Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Molnár Márton szerint nagyon nagy szükségük volt a sikerre

Az Alba centere a védekezésükön javítana elsősorban.:

:

Fontos sikert aratott a hétvégén az Alba Fehérvár a Pécs ellen és ezzel fellépett a tabella ötödik helyére. Az albakosar.hu-nak Molnár Márton adott interjút az elmúlt időszakról, edzőváltásról, valamint az idei bajnokságról.

– Volt történés a klubnál az elmúlt időszakban. Két hete, Pakson vereség, pár napja a pécsieket nagy csatában győzték le.

– Tolnában a mérkőzés elején jól kezdtünk, majd a második negyedben nem járt a labda a támadások során, ráadásul sokat eladtunk, amiből az Atomerőmű rendre leindított bennünket. Ehhez ráadásul extra hárompontos százalék is párosult, ami igaz volt mérkőzés egészét tekintve. A harmadik negyed elején volt ugyan egy jó periódusunk, de utána sem tudtunk kellő energiával játszani. Megérdemelten nyert a Paks.

– Edzőváltás következett, majd jött a Pécsi VSK elleni találkozó, a hatalmas csatában, remek hangulatú derbin kivívott, kétpontos diadal.

– Nagyon nagy szükségünk volt a sikerre. Az első félidőben nem szuperált túlzottan a védekezésünk, azonban a második félidőre feljavult, ez nagyban hozzájárult a sikerhez. A pécsiek az elején elképesztően dobtak – ugyanúgy, ahogy előzőleg a paksiak -, 16-ból 10 hármast elsüllyesztettek a gyűrűnkben, a második félidőben csak kettőt sikerült dobniuk. Egylabdás meccs lett, a végén volt szerencsénk is, de megdolgoztunk érte. Megérdemelten nyertünk.

– Pethő Ákos meccselt, a kispadon pedig helyet foglalt az új szakvezető, Arik Shivek is. Más volt a felkészülés a derbire, mint a korábbi hónapokban?

– Az új vezetőedző szerdán tartotta az első edzést, csütörtökön kétszer tréningeztünk, túl sok újdonságot nem tudott megtanítani, a meccsen Pethő Ákos vezetett bennünket. Shivek ismerkedik velünk, néhány nap alatt érthetően nem akart drasztikus változtatásokat eszközölni, az elkövetkező hetekben, napokban, hónapokban nyilván a saját elképzelései szerint alakítja a felkészülést, a taktikát.   

– Az Alba visszaszerezte az 5. helyet a tabellán. Amennyiben sikerül nyerniük Szegeden, valamint hazai pályán legyőzik a kecskemétieket, még feljebb léphetnek.

– Pontosan tudjuk, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz Szegeden, előzőleg edzőt, pár napja játékost cseréltek, Balmazovics távozott, a nemrég kinevezett Szrecsko Szekulovics vezette gárda nyerni tudott Kecskeméten, ami komoly bravúrt jelentett. Miután idegenben nem megy nekünk annyira, mint hazai pályán, nagyon oda kell figyelnünk az idegenbeli összecsapáson. Mi dobjuk a legtöbb pontot, azonban mi kaptuk szinte a legtöbbet, a vonatkozó táblázaton csak a pénteki ellenfél, a Szeged szerepel mögöttünk, a kapott kosarak tekintetében a 13. helyen állunk a táblázaton. Ez mindent elmond a védekezésünkről, ezen kell változtatunk, a szezonban a támadójátékunkkal nincs probléma. Ha a problémákat kiküszöböljük, feljebb kapaszkodhatunk. Kiegyenlített a bajnokság, a Falco kiemelkedik a mezőnyből, de utána hasonló erősségű gárdák következnek. A Szolnok sokat erősödött, kiegyensúlyozottan teljesít a Paks és a Körmend, valamint ott vagyunk az élmezőnyben mi is.

– Az áprilisi kupadöntőben, a negyeddöntőben a bajnok Falcóval találkoznak. 

– Ha szeretnénk jól szerepelni, mondjuk megnyerni a kupát, mindenkit le kell győznünk. A legnehezebb ellenféllel kezdeni természetesen nem jó, de így alakult. Nem mi számítunk esélyesnek, de ha sikerül a vasiakat legyőznünk, utána elvileg könnyebb dolgunk lesz. Amúgy a nyolcas döntőben könnyű ellenfél nincs, senki sem mehet biztosra. A szombathelyiekről, a Körmendről, a Paksról már beszéltem, a KTE és az Oroszlány is egységes jó csapat, ugyanez igaz a DEAC-ra is. Ráadásul nekik kedvez a hazai pálya is.   

Fotó: Alba Fehérvár Facebook/Simon Erika

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés