Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Most a Körmend jutott 99-ig

Hosszabbításban bukott el a Zete.

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend h.u.: 87-99 (21-23, 26-14, 16-20, 21-27, 3-15)

Forest Hungary 51. Kosárlabda Göcsej Kupa
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok

ZTE: Delas 23/6, Simó -, Vuko 15/6, Szabó 9/3, Glenn 11. Csere: Simon 8/3, Antóni 6/6, Plézer 5, Bonifert 6, Polster -, Völgyi 4.

Körmend: Oroszi -, Mócsán 4/3, Thames 24/9, Durázi 11/9, Taylor 26. Csere: Takács -, Mosely 16, Williams -, Németh 2, Tóth -, Ferencz 16/9.

A Körmend elleni összecsapással folytatódott az 51. Göcsej Kupa a Zalakerámia ZTE KK számára. A zalaiak a torna első meccsén magabiztosan győzték le a Sopront, nem utolsó sorban 27 gólpasszuknak is köszönhetően. A kényszerből irányító Ante Delas kiválóan szolgálta ki társait, 9 alkalommal passzolt pontot érőn; de Szabó Zsolt és Simon Kristóf is kiosztott 6-6 asszisztot. Szombat reggelre aztán arra is fény derült, hogy nem sokáig kényszerül majd nélkülözni légiós irányítóját a ZTE: ismét aláírta szerződését a másfél hónapja kiszemelt, korábban útlevél-problémákkal küszködő Tyreek Duren. A vasiak teljes kerettel érkeztek, felgyógyult sérüléséből a csapatkapitány, Ferencz Csaba is.

Mócsán hármasával indult a találkozó, ám mindkét csapat jól célzott távolról: Durázi, Thames és Delas is beköszönt távolról. A kezdeti pár pontos körmendi előnyt Delas 2+1-es akciójával egalizálta a ZTE, a horvát bedobó gyors egymásutánban hat pontot rámolt be. 23-21-re a vendégek vezettek 10 percnyi játék után.

Beragadtak a csapatok, majd 3 perc kosárcsend után Vuko hármasával a ZTE vezetett. Egy Mócsán-Taylor alley-oop ugrasztotta talpra a mintegy 100 körmendi nézőt, aztán viszont a zalai szimpatizánsoknak volt oka örülni: szépen végigmentek a figurák a fehérmezeseknél, s Antóni kétszer is trojkát hintett.  Sőt, egy négypontos hazai akció után már 9 pont is volt a kék-fehér előny. Nem tudott újítani a vendégcsapat, beragadt az MTE, s Polster agilis labdaszerzése után Vuko ziccere már 46-30-as ZTE vezetést jelentett. A félidő végére azonban magára talált a vasi csapat, s tízre csökkentette a különbséget. Ante Delas ismét tanári módon osztogatta a gólpasszokat: már ekkor 7-nél járt a kényszer-irányító.

Taylor zsákolása, majd Durázi hármasa jelezte, hogy a Körmend komolyan gondolja a zárkózást. Az egykori ZTE-játékos nagyon harcosan kosárlabdázott, s feltámadt az addig pont nélkül álló Ferencz Csaba is. Egy ziccert és egy triplát értékesített „Fepu”, ám a vezetést nem tudta átvenni az MTE. Glenn tolt egyet a ZTE szekerén, majd kis híján elszabadultak az indulatok, miután Ferencz lökését csak sima faultnak látták a sporik. Williams a negyed végén hárompontos dobás közben faultolta Völgyit, aki kettőt be is dobott a 3-ból, így hatpontos előnynél következett a 4. negyed.

Ferencz és Vuko gyorsan berámolt egy-egy trojkát, 70-63-nál azonban nagy fordulat következett a mérkőzésen: Simon technikait kapott, majd Szabó egy véleményes bírói döntés után a kiállítás sorsára jutott a 34. percben. Ferencz 3 büntetőt értékesített, Simon azonban stílszerű bosszút állt: bevágott egy hármast. Delas tanári tempóját követően Vuko szerzett dudaszós kosarat, ám mielőtt ellépett volna a ZTE, érkezett a remekül játszó Thames hármasa. Mindkét oldalon szép jelenetek zajlottak, élvezetes volt a találkozó. Delas betörése után ismét 7 pontos hazai előnyt jegyzett az eredményjelző, azonban a ZTE figyelme kezdett lankadni, amit Taylor és Mosely ziccerekkel büntetett. Egypontos ZTE-előnynél Glenn csak egy büntetőt dobott be, s a maradék 12 másodperc elég volt a Körmendnek, hogy Mosely révén egyenlítsen.

84-84 után következhetett a hosszabbítás, ahol a megfogyatkozott – Szabó után Simon is kiszállt 5 faulttal – és a 24 órán belül 2. meccsét játszó ZTE már nem bírta tartani a lépést a frissebb körmendi lábakkal. Megérdemelten nyerte a hosszabbítást, s ezzel a találkozót is az MTE, mely a kupagyőzelemért léphet pályára vasárnap délután a Sopron ellen. A ZTE-ben a dupla-dupláig (23 pont, 10 assziszt, 6 kiharcolt fault) jutó Ante Delas és honfitársa, Tonko Vuko (15 pont, 8 lepattanó, 7 kiharcolt fault); míg a vendégeknél az irányító, Xavier Thames (24 pont, 10 kiharcolt fault, 7 gólpassz) tette a legtöbbet a sikerért, de a másik tavalyi alapember, Taylor is nagyot játszott – 26 egységgel ő lett a mezőny pontkirálya. A lefújás után mindkét publikum ünnepelte övéit, izgalmas meccset hozott a 2020-as szezon első örökrangadója.

Fotó és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
von_Blofeldantikosarpiros710321Kendeffy BotondSárgaPárna Recent comment authors
SárgaPárna
Olvasó

Erkölcsileg ezt a meccset a rendes játékidőben megnyerte a Körmend!

Kendeffy Botond
Olvasó

A sárga az irigység színe, és másé is.

piros710321
Olvasó

te kis pöcs, lemaradtál nagyon. Talán fényképezni voltál Ádival?

antikosar
Vendég
antikosar

Te egy idióta barom vagy! Elhuzhatnál már innen. Senki nem kíváncsi rád!

von_Blofeld
Olvasó

A kurva anyádat!

LaBe
Olvasó

Kicsin múlt a rendes játékidős győzelem. Szép volt fiúk. Hajrá ZTE!

abcabc
Olvasó

Eddig Williams nem mutatott sokat.

Tomi
Olvasó

Biztató volt nagyon a ZTE játéka. Hülyét csináltak a körmendből az első félidőben. Az elején csak egyel (légióssal) voltak többen, a végén már hárommal, így elfáradt a ZTE érthető módon. Jó lesz ez, kapartak szépen, csak egy irányító kell, anélkül Glennt nem tudják kihasználni.

Sajka
Olvasó

Ja…Ja…. Hülyét csináltak a Körmendből, aztán a végén mégis a ZTE szopott!
Tudod Tomika egy meccs 40 percig tart. Ne csinálj hülyét magadból… 🙂

LaBe
Olvasó

40 percig jók is voltunk ?

Tomi
Olvasó

Hát ez a meccs pont nem 40 percig tartott.
Egy értelmes mondatod sem sikerült összeraknod, de nyilván én csinálok hülyét magamból ?

Sajka
Olvasó

Tomika! Azt mondtam, hogy “egy meccs 40 percig tart” Nem azt, hogy ez a meccs. Nem sikerült még ezt sem értelmezned….
Amúgy egyébként csak a fölényeskedő “hülyét csináltak a Körmendből”hozzászólásodra reagáltam, mert eléggé nagy öngól volt annak tükrében, hogy például az első negyedet a Körmend nyerte…no meg a meccset is, úgy mellékesen 🙂 🙂
Minden jót neked!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés