Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Nagy csata végén a PVSK jutott vissza az A-csoportba

Micsovics tripla-duplával hálálta meg Szekulovics bizalmát.

Pécsi VSK-Veolia - Újbuda MAFC 90-79 (20-26, 26-20, 20-15, 24-18)

NB I. B, Piros-csoport, döntő, 5. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Benczur Tamás, dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás Ferenc (Fekete László)

PVSK: Micsovics 26/9 (+11 gólpassz, 10 lepattanó), Németh A. 7/3, Plézer 13/3, Antóni 7/3, Horti 13/3. Cs: Radó 7/3, Frank 7, Mokánszki 5/3, Molnár M. 3/3, Halász 2, Bíró -.

MAFC: Polgárdy 17/6, Pintér 3/3, Archibald 12 (+12 kiharcolt fault), Bordács 10 (+14 lepattanó), Pápai 9. Cs: Katona 12, Biber 11, Komma 3, Buzás 1, Kovács 1.

Egy emlékezetes bajnoki finálé mindent eldöntő mérkőzésére került sor vasárnap este Pécsett, ennek megfelelően kiváló hangulatban állhattak fel a kezdéshez a csapatok, mintegy kétezer pécsi és több, mint száz újbudai szimpatizáns látogatott ki a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokba. Szrecsko Szekulovics ismét légióst cserélt, a döntő első két találkozójához hasonlóan Ognjen Micsovicsnak szavazott bizalmat.

Pápai harcolt ki gyorsan két dobást, de nem talált be a vonalról, Bordács egy, Micsovics két büntetőt értékesített. Pápai pöcivel javított, Bordács zsákolt, Micsovics egyenlített faulttal együtt, Horti beszórt egy triplát, a MAFC centere újabb kettest dobott (8-7). Micsovics ziccerére Polgárdy felelt, Archibald blokkolt, majd egy közelivel lezárt egy kisebb gólcsendet. Polgárdy büntetőzött, Antóni kintről egyenlített, Biber kettő-kettő, majd gyorsindítás után is feltette Archibald labdáját, a 7. percben időt kértek a hazaiak (13-17). Micsovics hintett egy hármast, majd újra az újbudaiak fiatalja került ziccerbe, a szerb irányító támadólepattanóból is eredményes volt. A vendégek külföldije kétszer egy pontot szerzett, Mokánszki bravúrkosarat, Buzás egy szabaddobást küldött a helyére, Katona floaterével és Biber zsákolásával elléptek hattal a műegyetemisták a kisszünetre (20-26).

A fővárosiak 32-ese egy, Frank két büntetőt dobott be, Archibald sem hibázott a vonalról, Mokánszki és Németh révén két hárompontossal 28-29-re feljött a Vasút. Hiába kért időt Lakits András, két könnyű góllal már 10-0-s futásban volt a PVSK, Biber labdaszerzéséből Bordács zárta le a rohamot, Polgárdy megszerezte az első vendéghármast, Katona faulttal együtt fejezett be egy gyorsindítást, Biber két büntetőjével már a MAFC járt zsinórban tíznél, Molnár talált be a sarokból fontos pillanatban (35-39). Gyorsan jött az újabb fordulat, Horti pöccintett, Archibald sportszerűtlen hibát vétett, Radó triplájával már a házigazdáknál volt az előny, Pápai egyenlített (42-42). Plézer visszalépősére is az újbudai center válaszolt, aki aztán egy támadólepattanót is visszatett, Antóni nehéz középtávolival egalizált, 46-46-os döntetlennel vonultak pihenőre a felek. A pécsiek hét kinti találatával szemben a piros-feketéknek csak egy volt féltávnál, viszont 27-16-re vezettek a lepattanócsatában.

Sokat kellett várni a harmadik etap első kosarára, végül Radó büntetője törte meg a jeget. Bordács fejezett be egy gyors akciót, Polgárdy harmadik esélyből beköszönt a periméterről, Radó faulttal együtt gyötört be egy gyűrűről felpattanó labdát, aztán blokkolt is egy nagyot, viszont Bordács feltette Buzás nagy labdáját (50-53). Micsovics triplájával és Plézer büntetőivel fordítottak a pécsiek, Antóni hatalmas középtávolit emelt be, perceken át nem született budapesti kosár, Micsovicsot szabálytalanul sem tudták megállítani a feketemezesek (59-53). Katona két középtávolival nagyot tolt a MAFC szekerén, a második után még dobhatott is egyet, válaszul azonban Plézer, majd Frank is megcsinált egy 2+1-es akciót (66-58). Komma, Kovács és Archibald is büntetőzhetett, mindannyian 50%-kal tették meg ezt (66-61).

Komma ziccerét Micsovics annulálta, Horti tett fel egy ziccert, Bordács egy pontot a vonalon hagyott, Micsovics visszalépős triplájával 73-64-re lépett meg a Vasút. Polgárdy és Frank váltott kosarat, hat perccel a vége előtt kilencpontos előnyben támadhattak a fehér-feketék, magához hívta övéit Szekulovics mester. Nem tudtak élni az eséllyel a baranyaiak, Polgárdy dobott közelit faulttal együtt, Frank kipontozódott (75-69). Plézer második esélyből vert egy saroktriplát, Archibald kiharcolt faultokkal és büntetővel tartotta életben az újbudai reményeket, de a 37. perc végén jött Németh floatere, amely közben Biber beütötte ötödik hibáját (80-70). Ismét az amerikai dobhatott kettőt, Horti dudaszóra válaszolt a festékből. Egymás után két támadást is elrontott a MAFC, másfél perccel a vége előtt Horti dobhatott kettőt 84-72-nél – innen már nem volt visszaút a Lakits-tanítványoknak, 90-79-re nyert, a tavaly 3-2-re elveszített döntőt követően ezúttal már megnyerte a finálé ötödik meccsét, ezzel két év után visszajutott az élvonalba a PVSK.

Fotó: Bertusz Dávid/PVSK

113 hozzászólás

113
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
24 Comment threads
89 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
37 Comment authors
Cibuláre BucimbungaPvskpanthersBorgulyaejjhaJon Recent comment authors
Cimbi
Olvasó

Egy a lényeg a nagycsapat visszatért!

Born2Ball
Olvasó

Így pár nap távlatából visszanézve ez egy nagyon szórakoztató párharc volt.
Mindkét csapat sikerének lehetett volna örülni, főleg a magyar játékosok miatt.
Valahogy sokkal jobb érzés volt ezt a meccset nézni, még ha minőségben nem is volt olyan magas, mint az nb1/a döntőt.

Mexx92
Olvasó

Tudsz te normális is lenni ha akarsz csak így tovább! 😉

ejjha
Olvasó

Gratulálok!
Végre egy pécsi csapat az első osztályban!

Jon
Olvasó

Újra olyan meccseket kívánok, mint a Matáv Pécs-Falco volt annak idején!
Azért kár hogy a Mafc és a Pécs vetélkedett a feljutásért. Én szívesebben látnám a MAFC-ot az NB1-ben a Rátgéber-csapat helyett, de talán a Honvéd helyett is.

Captain Macko
Olvasó

Gratulálok PVSKnak, kell egy Pécs az élvonalban üdv újra A osztályban.

Mexx92
Olvasó

Köszönjük szépen! Egy kicsit helyesbítenék ha megengeded nekem. 🙂 Az igazi Pécs kell nem a mesterségesen generált pécsi kötődésű!

Lesek
Olvasó

Akkor én is helyesbítenék, ha megengeded nekem.
Nem pécsi kötődésű! Ez a szó azt feltételezné, hogy van kötődése Pécshez, de azt inkább hagyjuk! Mondjuk inkább úgy, hogy pécsi telephelyű, vagy Pécsett működő.

Ponty
Olvasó

Én is helyesbítenék: nem pécsi kötődésű, mert az azt feltételezné, hogy van Pécshez kötődése, de azt inkább hagyjuk! Sokkal jobb kifejezés a pécsi székhelyű, vagy pécsi telephelyű.

Mexx92
Olvasó

Igazad van így a helyesebb! 😉

Mexx92
Olvasó

Ez hihetetlen még mindig nem fogom fel hogy visszajutottunk az Nb1be! Amit tavaly elvett a sors tőlünk azt most visszaadta. Gratulálok a Mafcnak is kemény méltó ellenfél volt a döntőben! Sok sikert kívánok nekik a következő szezonra! Mico ma nagyon extra volt,de mindenki odatette magát a mai meccsen. Ez a feljutás és a vele járó bajnoki cím csapatmunka volt. Köszönjük az összes Nb1es szurkoló tábornak a gratulációt! Bár nem vagyok oda Kaposvárért,de kívánom, hogy maradjanak bent a következő szezonra is. Hiszen nem hiányozhat a hamisítatlan Dél-Dunántúli El Clasico a Nb1es bajnokság programjából! Köszi srácok ezt a szenzációs szezont!Nem mellesleg köszi… Olvass tovább »

Hunhooperfan
Olvasó

A sors alatt a másik pécsi csapatra gondolsz?

Mexx92
Olvasó

Nem pécsi hanem csak pécsi kötődésű. Itt arra gondolok, ahogyan tavaly elbuktuk a tavalyi döntőt, ezt adta most vissza a sors nekünk

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Én viszont odavagyok Kaposvárért és a Kométáért!! Bár édesanyám révén fél rokonságom pécsi, hát oda is dobog a szívem…! Gratulálok a feljutáshoz!! De Uram bocsá’; nem tehetek róla, nekem az NKA is szimpatikus csapat és kiválón szerepelt az első osztályban; -közpénz ide, vagy oda- nekik is jár az elismerés! Mi, somogyiak, csak imádkozhatunk a jövő évi El Classicókért (most értem csak meg szegény Dombóvárt, mit érezhettek…)! “Meg kell halnunk” Kecskeméten és benn maradnunk! Más opció NINCS!!! Legalább lélekben legyetek velünk, higgyétek el, sokat számít!!
HAJRÁ KAPOSVÁR/OROSZLÁNY/PÉCS!!!

Mexx92
Olvasó

Köszönjük szépen!
Nem bántásból írtam csak őszinte szeretem volna lenni. Felesleges hazudni ha mást gondol az ember 🙂 Kívánom hogy maradjatok bent mert a köztünk lévő párharc minden egyes meccsen parázs hangulatú szokott lenni akár a küzdőtéren akár a lelátón! 🙂

PécsiVesztes
Olvasó

Nem szoktam más csapat meccseit túl sűrűn nézni, de ezt meg fogom. Hajrá!

agyas
Olvasó

Budapesten bőven elég egy csapat. A Honvéd jól szerepelt, kezd kialakulni egy szerény szurkológárdája is. A MAFC meccsein szokott lenni 99 (ha én is kimegyek 100) nosztalgiázó nyugger, 300 kivezényelt up gyerek szülőstül nyagyszülőstül, ezeket egészítik ki 600-ra azok az egyetemisták, akik az aktuális vendégcsapat városából vannak éppen Budapesten. Nagyon jó, hogy a PVSK van újra itt. Egy Falco, Olaj, Körmend vagy ZTE meccsen akár kicsi is lehet a csarnok, ami valóban az.

ldd
Olvasó

Nem is vagy Te agyas…

Olajheart2
Olvasó

Szívből gratulálok a visszajutáshoz! Ott a Vasút, ahol lennie kell!

panther
Olvasó

Hatalmas gratuláció a csapatnak, visszajutottunk a helyünkre!

Gratulálok a MAFC-nak is, nemes ellenfelek voltak.

Az 50 pontos zakó után írtam, hogy nincs itt a világvége, a hazai pályát kell megvédeni, és ez sikerült is!

Jó, hogy visszajutottunk, mert akár a Kaposvár esik ki (remélem nem), akár a Kecskemét (őket nem tudnám sajnálni, sorry kecskeméti sportbarátok, talán kitaláljátok, hogy ki miatt), jövőre vélhetően nehezebb lett volna.

Ma Micsovics extra volt, de a többiek is nagyot küzdöttek, mindenkinek jár a dícséret! A mai nap (és még néhány ezt követő) a megérdemelt ünneplésé, utána viszont el kell kezdeni az A csoportos csapat építését.

Hajrá PVSK!

Born2Ball
Olvasó

Jelenlegi keretből kiket tartanának A-ban?
Véleményem szerint amennyire lehet együtt kell tartani a keretet, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján az nb1/b magyar játékosai nem maradnak el az a szintjétől (sokkal semmiképp).
Ha a légiósok kiválasztása jól sikerül, akkor simán rájátszás is lehet egyből jövőre.

ldd
Olvasó

Gratulálok mindkét csapatnak…és…A KÉT CSAPAT SZURKOLÓINAK!
Évek óta, nem voltam ilyen kiváló hangulatú mérkőzésen.
A pécsi kiállást már előttem többen leírták, de a MAFC, általam, soha nem látott energiákat mozgósított.
Le a kalappal mindenki előtt aki hozzátett a mai hangulathoz.
Garai évek óta kiváló csapatot csinál, kiválóan építkezik, nála látom, hogy a TAO-s pénz jó helyre kerül.
Ha nem sértődik meg, azt mondanám, jobb neki az ezüst, mint a vesszőfutás az “A” ligában…
(Nálam Ő Budapest…Dombóvárja…)

Parus major
Olvasó

Gratulálok a PVSK-nak Szrecskónak! Pikáns helyi összecsapások várhatóak jövőre a helyiek által támogatott és a TAO-n felhízlalt R. csapat közt.

Sven
Olvasó

Az MSZMP párttitkárok pénzlehúzós, privatizácónak hazudott gigalopásaiból politikai alapon hízlalt legújabbkori PVSK lezüllesztette minden sportágát, amelyhez infrastruktúrát, állami, városi, szponzori támogatást kapott. A vasútas czerpánbánsági polipnak már a fideszes pénzosztók (Rákossy Balázs) állami milliárdjai is kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy a lenyúláson kívül jusson valami a pécsi sport, pl. kosárlabda minőségben való javulásához.

Mexx92
Olvasó

Húzzál innen most te Nkas szutyok! Most nem erről kellene szólnia hanem hogy a PVSK visszajutott!
Remegtek a félelemtől hogy megérkeztünk az Nb1be, csak remegjetek és szokjatok hozzá hogy mi is itt vagyunk igazi Pécsi csapatként!

Vulcano
Olvasó

“Nka-s szurkoló” ?
Ez a szóösszetétel…
Ilyen komolyan létezik?
Kik ezek?

Sven
Olvasó

Te kis senki, majd fogsz te még szégyenkezni!

Mexx92
Olvasó

Te meg egy madzagon rángatott Nkas szutyok vagy! Állj elém öcsike és úgy pofázz nekem! Itt éled ki hogy egy gyáva kis pöcs vagy? Gyere majd mutasd meg várlak szeretettel 😉

Sven
Olvasó

Tipikus vasutas pöcs vagy! Üresfejű és frusztrált. Nyomjátok a “ki az igazibb pécsi nb1/a-s csapat” Hahaha! Ki nem szarja le a ti kis nyomorotokat, hogy a napot lehazudjátok az égről és még büszkék is vagytok rá! Menjél kosarazni, ha nem bírsz magaddal, paraszt!

Mexx92
Olvasó

Gyere nagyszájú mutasd meg van vér a faszodban! Kíváncsi vagyok annak a pofájára,aki itt ennyire nagy legény! 😉

ldd
Olvasó

elveszett a gyógyszered…(?)…még a történelmet sem tudod…
Neked nem ez a “fekete leves”…az majd júniusban jön…

Pécsidrukker99
Olvasó

Szép estét neked is, elég betanult szövegnek tűnik, gondolom ma ott voltál az 500nak behazudott nézők között. Ha igen, akkor csak szólok, nektek is nyílt egy fórum itt a bb1-en, ahol gratulálhatsz a csapatodnak a 6. helyért. Itt szerintem az emberek többsége egyáltalán nem kíváncsi a köpködésedre, bajnokok vagyunk, és ez számít csak igazán Pécsnek

Sven
Olvasó

Te egy kis piti figura vagy itt a fórumon, aki még mindig nem ébredt fel az álmából! A másodosztályban faszkodtok 2 éve hülyegyerek, amíg mi levertünk titeket első nekifutásra és az A-ban is így lesz kisgyerek!

Pécsidrukker99
Olvasó

Állj elém az első közös meccsen, és “megbeszéljük” a dolgokat, Kiticsics Zalán, megtalálsz, nem rejtem magam álnevek mögé, gyere Moósz, vagy esetleg a Gőbl vagy? Mindkettőtök jöhet.

lujo
Olvasó

Gratulálok a feljutáshoz Vasút! Hasonló hangulatú meccseket kívánok az “A”-ban is!

Mike21
Olvasó

Gratulálok a feljutáshoz, Pecának külön örülök, Plézer Gabi is megtalálta számításait, ősszel ismét lehetne, egy mindig kiváló hangulatú túra, dél-dunántúli El Clásico, ugye ez mindig sokkal több egy szimpla meccsnél.

Csippa
Olvasó

Azt hiszem Pécs városa és a pécsi emberek egyértelműen kifejezték, melyik az ő csapatuk, ott van igazi kosárlabda, ahol szív is van…

Milivoj
Olvasó

Gratulálok a tradicionális pécsi csapatnak a visszatéréshez, elég árulkodó, hogy a Lauberben 2500-an szurkoltak, miközben a világszínvonalú akadémia rövid története legjobb eredményéért, lézengő, kivezényelt fiatalok előtt küzdött

panther
Olvasó

Szívemből szóltál, pontosan ezt akartam írni! Pénzért sok mindent meg lehet venni, de tradíciót és hűséges szurkolókat soha!

Ősztől az A csoportban ismét lesz pécsi csapat, és mellette egy pécsi székhelyű is.

Akiknek egyébként gratulálok, külön Csirke Ferinek is, mert a 6 hely az első évükben szép eredmény.

Ettől még nem fogok kijárni a meccseikre dicsőíteni a kosárlabda felkent professzorát, mint ahogy ebben a szezonban sem voltam egyszer sem…

Hajrá Vasút!

Sven
Olvasó

Ja, akkor amelyik csapat nem a véres kommunista diktatúrában jött létre (1919) és nem lett városi sportmonopóliummá téve állami erővel, az ne is próbáljon megalakulni, mert jöttök ti, ócska baromarcok és megmondjátok a pécsieknek, hogy ki a pécsi!!! Ne is gyere ki kis faxfejke!

Sven
Olvasó

Gittegyletet is alapíthatnál boomer papa! Hazudozz csak tovább, te ilyen figura vagy, aki ebből élsz minden belterjes fórumon. Nincsenek kivezényelt emberek, csak érdeklődők és lelkes támogatók. Ne felejtsd el, a te kis kedvenceid a másodosztályban vannak a kommunisták ivadékainak támogatásával, lopott pénzből. A PVSK a kommunista diktatúra szüleménye és máig a politikai szponzoraikből élnek. Ők csak akkor tudnak működni, ha monopolizálhatják a sportot. Ha van rivális, akkor már megy a fosás, az ócsárlás, sugárba hányás. Összeilletek.

Pécsidrukker99
Olvasó

Fáj az igazság? Másodosztályban voltunk, átlag 1500-as nézőszámmal amióta megnyílt a Lauber, előtte a Szamosiban is teltház volt,a mai meccsre 2500an jöttek ki, mert a pécsi közönség jobban kötődik egy több mint 100 éves klubhoz, mint egy olyan emberhez, aki elárulta a pécsi kosárlabdát, illetve női vonalon tönkre is tette. Jövőre találkozunk, remélem most nem 50 embert enged be Laci bácsi a vendégszektorba, titeket is várunk a vendég oldalon, talán összeszedtek 15 embert megint 15000 forintért fejenként, mint ahogy tavaly tettétek.

Cimbi
Olvasó

Ez így van! Nka-s vezetők, edzők, játékosok, volt játékosok itt ültek és nézték a Pvsk meccset

Sven
Olvasó

150 fős nézősereg járt ki a meccseitekre, énvelem együtt kis darling! Ez fáj annyira, hogy görcsölsz és összeadás helyett szorzod a számokat? Mosolygok csak rajtatok….

Vulcano
Olvasó

Ennyit kommunistázól aztán lehet a végén még nálatok is felbukkan egy Gazprom szerződés : )
Fradi tábor is valszeg most majd eléggé meghasonul.
Legalábbis egy része.

Sven
Olvasó

Te beszélsz itt pénzről faszfej???? Beszéljünk a szombathelyi bizniszekről? Hogy miért is öntik a pénzt a kosaras mosodába?

Cimbi
Olvasó

Még viccnek is rossz

Mexx92
Olvasó

Amikor lesz a a pécsi városi derbi akkor gyere oda elénk és ott legyél ekkora legény! A fórumon bárki lehet bátor de az igazi fasza gyerek az való életben is odaáll a másik elé! Te melyik vagy csicska huszár Nkas? 😉

Sven
Olvasó

Ezt mondtam agymosott fajtádnak én is kicsi baba! Gyere, oszt számolunk paraszt!

Mexx92
Olvasó

Nem is tudom tavaly kik fostak be amikor a nagypofa után a szekusok háta mögé bújtak, nehogy meg legyenek verve szóval neked a neved a kuss öcsike! 😉
Majd ha a nagypofa után oda is mertek állni azok elé akiknek ugatok, akkor beszélhetünk, addig csak gyáva szutykok vagytok a szememben! 😉

Hunhooperfan
Olvasó

Tavaly: nka 3-2 pvsk

Mexx92
Olvasó

Istenem milyen szánalmas vagy hogy ezzel jössz. Jövőre meg lehet mutatni ellenünk mit is értek 😉

Hunhooperfan
Olvasó

3-2

Mexx92
Olvasó

Mi van kisgyerek beakadt a lemez? Jövőre mutassátok meg és ne a tavalyi eredménnyel vágjatok fel

Sven
Olvasó

Te részegen ilyeneket álmodsz? Sajnállak kis pisis! Hazudozzatok csak tovább, előbb fogtok megyszégyenülni!

Parus major
Olvasó

Ezért fizet téged a magyar kosárlabda Vidnyánszkija (R) ? Mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy valaki önszorgalomból legyen ekkora barom.

Mexx92
Olvasó

Nincs önálló saját gondolata csak egy madzagon rángatott, irányított báb

SzhelY
Olvasó

hát pedig vannak ilyen bátorak

Mexx92
Olvasó

Nem mondanám, én még jól emlékszem amit tavaly a döntő után az Akadémia előtt leműveltek. Amint forró lett a talaj a lábuk alatt, mentek bemenni szólni a szekusoknak, hogy jöjjenek ki. Amikor kiérkeztek a szekusok a hátuk mögül ugatok nekünk ennyire nagy legények. Gyáva szutykok akik csak más háta mögül mernek ugatni!

Sven
Olvasó

Az újabb arctalan senki egy újabb vasutas hanta szöveggel önkielégít! Legalább jól esett?

Mexx92
Olvasó

Mi hazugság ezen Nkas köcsög? Ez így történt ahogy mondom. Magam láttam a két szememmel hiszen ott voltam akkor a helyszínen szóval sok sikert a megcáfoláshoz, de nem fog sikerülni! 😉

Pécsidrukker99
Olvasó

Már előbb írtam a nevem, keress fel nyugodtan, nem félek egy kis nka-s szutyoktól, gyere el és megbeszéljük a nézeteltérést, talán tudok verni beléd egy kis értelmet.

Schwarzkopf
Olvasó

Igaz nem szívem csücske a “játékvasút” sőt, de most mégis GRATULÁLOK nekik.
Kár,hogy jövőre kimaradnak nagy valószínűséggel a szomszédvári “rangadók”.Mindig jó volt (sokszor győzni) pécsre menni.Igaz idén az NKA is fejet hajtott pécsen nekünk,de az mégse ugyan az az érzés.
Minden esetre grat a feljutáshoz
hajrá KKK

HajraKapos
Olvasó

Gratulálok a pécsi csapatnak, hogy újra első osztályban vannak. Nem bántásból írom, de nekem ők “A PÉCSI CSAPAT”. Remélem jövőre találkozunk. 🙂

Mexx92
Olvasó

Köszönjük szépen! Mi is így gondoljuk! Egy csapat van Baranyában hej-hej!

Hunhooperfan
Olvasó

Azt láttuk tavaly is, hogy egy van

agyas
Olvasó

Hatalmas grat! Nekem ha Pécs, akkor a Lauber+Vasút, és persze Szrecskónak is nagy tisztelője vagyok.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Újra helyén a Vasút! Gratulálok, itt a helyetek.

Üdv újra, Pécsnek ismét van csapata!

PécsiVesztes
Olvasó

Köszönjük, jó érzés újra itt.

Sven
Olvasó

Pécsnek az A-ban van egy kibaszott jó csapata (NKA Universitas Pécs) és van egy nagypofájú boomer lúzer másodosztályú csapata (PVSK). Te a másodosztályút kedveled. Ennyi. Hazudni bárki tud úgy ahogy te teszed.

Pécsidrukker99
Olvasó

Ha kibaszott jó csapat akkor miért nem nyertétek meg a bajnokságot? Ja, hogy a kiváló akadémistáknak ez nem menne, ezért kellett hozni 5 légióst? Laci bácsi szembe is köpte magát azzal az 5 külföldivel, hiszen az akadémia olyan kiváló sportolókat nevel ki, hogy nélkülük is bent maradtak volna. Vagy nem. Mi is fogunk hozni légióst, ez tény, de mi nem azzal fényezzük magunkat minden oldalon, hogy az akadémisták a legfontosabbak.

Hunhooperfan
Olvasó

Várj 5-10 évet barátom és nem fogod tudni megszámolni egy kezeden hány akadémistát akarnál majd szeretett csapatod játékosai között látni. Ez egy folyamat hagyj időt a játékos nevelésnek

Pécsidrukker99
Olvasó

Ez természetes, és igazat adok neked ebben, viszont most pillanatnyilag az nka a kosárlabda Felcsútja, légiósok viszik a prímet, talán Meleg Gergőn kívül nem tudnék mondani olyan játékost, aki jelen pillanatban az első osztály szintjén van, szóval így elég érdekes a helyzet. Másodosztályban kiválóan tudna működni ez az akadémia, ott tényleg a magyar játékosok kapnának lehetőséget, és az idei szezonról el lehet mondani, hogy voltak igazán színvonalas meccsek is, amik nb1/a-ban is elmentek volna. Nem mondom, hogy a rátgéber rosszul csinálja, amit csinál, csak nem az első osztályban kéne ezt.

Vulcano
Olvasó

Ez a Sven fix NKA alkalmazásban áll.

Hunhooperfan
Olvasó

Örülök, hogy egyetértünk. Megtudom érteni a nézőpontodat. Jelenleg még nem az akadémia játékosai viszik a prímet szerintem ez is idő kérdése egyébként. Ahogy telnek az évek egyre több esélyt fognak kapni, és jobb még is ha egy akadémia neveltnek van hova nevelkednie és nem azon kell gondolkoznia 18-19 évesen, hogy hova tegye át a székhelyét mert az adott egyesületben nem tud első osztályban pályára lépni.

Pécsidrukker99
Olvasó

Volt lehetőség még pár éve. Az akadémia azért jött létre, hogy a pécsi kosárlabda feljődjön. A Pvsk és az nka közösen dolgoztak egymás mellett. Pongó Marcell volt az első kinevelt, aki Pvsk mezben mutatkozott be az nb1/a-ban. Úgy is volt a szerződés, hogy ide igazol a következő szezonban, csak aztán Rátgéber eladta külföldre, mert több pénzt kapott érte. Ebből indult a balhé a két klub között, és hirtelen fel is épült az nka csarnoka ezek után, a többi meg a jelen.

Hunhooperfan
Olvasó

Ennél azért régebbre nyúlik vissza, én úgy tudom. A Pongó Marcit meg annyira ne hibáztassuk vagy bárki mást, hogy az Ulm-ot választották a PVSK helyett. Még egy mondatban is furcsa kettőt említeni

Cimbi
Olvasó

Egy se lesz! Nka nem más mint egy utánpótlás temető

Kurtis78
Olvasó

Már bocs, de az nálam nem nevelés, hogy irdatlan állami pénzből minden évben megpróbáljátok a legügyesebb gyerekeket elszipkázni más csapatoktól.
Viszont elkezdődött egy olyan folyamat is, hogy ezek a gyerekek már tudnak nemet is mondani, mert nem egységesen jó a nagy Akadémia híre az országban.
Ez nem nevelés, hanem rablás….

Lesek
Olvasó

10 év elég idő ahhoz, hogy kikerüljön egy nb1 A csoportos játékos, vagy netán egy válogatott, aki saját nevelés. Az, hogy odavisztek már válogatott játékosokat az ország minden részéről, nem az NKA siker.

Lesek
Olvasó

🙂

Ponty
Olvasó

Volt már rá 13 éve, hogy kineveljen legalább 1 A csoportos, vagy netán válogatott játékost, de nem sikerült. Azt ne számoljuk már ide, akit az ország másik végéből, vagy akár a szomszédből már válogatottként vittek oda. Olyat mondjatok, aki ott kezdett és ott lett belőle valaki! Ha 2011-ben 7 éves volt, akkor most 20, azaz ki kellett volna már jönnie!

SzhelY
Olvasó

huzz a kurva anyádba innen roszabb vagy mint az itt tobzodó többi idióta

Cimbi
Olvasó

Még viccnek is rossz

Cimbi
Olvasó

Az a jó az Nka-s meccseken hogy ki tudod vinni a kispárnádat és el tudsz feküdni a lelátón

Bazinga
Olvasó

Feletébb érdekes felállás lesz ez, két A csoportos csapat egy városban. Hogyan és mi alapján oszlanak majd meg a támogatások pl.? Mi a véleményetek erről pécsiek?

PécsiVesztes
Olvasó

Úgy gondolom az NKA állami támogatásból lesz továbbra is fenntartva, a Panthers pedig helyiből.

agyas
Olvasó

Demagóg kérdés, különben meg Budapesten lett volna 2 csapat, ahol sose voltak nézők.

Bazinga
Olvasó

Miért lenne demagóg? Érdekelt, hogy mi a véleményük, de ha annak tartod, legyen, nekem mindegy.

agyas
Olvasó

Egyik majd eltartja saját magát, másikat meg eltartjuk te+én mint ta(h)ók.

agyas
Olvasó

Nem szerencsés a jelző, elnézést kérek. De hirtelen ez jutott eszembe.

Laposvár
Olvasó

A PVSK bevitt ma a Lauberbe (másodosztályban) kb. 2000 nézőt, valamint 1800-an nézték őket a YouTubeon.
Két utcával arrébb az NKA meccsén 2-300-an lézengenek az A csoport 5. helyéért.
Remélem nem komoly a kérdés, hogy melyiknek van reklámértéke…..

Xero
Olvasó

Igen, itt nem kérdés, hogy melyik csapat nem hiányozna az A-ból..

Sven
Olvasó

Egyértelmű. A komcsi ivadékok egyesülete, vasútkezelő.

Pécsidrukker99
Olvasó

Rajtatok kívül mindenki megérdemli a helyét az A-ban, kár érte, hogy így bevásároltatok légiósból, persze azért nem árt pontot is dobni meccseken. Valahol írtad, hogy a Pvsk fél a konkurenciától, akkor te most éppen mit csinálsz? Szerintem félsz, hogy előbb-utóbb a szülőkön és az utánpótláson kívül más nem fog ülni a csarnokotokban, mert inkább jönnek Pvsk meccsre.

Vulcano
Olvasó

Mert most van rajtuk kívül bárki a meccseken?

Cimbi
Olvasó

Senki csak az óvodások

Borgulya
Olvasó

Szórakoztató olvasni, amikor azt a klubot komcsizza valaki,amelynek a társadalmi elnöke a kormánypárt tagja, államtitkára 🙂 Bár nyilván ez is egy vélemény. De ezen az alapon akkor professzordoktorhabilemeritus akadémiája meg maga a kommunizmus 😀 Azt nyilván értem, hogy Moosz Mil…khhmmm…pardon, Sven nem szereti a PVSK-t. És nem is kell isteníteni a vezetőséget.De a helyzet az, hogy ha tetszik neked, ha nem, Pécsett a kosárlabdát szerető emberek szemmel jól látható többsége a Vasútnak drukkol.A kövi szezonban pedig, alaposan szembe fog jönni a valóság, amikor hétről hétre korbenézel a két csarnok lelátóján. És bár tudom, hogy Laci bátyánk ezzel nyilván nem igazán… Olvass tovább »

Cimbi
Olvasó

Sven a Moosz Milán? Oda ült a mafc szektor mellé!

Mexx92
Olvasó

Miből gondolod hogy ő lenne?

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Te csak izzadj, hogy Kecskeméten bukjunk és tűnjünk el az A osztályból! Úgy csinálsz, mintha érdekelne bármelyik pécsi csapat sorsa! Ne fesd magad; téged csak a somogyiak kudarca éltet, remélem bux a tippmixen!

Pvskpanthers
Olvasó

Teljesen egyértelmű miután az akadémiában 1%-a sincs a Városnak így városi támogatást hivatalosan nem kaphatnak a PVSK-ban van asszem 10 %-a így a város csak oda adhat de tudjuk jól hogy papíron minden jól nézki se valahogy soha 1 forint se érkezik meg

WestChampi
Olvasó

Gratulálok Pécsre! Ugyanakkor aggódok, hogy Pécs hogy tud magas minőségen ellátni két férfikosárlabda csapatot az első osztályban.

Aztán abban is reménykedek, hogy nem igaz az a típusú pletyka miszerint Kecsó esetén nem lesz kieső, sőt bövitik az A létszámát, de Kaposvár kiesésével keine problem. Ez azt vetitené előre, hogy az MKOSZ belterjes, még mindig tunyacsáp osztja le a lapokat, és Marci épp akkora báb, mint Szalay és leszarja a kosárlabda érdekeit.

Micovic tripla duplájához gratulálok. Kíváncsi lennék első osztályban hogy játszik 😉

peszama
Olvasó

Én pont fordítva hallottam eme pletykát.

WestChampi
Olvasó

Érdekes…Bár nem tudom Kaposvárban ki lenne érdekelt.

peszama
Olvasó

A szezon végén úgyis eldől mindenesetre ez a lebonyolítás egyáltalán nem jó, nemcsak a Kecskemétnek, senkinek, így ezen biztos változtatni kell(ene).

Xero
Olvasó

Gratulálok a feljutáshoz! Szrecsko miatt szorítottam is.
De kár volt mesterséges konkurenciát generálni ennek a pécsi csapatnak. Az A csoportnak annyira hiányzik 2 pécsi csapat, mint üvegestótnak a hanyatt esés. Azért akár a Kaposvár, akár a Kecskemét esik ki, ez nem alternatíva egyik helyett se..

Sven
Olvasó

Full baromság! Nem lett mesterségesen kreálva semmi. A PVSK a kosárlabda és az összes sportága lezüllesztését produkálja kb. 20 éve. Mi a faxnak van rá szükség egyáltalán. Harcol a minőségi edzőképzés, utánpótlás, csapatépítés, tehetséggondozás ellen. Miért? Csak azért, hogy minden maradjon úgy, ahogy volt 100 éve, hogy ők kapjanak sok-sok pénzt, de közben a sportágak haldoklanak a kezükben. A kosárlabda is ilyen lett az atlétika, a futball, a box stb után.

Vulcano
Olvasó

Bezzeg ugye az “akadémivál”, akiknek tizen akarhány év alatt 1 db válogatott szintű játékost sikerült kiizadni.
A klubcsapatok, akik ugye nem kapnak a közösből milliárdokat csak úgy, kineveltek egy Voját, Perlt, Lukácsot, Váradit, Benkét, bőven lehetne folytatni a sort.
De legalább az NKA magyar adófizetői pénzből nevelhet nigériai jáékosokat, szlovén edzőkkel, spanyol csapatoknak.

Cimbi
Olvasó

Jó nagy baromságot írtál! A normális edzők már elmentek! Már csak a pénzért mindent gyerek nem számít edzők maradtak az Nka nál

KPSVRKK
Olvasó

Gratulálok a feljutáshoz, remélem találkozunk!

PécsiVesztes
Olvasó

Reméljük! Most már rajtatok áll. Hajrá!

efeli96
Olvasó

Nagyon sajnálom, hogy a Mafc ennyire értékelhetetlen második félidőt produkált, különösen a büntetőzést tekintve.
Óriási lehetőséget szalasztottak el, akár a Kaposvár, akár a Kecskemét esik ki, jövőre nem lesz esély a feljutásra.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés