Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Morgen Frigyes: Elképesztő szezont produkáltak a fiúk

13 év után újra nyolc között lehet az ASE U20-as csapata.:

:

Az Atomerőmű SE U20-as csapata az előkelő hatodik helyen zárta az alapszakaszt, így keresztjáték révén jogosultak lehetnek a nyolcas döntőre, amire ezen korosztály kapcsán 13 éve nem volt példa Pakson.

Ebből az alkalomból Morgen Frigyes vezetőedző osztotta meg a gondolatait:

“Nagybetűs CSAPATRÓL beszélünk, elképesztő szezont produkáltak a fiúk! Egyéni és csapat teljesítményben is sokat léptünk előre. Kialakult egy rendszerünk mind támadás mind védekezés kapcsán amiben mindenki megtalálta és elfogadta a helyét. Olyan győztes mentalitás jellemzi ezt a közösséget, amelyet minden edző ki akar alakítani és amelyben minden sportoló szeretne dolgozni és versenyezni. Állandó kerettel azt gondolom előrébb is lett volna helyünk a tabellán azonban a huszonöt U18-U20-as játékosunk mindegyike 2-3 országos bajnokságban szerepel, ami gyakran a versenynaptár sűrűsége (heti 2-3 mérkőzés) miatt, illetve a felnőtt csapatbéli kerettagság végett nem valósulhatott meg. Aki követi a B-csoportos csapatunkat és az U20 mérkőzéseit láthatta milyen fejlődés jellemezte ezt a szezont. Természetesen van 2-3 domináns játékosunk, akik egész szezonban extrát nyújtottak, azonban minden héten volt 2-5 játékos, akik szintén hatalmasat játszva, előtérbe tudtak kerülni és pluszban hozzá tudtak járulni ahhoz, hogy a csapat győzni tudjon. Az U20 az utánpótlás piramis csúcsa, mindig az a kérdés Magyarországon, hogy 18-23 éves korára a játékosok kik lehetnek a magyar kosárlabdában. Ennek megválaszolása egy olyan sokismeretlenes egyenlet, ami inkább jóslásnak tűnne, így mi csak a jelennel foglalkozunk és mindnyájan tesszük a dolgunkat játékosok, edzők. A mi társaságunk azt gondolom bebizonyította, hogy olyan egyénekből áll, akikkel lehet és kell különböző szinteken számolni, rendkívül fiatal társaságról van szó tele lelkesedéssel és ambícióval.

Bár U20-ról beszélünk, fontosnak tartom kiemelni, hogy ez a siker minden játékos sikere azoké is, akik az edzés munkában segítettek és nem kerültek be mindig a keretbe, sikere minden korosztályos edzőnek, akik eljuttatták eddig a korosztályig a srácokat, képezték és nevelték őket. Szeretném ezen kívül megköszönni Pintér Tamás, Hornyák István kollégáim odaadó munkáját és természetesen nagy köszönet jár a szülőknek, akik ilyen feszített tempó mellett támogató háttérként ott álltak, hogy a tanulás mellett ilyen eredményesek legyenek a fiúk!

Nincs vége a szezonnak, harcolunk az országos döntőért, szeretnénk minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy tovább tartson a lendület és a fejlődés! HAJRÁ ASE!”

HIRDETÉS
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jurgilas Recent comment authors
Jurgilas
Olvasó

Gratulálunk, csak így tovább!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés