Connect with us

B-csoport

Mokánszki meghatározó szereplő lenne a magyar kosárlabdában

Eddig remek szezont fut a Nyíregyháza fiatalja.:

:

Fényes jövő előtt állhat a Nyíregyháza fiatalja, Mokánszki Máté, aki 2018-ban 3×3-as Európa-bajnokságot nyert az U18-as válogatottal. A center már tavaly is értékes perceket töltött a parketten, de idén még feljebb lépett egy szinttel, 18 perc alatt 9 pontot 5.3 lepattanót és 1.8 gólpasszt (13.5 VAL) átlagol mérkőzésenként.

– Elég jól összeállt a csapat már az augusztus végi alapozásnál is, valamint volt két érkezőnk Mohácsi Máté és Emmanuel Ubilla személyében. Szeptemberben kényszerszünetet kellett tartanunk a koronavírus miatt, de még abban a hónapban 25-én lejátszottuk az első mérkőzésünket, ami előtt egy gyors tíznapos alapozást még be kellett iktatni a programba. Szerencsére úgy tűnik, hogy így is kijött a lépés, jól kezdtük a szezont.

Az idei évadtól bevezetett fiatalszabály Mokánszki szerint jól sülhet el a B-csoportban, ahol rengeteg az ifjabb kosárlabdázó.

– Nagyon jó, hogy van ez a szabály a B-csoportban, hiszen rengeteg fiatal játékos van minden csapatban. Nálunk is van két-három olyan kosaras – beleértve magamat is – akit bármikor be lehet vetni a pályán. A magam részéről igyekszem tenni a dolgomat, kaparok, küzdök, minden lehetőséget megpróbálok kihasználni ami adódik, igyekszem a csapat hasznára lenni.

A Blue Sharks játékosa szeretne a magyar kosárlabda egyik meghatározó szereplője lenni.

– Szeretnénk feljutni és megmutatni magunkat. Szerintem abszolút számít rám a szakvezetés, meg is adják erre a bizalmat és a játékperceket, én pedig próbálok kihasználni minden egyes alkalmat, hogy ennek eleget tegyek. Remélem, hogy benne tudok maradni abban a magyar magban, amely meghatározó szereplője a magyar kosárlabdának és bízom benne, hogy ez be is válik. Megteszek mindent érte, majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszTalaminhopehelyTorcidaMAFCdrukker Recent comment authors
Talamin
Olvasó

Előző idényben a Nyíregyháza nézőszáma max 60 fő volt. Ennyi

hopehely
Olvasó

Mohácsi fizet, BB1 ír, ennyi lenne!
Bb1 degradálja magát, mi meg ne olvassuk el…”ugorgyunk”!

Torcida
Olvasó

Senki se kiváncsi rátok,húzzatok innét, kit érdekel a fakezű játékosotok
nyomorékok

bakiba
Olvasó

Fizetnek a heti megjelenésekért. Van egy keret, amiért a bb1 ír róluk valamit minden héten. most nem volt meccs, ez jött. Fel akarnak jutni, mutatják a támogatóknak, hogy milyen gyakran szerepelnek, a szövetség látja, hogy milyen szépen dolgoznak és így kerek a történet. nem sok az a kb. havi 150 ezer erre.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nektek anno mennyibe fájt a folyamatos bentmaradás? 😉

MAFCdrukker
Olvasó

Én két bennmaradásról tudok az utóbbi időben, amit nem a pályán harcoltunk ki. 2017-ben a Vasas visszalépett az A csoporttól, így számomra (nyilván messze nem pártatlanként) kézenvekvő volt, hogy ha egy csapat úgyis lemegy a B-be, miért ne maradhatnánk. Mondjuk lehetett volna úgy is, hogy két feljutó van, és mi is kiesünk, de én ezt igazságosabbnak éreztem, mert az eredeti, 1 csapat le, 1 csapat fel elv szerint történtek a dolgok. 2015-ben még nem követtem annyira a csapat életét, nem emlékszem, hogy ki jutott volna fel a B-ből, de az rémlik, hogy nem vállalta senki az A-t. Az biztos, hogy… Olvass tovább »

bakiba
Olvasó

Semennyibe. Nem lett volna miből. Tudod, a MAFC nem kap állami/önkormányzati támogatást. Fizet a teremért, mindenért. Van tulajdonosa, aki összeszedi a pénz és beteszi a sajátját. Olyan még nem volt, hogy valakit ne fizetett volna ki. Ő tulajdonos. Ha piaci alapon menne a magyar sport, akkor kicsit más erőviszonyok lennének, de nem baj, hogy erős vidéki csapatok vannak. és erős a bajnokság.

MAFCdrukker
Olvasó

Érdekes, hogy pár napja nekem ugrottak, hogy mi bajom van a sok Nyíregyháza cikkel. Most pedig több A csoportos csapat szurkolója is osztja a véleményemet. Talán mégsem én vagyok az egyedüli hülye, akinek ez nem tetszik?
Amúgy pedig ha már cikk kell a Blue Sharksról, arra lennék kíváncsi, mi a helyzet Ubillával.

keylogger
Olvasó

Valaki mondja már meg, mi a f… folyik Nyíregyen??? Ennyire unszimpatikus csapattal rég nem találkoztam.

bakiba
Olvasó

Nem volt meccsük, de a havidíjért muszáj írni valamit. Nehéz szakma ez.

Csippa
Olvasó

Bbe is poszttalan, nem hogy Aba…

Tonymontana
Olvasó

Na végre egy Nyiregyhaza cikk, reg volt már….

Ez is egy bohóc 🤡

Pbask
Olvasó

🤦

Legfrissebb

Hírek

Facebook