Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagy csatában nyert otthon a Kaposvár

Az Atomerőmű nem bírta jól a találkozó hajráját.

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 88-77 (19-20, 19-19, 26-19, 24-19)

Bajnokság, 19. forduló
Kaposvári Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Minár L. B., Lengyel Á. (Várhalmi Zs. L.)

Kaposvár: Ubilla 15/3, Johnson 18/3, Markovics 12, Hendlein 16, Spica 12. Csere: Halász 3/3, Pustahvar 5/3, Baki 7/3.

ASE: Kovács Ák. 12/3, Ruják 11/3, Faust 26/18, Eilingsfeld 9/3, Jevtovics 12. Csere: Norfleet -, Henton 7, Medve -.

Érdekes találkozóra volt kilátás Kaposváron, ahol az egyre jobb formába lendülő Kaposvári KK fogadta azt az Atomerőmű SE-t, ahol előzetesen azt várták, hogy a csapat még magasabb célokért is küzdhet, mint jelenleg. A bajnokság első körében Pakson nagyon szoros meccset játszottak a felek, akkor 83-81-es hazai siker született.

5-0-val indult a találkozó, majd Ruják vezérletével egyenlített az ASE. A negyed közepén átvették a kezdeményezést a vendégek, de a 9. percre Spica duplájával visszavette a vezetést a Kaposvár. Mivel az utolsó megmozdulások nem eredményeztek kosarat, így Kovács kettesével a paksiak tartottak előrébb (19-20).

A második negyed sem hozott változást, nagyon kiegyenlített játék folyt a pályán. Hazai részről beesett néhány tripla, így sikerült némi előnyre szert tennie a Fekete-legénységnek. Ugyanúgy, ahogy az előző játékrészben, az atomvárosiak magukra találtak és végül Eilingsfeld kosarával megtartották előnyüket (38-39).

Hiába ment el hat ponttal az ASE a nagyszünet után, ez az etap már a somogyiaké volt. Főként köszönhető volt ez Hendleinnek, aki az utolsó percben több kosarat is szerzett, amire nem érkezett válasz a vendégek részéről. Norfleet triplája kimaradt, így hatpontos kaposvári vezetést mutatott az utolsó tíz perc előtt az eredményjelző (64-58).

Hendlein és Jevtovics csatája (fotó: Zsu)

Várható volt, hogy a paksiak fel fognak állni: az extrán játszó Faust, majd Jevtovics pontjaival a 33. percben kiegyenlítettek. Hiába ragadták magukhoz újra meg újra a kezdeményezést a hazaiak, Faust továbbra is ihletett formában játszott. Johnson közelije után az utolsó két perc 80-77-ről indult. Ubilla csapata szempontjából a legjobbkor dobott be előbb egy triplát, majd egy duplát is ezzel gyakorlatilag eldöntve a meccset. A végére tizenegy pontos lett a differencia (88-77).

Kiemelt kép: Zsu

HIRDETÉS
9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Rubik75MKE181BebecsocsaAtomcity Recent comment authors
Rubik75
Olvasó

Gratulálok a csapatnak.Most már látható közelségbe került a középszakasz,de ehhez idegenben a hátra lèvő 4 idegenbeli meccsből min. kettőt nyerni kell,plusz hozzni a 3 hazait.A hazaiak nem lehetetlen küldetés,a vendég meccsek már neccesebbek lesznek.De ha mindenki hozza amit tud meglesz.

MKE181
Olvasó

még jo hogy ellàtlak tanácsokkal a csalloközböl. zolika este hozd be a borom meg a sétálo jànost a fényképésznek. 8 ba lesztek

Bebe
Olvasó

Grat a srácoknak, az utolsó 2 percben amikor kellet akkor beesett minden. Faust egy állat jó igazolás volt Paksnak

csocsa
Olvasó

Egy légióscsere(minimum),egy jó új ember,+xtra edző és talán lehet belőlünk vmi. HAJRÁ ASE!!!

Atomcity
Olvasó

“jövőre minden más lesz….”

Scooter
Olvasó

Gratulálok a Kaposvárnak! Katasztrófa az egész vezetőség Pakson!Évek óta szenvedünk, mindennel! Edző, játékos, igazolások! Szégyen a támadásunk, a védekezésünk is! A mi Bélánk fogja karon Tóth urat,esetleg Jancsikát is, aztán takarodjanak el innen! Lassan nem lesz szurkoló a csarnokban! Janika össze szedte magát, Ruják, Kovács, Jevtovics, hozta amit elvárunk tőlük, Faust szenzációsan játszott! Norfleet,Henton, egy nagy nulla! Ennél nincs már lejjebb,ha csak a vakondok nem érdeklődnek! Siralmas, ide jöttek levezetni??? Mikor érünk el már egy komolyabb eredményt??Csak a Piros-Kék!!

Pityesz
Olvasó

Gratulálok a Kaposvárnak! Röviden a két sz.r csapatból a kevésbé sz.r nyert. Szégyen, ami nálunk megy már minimum 3 éve!
Hajrá ASEEEEE!!!! Mi lesz ebből, tényleg 7 szűk esztendő???

Paks II
Olvasó

Gratulálok a Kaposváriaknak!!
Mostmár télleg vicc ami nálunk folyik már már szánalmas… Egy igazi edzőt is igazolunk remélem mert anélkül nagyon nehéz!

24es
Vendég
24es

Norfleet? Henton? Szidhatom már, vagy még mindig nem megy át a bb1 cenzúráján? Egyik tehetségtelen, a másik óriási alibi. Grat a Kaposvárnak!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés