Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Most sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint egy hónappal ez előtt”

Szezonnyító sajtótájékoztatót tartott a:

:

Szezon előtti sajtótájékoztatót tartott a SZTE-Szedeák: az eseményen a felkészülés, valamint a klub helyzete mellett szó esett a jövő szombaton esedékes első hazai meccsről is, ahol visszavonultatjuk Hódy László mezét.

A Pizza Monkey éttermében megtartott eseményen elhangzott, bár jól sikerült a felkészülés, sok győzelmet arattak az előszezonban, de a realitás talaján kell maradniuk. Az elsődleges cél a bentmaradás, valamint a minél több győzelem megszerzése a bajnokságban.

A klub elnöke, Dr. Kardos Péter elmondta, továbbra is keresik az új névadó szponzort.

– Az aktuális problémákat sikerült megoldanunk, egy szerény, de stabil anyagi háttérrel tudunk tovább dolgozni. Ennek a szezonak a működési fedezete biztosított, és mindent megteszünk, hogy minél hamarabb pótolni tudjuk a kiesést, és köszönthessük az új névadó szponzort – mondta Kardos.

Ami a felkészülést illeti, az első meccset elveszítették a szegediek az Oroszlány ellen, ezt követően viszont sorra szerezték a győzelmeket: többek között a Sopront, a DEAC-ot, a Paksot és a Kecskemétet is legyőzték a felkészülés során.

Most sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint egy hónappal ez előtt. Csak magyar játékosokkal kezdtük el a felkészülést, nem volt egyszerű kiválasztani a külföldi játékosokat. Köszönöm a klubvezetésnek, hogy megtalálták a módját, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem kettő, hanem három légiósunk lesz. Volt olyan felkészülési mérkőzésünk, amikor nagyon jól játszottunk, de tudom, hogy egy bajnoki mérkőzés nem ugyanaz a kategória, mint egy felkészülési mérkőzés. Jó hangulatban várjuk a bajnokságot, bár a sorsolásunk nem egyszerű. Az elsődleges célunk, hogy bentmaradjunk, számomra pedig fontos, hogy minden játékos jobb legyen a bajnokság végeztével

– összegzett Nikola Lazics, a csapat vezetőedzője.

A nyáron új csapatkapitánya is lett a csapatnak, miután Kerpel-Fronius Balázs felhagyott a játékkal. A posztot a 22 éves Balogh Szilárd tölti be.

– Meglepett, amikor kiderült, hogy én leszek a csapatkapitány. Sok segítséget kapok a többiektől, ez könnyíti az én dolgomat is. Fiatal a társaság, mindenki ambíciózus. Emlékszem, fiatalként nekem is jól jött, hogy volt egy biztos pont a csapatkapitány személyében, akihez bizalommal lehetett fordulni. Szeretném, ha a srácok rám is így tekintenének. Bízom benne, hogy jó eredményt tudunk elérni a szezon során – mondta újdonsült csapatkapitány.

A ZTE elleni meccs után nem kell sokat várni a hazai premierre sem a szegedieknek, hiszen jövő szombaton, október 7-én az Alba Fehérvárt fogadják az újszegedi sportcsarnokban. Mint elhangzott, a találkozó előtt visszavonultatják a korábbi Európa-bajnok klasszis, az idén elhunyt Hódy László mezét, így 5-ös számú mezben a továbbiakban senki nem léphet pályára a Szedeákban.

Volt szerencsém személyesen többször is találkozni vele, egyszer pedig a csapathoz is eljött. Nagy élmény volt vele beszélgetni, szenzációs személyisége volt, a szegedi kosárlabdázás kimagasló ikonjáról beszélünk, akit meg kell őriznünk

– mondta Dr. Kardos Péter, aki kitért rá, több korábbi kiváló kosárlabdázót, valamint egykori, szegedi kosarasokat is meghívott az ünnepségre. Ott lesz többek között Hódy László testvére, Szabolcs is, valamint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodnár Péter is.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés