Connect with us
Hirdetés

Nagyon megéri

Mosás – útmutató lépésről-lépésre

Gondoskodtál róla, hogy a mosógéped a legmagasabb minősítésű legyen, megvetted a legjobb mosószereket és textilöblítőket a Lenortól, minden készen áll a mosáshoz, de… hogy fogjak hozzá? Vannak, akik könnyű válaszokkal érkeznek: csak rakd be a ruhákat a gépbe, és ezzel végeztünk. Mi tudjuk azonban, hogy valamivel törődni annyit jelent, hogy különös figyelmet fordítunk rá. Az alábbiakban találsz egy ellenőrző listát arról, hogy mit kell tenned kedvenc ruháid megfelelő ápolása érdekében.:

:

Ellenőrizd a ruháidat

Mielőtt nekilátnál a mosásnak és beállítanád a mosógépet, csoportosítsd ruháidat: színesek együtt, külön a fehér és a fekete, hasonlóan a válaszd szét szövetek fajtai szerint figyelembe véve a szennyeződések eredetét és intenzitását is. Ez lehetővé teszi a megfelelő mosószer és program kiválasztását.

Válasz egy bevált mosószert

Nem minden folyékony vagy por alakú anyag alkalmas minden típusú szövethez és színhez, ezért érdemes figyelni az ajánlásokra. A Lenor esetében nem kell aggódnod miatta, mivel különböző anyagokat és színeket szem előtt tartva tervezték a megfelelő termékeket, azért, hogy megvédjék őket a fakulástól.

Más termékek mellett keresd meg a Lenor legjobb textilöblítőit, amelyek különféle illatokban kaphatók, például: Amethyst & Floral Bouquet or Spring Awakening. Előnyük a frissítés, lágyítás, a színek védelme és a szálak gondozása. Lenyűgöző és egyedi illatokkal is rendelkeznek.

A kapszulák tökéletesek a textilöblítőkhőz. A Lenor textilöblítő sokáig biztosít illatot, pozitív hatással van a mosott szövetekre, ami azt jelenti, hogy megakadályozza a pelyhesedést, a gyűrődést és a statikus elektromosság felépülését A Lenor Gold Orchid ritka orchidea aromát kölcsönöz a szöveteknek, amely tökéletesen keveredik a karamell árnyalatokkal. Hagyd, hogy az orchidea illata körülvessen minden nap és éjszaka.

Válaszd ki a programot, és állítsd be a hőmérsékletet

Annak érdekében, hogy ne sérüljön meg a ruhád, ellenőrizd a címkéken található jelöléseket, és rendezd el a ruhaneműt a rajtuk található utasításoknak megfelelően. A mosógépek beépített rendszereinek és programjainak köszönhetően beállíthatod a mosott szöveteknek megfelelőt. Törölközőt, pizsamát mosd 90 fokon; 60 fokon a terítőket, ágyneműket, gyermekruhákat kell mosni; 40 fok a legjobb az ingeknek, pamut fehérneműnek, farmereknek, pulóvereknek, nadrágoknak, pólóknak, pamut blúzoknak; 30 fok a csipke, selyem és gyapjú anyagoké. Válaszd ki a megfelelő centrifugálási erősséget és a centrifuga fordulatszámát is.

Vedd ki a mosást és szárítsd meg

Amikor elkészült a mosás, azonnal vedd ki a ruhákat. Tedd ki őket egyenletesen a szárítóra, ügyelve arra, hogy a ruhák ne fedjék egymást, mert igy lassabban száradnak. Ha automatikus szárítóval rendelkezel, akkor megszáríthatod benne a ruháidat, de érdemes előre ellenőrizni, hogy mely tárgyak kerülhetnek bele. Ne tartsd a mosást túl sokáig a mosógépben, mert ez kellemetlen szagot okozhat, és majd késöbb nehéz lesz a ruhákat vasalni. Mihejts megszárattak, óvatosan hajtsd össze a szárított ruhadarabokat, és tedd vissza a szekrénybe, ekkor biztos leszel abban, hogy hosszabb ideig megőrzik friss illatukat.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés