnal görög hiba következett, ismét Varga volt eredményes. Christeas egy időkérés után Rostát küldte kontakt nélkül a földre, innen pedig könnyen befejezte a munkáját. Megint pontcsend következett, másfél perccel a meccs vége előtt Stevovitsszakította meg azt. Az utolsó 60 másodpercben 6 magyar pont született, Mezőfi egyszer, Rosta kétszer volt sikeres a büntető vonal mögül, majd előbbi játékos egy triplát is kiszórt. Ezzel utolsó csoportmérkőzését 39 ponttal nyerte meg válogatottunk. (44-83)

 

„Sajnáljuk, hogy nem ez volt a sorrend a csapatok között és nem ezzel a meccsel kezdtünk” – mondta Pethő Ákos a Team Debrecen edzője, aki úgy gondolja, az első két meccsen a játékosaink nem hittek eléggé magukban. Hozzátette, hogy fizikálisan fel tudjuk venni a többi csapattal a versenyt, emiatt sem szabad puhányan kezdeni, mint ahogy azt az első két párharcon tettük.

Szöveg: Harcsa Zsombor

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés