Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagy csatában nyert a Szolnok

Az utolsó pillanatig nyílt volt a Szedeák elleni mérkőzés.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász - SZTE-Szedeák 94-90 (30-22, 10-21, 27-24, 27-23)

Bajnokság, 20. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás Ferenc, Szilágyi Bálint (Hartyáni Zsolt)

Szolnok: Pongó Má. 3/3, Eads 13/3, Lukács 10/6, D. Thomas 17/6, Wiggins 13. Csere: Durham 17/9, Jovanovics 14, Rudner -, Pallai 4, Révész 3.

Szedeák: Woolridge 23, Locke 18/3, Cohill -, Bognár 21/3, Lake 11/3. Csere: Bailey 7/3, Zsíros 6/6, Mucza 4, Balogh S. -, Mayer -.

Beragadt a mérkőzés elején a Szeged, a Szolnok nem egészen 2 és fél perc alatt egy 14-2-es rohanást produkált. Thomas triplájára Bognár válaszolt, majd Woolridge is betalált egy betörést követően, így 14-7-nél újra kezdett visszajönni a meccsbe a Szeged. Hazai részről Wiggins szállította a pontokat, míg a vendégek továbbra is sokat hibáztak. 10 pont körül állandósult a hazai előny, majd Bognár három pontjával jöttek vissza 25-17-re a szegediek. A folytatásban Woolridge ismét ügyesen akciózott, majd Locke sem hibázott a büntetővonalról. Közelebb viszont nem sikerült jönniük, mert a negyed végén Jovanovics és Eads is pontosan büntetőzött (30-22).

A második negyedben jelentősen megváltozott a játék képe. Bognár büntetőjét követően a 14. percben már csak egy pont volt a hazaiak előnye, majd egy perc múlva Locke hárompontosával 35-35-nél egál lett az állás. Eads, majd Jovanovics is hibázott egymás után, így Woolridge pontjai már a szegedi vezetést jelentették. A hazaiak időt kértek, de továbbra sem remekeltek támadásban. A Szedeák már hat ponttal is vezetett, azonban Pongó még betalált a félidő vége előtt (40-43).

Lake és Locke gyors dupláival indult a második félidő, amire Durham válaszolt egy triplával. Thomas közelről és távolról is betalált, de továbbra is tartották a vendégek az előnyüket. Ezekben a percekben Lake szerezte a szegedi kosarakat. Durham és Wiggins kosaraival előbb feljött egy pontra a Szolnok, majd egy perccel később Durham hármasát követően már a vezetést is átvette. Nem rogyott meg a Szedeák, Woolridge majd Zsíros újra visszavette csapatának a vezetést. A 30. percben aztán Thomasnak összejött az egyenlítés, így döntetlenről várhatták a csapatok az utolsó felvonást (67-67).

Locke duplájával indult az utolsó negyed, a túloldalon Jovanovics fejezett be sikeresen egy 2+1-es akciót. Hozzászólt a meccshez Bailey is, az amerikai bedobó egy hármast dobott be. Jovanovics újfent egyenlített az ellentámadásból, majd Eads kosarával a Szolnoknál volt az előny. A szegediek gyorsan összekapták magukat, és a 36. percben Woolridge duplájával 79-79-nél egyenlítettek. Innentől hihetetlen izgalmak következtek. Durham 2+1-es akciójának köszönhetően hárompontos hazai előnnyel mentek neki a csapatok az utolsó két percnek. Woolridge újra betalált, majd Durham gyakorlatilag a meccset eldöntő triplát dobott. Hét másodperccel a vége előtt újra visszajöttek két pontra a vendégek, azonban a túloldalon Jovanovics a büntetővonalról eldöntötte a meccset (94-90).

Fotó: hunbasket.hu

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
olajos001fanaticfantastickekaNázáleti Blájenatibácsi Recent comment authors
Názáleti Blájen
Olvasó

Vajon mikor áll ki a közönség elé bocsánatot kérni a spicliként és zsarolóként viselkedő patkány?

fanaticfantastic
Olvasó

Kiről van szó?

atibácsi
Olvasó

Na, Urak! Aki nem szolnokiként, nem a mi utánpótlás nevelésünkből kikerülvén játszik az Olaj- ban, az idegenlégiós. Ezért kell megbecsülni az emlékét, tiszteletben tartani visszatérőként a Kellereket, Vojvodákat, Ivkovicsokat … Aki megszakadtak a lelátó népéért, gyakran a testi épségüket is kockára téve. És a klub vezetés is okozott jópár dicsőséges pillanatot. Ők sem jókedvükben nyúltak most mellé. Méltánytalan ezeket az embereket, akik hibázhatnak, mert emberek, ocsmányul szidni. Gondolkozzunk el ezen!

Milivoj
Olvasó

Abban egyetértek, hogy mindenki hibázhat és ezért nem kell ocsmányul szidni. Az viszont irritáló, ha valaki hibázik és ahelyett, hogy vállalná a felelősséget, rátolja más valakire, akinek semmi köze hozzá…, a légiósokat Pór választotta, Rajkovics menesztése után neki kellett volna rendbe tenni a dolgokat, de inkább maradt a nagy pénzénél a semmiért a háttérben…, na, ilyen emberekre nincs szükség a jövőben! Csősz meg Szasza teszi a dolgát becsülettel, ha nem is hibátlanul, de a klub érdekeinek maximálisan alárendelve magukat, nem ők választották ezeket a senkiházi zsoldosokat

keka
Olvasó

Akkor aki hagyja Pórt felelősségvállalás nélkül továbbra is a pozíciójában az nem felelős?

Milivoj
Olvasó

Ő a leginkább felelős, róla júniusban lehet dönteni…, de az a baj, hogy az Olajra nézve mindkét opció (ha megy, ha marad) tragédia…, vagy a lassú erodálódás folytatódik, vagy gyors mélyrepülés következik

fanaticfantastic
Olvasó

Volt szoci időszaka a városnak. Sport szempontból (is) katasztrófa volt. Frissítsd a memóriád. Most sem jó de lehet rosszabb is. Mert, ugye volt is. Nagy kár a politikát belekeverni. Senki nem akar rosszat. Minden csapat győzni akar. Most nem megy nekünk annyira. Ez van. Talán jövőre jobban belenyúlunk a játékos szerződtetésbe. Jovanovics és a magyarok többsége mindenképpen szükséges lenne, hogy maradjon.

Milivoj
Olvasó

A dilettáns, sportellenes baloldal remélem soha nem jön vissza, de a sport ma már nincs politika nélkül…, remény a szebb jövőre akkor van, ha marad Feri bácsi, de csodákra már ő sem képes…

fanaticfantastic
Olvasó

Atibácsi! Szívemből szóltál.

olajos001
Olvasó

Tudod, az alba elleni vereség után, több szurkolót hívott fel és kérte számon a kurvagyengézést, majd kitiltással fenyegetett embereket akkor is, és a honvéd meccs után is. Nos, ilyen vezetőre semmi szükség!

Milivoj
Olvasó

Ez azért erős csúsztatás, de olyan tényleg történt, hogy meccs alatt valaki fröcsögve k@rva anyázta a csapatot és mindenkit akinek köze van hozzá, majd meccs után bement a VIP-be és mosolyogva telezabálta magát kedélyesen beszélgetve a pár perccel korábban teli pofával pocskondiázott vezetőkkel…, na őt tényleg megkérték, hogy többet ne jöjjön

olajos001
Olvasó

Látod, azt hiszed tudsz mindent, de ezek szerint nem.

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Az egész amerikai kontingenst cserélném 1 zsák labdára kb. Szegeden Bognárnak grat, mindig öröm ha van magyar aki konzisztensen jó teljesítményt tud nyújtani.

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Életemben nem láttam még ilyen rosszul védekezni valakit. Szerintem mindenki tudja kire gondolok.

Kissadam91
Olvasó

A Szegednél Baloghon kívül ki a másik fiatal szabályos játékos? Cohill??

Milivoj
Olvasó

Kínlódás, gyötrelem ez a szezon…, és ez már így is fog végigmenni…, júniusban polgármester választás, utána így vagy úgy, de gyökeres változás kell…, mindenekelőtt Pór out

YoWassupFam
Olvasó

22 eladott labda , ennyi még a boltokban sincs készleten lol. 90pont itthon, buta faltok, buta védekezés DE legalább támadó oldalon nem voltunk rosszak viszont ez nem mindig lesz elég…

Rouge
Olvasó

Pór Péter takarodj továbbra is a qrva anyádba

moldi56
Olvasó

Nem őt szidták…

Rolex
Olvasó

Én a szakmai igazgatót lehet előbb venném elő,ugyanis ő is felelős ezért a moslék játékért..
Szarvasról már nem is beszélek.
Egy igazi bohóc ahogy ott vergődik a pálya mellett..

Üvegtigris
Olvasó

Csősz a segged egy nő védi meg.Kurva anyátok.Ez a klubb és ez a közönség nem ezt érdemli.

Üvegtigris
Olvasó

A rák ezeket kieszi.Ezek biztos a mieink.

Üvegtigris
Olvasó

A rák ezeket megeszi.Ezek a mieink.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés