Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Most még szomorú, de büszke tanítványaira az “ezüstös” lányok edzője

Az Európa-bajnokság legjobb csapatát is legyőztük Szarajevóban.:

:

Nem játszott jól a döntőben a magyar csapat, de sokak szívét meghódította az a szép kosárlabda, melyet bemutattak Szarajevóban. Völgyi Péter, a csapat edzője most még szomorú, de nagyon büszke tanítványaira. Az MKOSZ honlapja érte utol az olaszoktól elszenvedett vereség után.

– Csalódottak vagyunk, mert nem tudtunk olyan szinten kosárlabdázni ma este, mint szombaton a franciák ellen – monta a szakvezető. – Pedig ez ellen a kellemetlen stílusban kosárlabdázó olasz válogatott ellen éppen erre lett volna szükség.

– Ennek ellenére sikerült felállni nagy hátrányból is.

– Amikor észhez tértünk, s képesek voltunk ritmust váltani, akkor az nagyon sokat kivett belőlünk fizikailag. Túl sok hibát követtünk el a végjátékban ahhoz, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést.

– Ha visszatekint az Európa-bajnokságra, akkor elégedett?

– Büszke vagyok a lányokra mindazért, amit ezen az Eb-n nyújtottak. Ugyan a belgák ellen egyetlen labdányira voltunk az alsóági rájátszástól, de azt a helyzetet is megoldották. Úgy gondolom, az elődöntőben a torna legjobb csapatát legyőztük, ma este viszont nem tudtuk ezt a teljesítményt megismételni. Pedig jó lett volna a világbajnokságra egy nagy sikerélménnyel elindulni, s a magyar kosárlabdának is szerettünk volna szerezni egy aranyérmet.

– Azért az ezüst is szépen csillog, s alighanem mindenki rendkívül büszke erre a csapatra.

– Persze, ezt én is tudom, s majd holnap, amikor útra kelünk a világbajnokságra, már mi is tudunk majd örülni az ezüstéremnek.

Kiemelt fotó: FIBA.com

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés