Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagy csatában nyert a DEAC Kecskeméten

A végjátékot jobban bírták a vendégek.

  •   

KTE-Duna Aszfalt - DEAC 80-86 (22-31, 23-18, 22-16, 13-21)

Bajnokság, 21. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Praksch P., Farkas G., Fodor A. (dr. Páli K.)

Kecskemét: Miliszavljevics 11/6, Wittmann 21/6, Kucsera D. 3/3, Djuraszovics 19/6, Karahodzsics 16. Csere: Djeraszimovics 4, Révész 6, Lewis -.

DEAC: Moody 16/6, Manigat 20/12, Drenovac 15/3, Bognár 10/3, Tóth Á. 3. Csere: Milosevics 7/3, Harrison 6, Somogyi 3/3, Omenaka -, Polyák 6/6.

Nem várta jó előjelekkel a DEAC elleni hazai találkozót a KTE-Duna Aszfalt, miután elveszítette az idei szezonra nézve amerikai légiósát, Cleveland Thomas-t, valamint Marko Djeraszimovicsra sem számíthatott teljes értékű harcosként Forray Gábor vezetőedző. Ezzel szemben az élmezőnybe tartozó debreceniek jó formának örvendtek, talán a mérkőzés esélyesének is inkább őket lehet tekinteni. A kecskeméti szurkolók segítségére nem számíthattak ezúttal a hazaiak, mert mint minden mérkőzést a 21. fordulóból, ezt is zárt kapuk mögött rendezték meg a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel.

Manigat és Drenovac kosarainak köszönhetően villámrajtot vett a vendég csapat, két perc sem telt el, amikor 3-11 állt az eredményjelzőn. A Kecskemét elsősorban Djuraszovics pontjaira épített, de négy pontnál közelebb nem sikerült zárkóznia. Az utolsó percekben a vendégek támadásai zárultak sikerrel, míg a KTE többet hibázott, így kilencpontos vendég előnnyel folytatódott a játék (22-31).

Wittmann és Djuraszovics pontjaival kapaszkodott vissza a KTE. Tóth részéről ugyan jött a válasz, de Djuraszovics zsákolásának és büntetőjének köszönhetően már csak egy ponttal vezettek a vendégek. Hiába dobott Bognár kosarat, Miliszavljevics triplájával 35-35-nél már egyenlő volt az állás. Drenovac kettesével a DEAC mozdult el a holtpontról, de innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok. Moody zsákolása még belefért, négy pont volt a félidőben a debreceniek előnye (45-49).

Kucsera hármasa adta meg a kecskeméti csapat alaphangulatát a nagyszünetet követően, majd Wittmann kétpontosával a vezetést is átvette a KTE. Innentől annyiban változott meg a játék képe, hogy már nem a debreceniek, hanem a hazaiak tartottak előrébb, és Kovács Adrián csapata igyekezett egyenlíteni. A játékrész hajrájában Milosevics büntetőivel lett 65-65 az állás, de még Miliszavljevics közelije is belefér (67-65).

A záró tízperc nagy izgalmakat tartogatott, ahol eleinte a kecskemétiek tartottak előrébb, majd az üldöző debrecenieknek 72-72-nél sikerült utolérnie őket. Lélektani szempontból kritikus pillanatban dobott be Manigat és Moody is egy-egy triplát. Wittmann távolijával visszajött 80-82-re a KTE, de több kosár már nem érkezett hazai részről. A végjátékot jobban bírták a vendégek (80-86).

fotó: deac.hu

  •   
15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
wolf88KiütöttükmintCziglerabúvártUSBkábelVadkakasdball Recent comment authors
Vadkakas
Olvasó

Gratulálok uraim! Kecskemét mindenkinek nehéz falat. Örülök hogy sikerült. Csak így tovább!
Hajrá DEAC!

dball
Olvasó

A végét nagyon megtoltuk. Szép volt fiúk!
Ez az üres lelátó kb bírhatatlan. Arról a rejtélyes dobolásról viszont tud valaki valamit?

redmiller
Olvasó
redmiller
Olvasó

Szörnyű üres lelátokkal…
Szétestünk az utolsó negyedre egy elrontott támadás után… Közönség nem tudott segíteni, pedig úgy lehet hogy sikerült volna még ilyen tartalékosan is!
Sajnos ma Marko játékán látszott, hogy problémái vannak

USBkábel
Olvasó

Téged hogyhogy beengedtek?

redmiller
Olvasó

Minden meccs szörnyű….
amúgy a MindigFos-ra sikerült 399 Ft/hónapra előfizetni

dball
Olvasó

Az rendben van, de hogyhogy beengedtek?

redmiller
Olvasó

Hallottál szurkolni, vagy hallottad a hangom, vagy hallottál dobolni??? Nem így dobolok… A dob ott volt!
Amúgy honnan veszed, hogy bent voltam???

dball
Olvasó

A dobból gondoltam 🙂

redmiller
Olvasó

Soha nem szurkolok hang nélkül! Dob és hang mindig együtt megy! Nekem másképpen nem megy… Erre a dombóváriak is tanuk, mikor egyedül voltam anno Dombóváron!
Mindenesetre le a kalappal az előtt, aki végig ütötte a meccset! Legalább nem csak cipőnyikorgás volt… Ezért jutattam be a dobot! Bár jobban szerettem volna én, de ezt nem tehettem meg….

dball
Olvasó

Köszönöm, ezzel nem tudok vitatkozni!!!

KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Szomorú történet, mélyéségesen megrendítenek azon megpróbáltatások, melyeken a Kecskemétnek keresztül kell mennie ezekben a vészterhes időkben.
De mit lehet tenni, ha egyszer ez az út vezet a jól megérdemelt alsóház felé 😀
HÁ-HÁ-HÁ

wolf88
Olvasó

Markoval mi történt? Ha szabad tudni milyen problémát emlitesz?

redmiller
Olvasó

Családi, ami miatt majdnem abba is hagyta…. Már két hónapos ügy… 🙁
Teljes mértékben támogatom, hogy kiállunk mellette, csak a játékán meglátszik, hogy gondjai vannak és sok edzés kimarad. Szünet nála nem egy hét volt! Körmend meccs előtt két nappal edzett újra a csapattal!
Thomas sérülése így pláne rosszul jött…

Vadkakas
Olvasó

Reméljük hamar rendeződik a családi probléma. Kell egy jó Kecskemét!

Hajrá DEAC!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés