Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Mohácsi Máté: Szeretnénk minden meccsen nyerni

A Nyíregyháza játékosa ügyvezetőként is megállja a helyét.:

:

Hétből hét győzelemmel indította a 2020/2021-es évadot a Hübner Nyíregyháza BS csapata, amely a B-csoportban eddig öt mérkőzést vívott meg veretlenül, míg a Hepp Kupában két kört vett sikeresen. A gárda legutoljára a Budapest Honvéd együttesét győzte le, többek között Mohácsi Máté remek teljesítményével, aki 29 ponttal terhelte a vendég gyűrűt. A játékos a BB1.hu-nak adott interjút.

– Természetesen nem változott a célunk, örülök annak, hogy a kupameccseket beleszámítva eddig 7-ből 7 győzelemnél tartunk, maximalistaként állok hozzá én is és a csapat is. Szeretnénk minden meccsen nyerni, függetlenül attól, hogy milyenek a körülmények, hány sérültünk van, vagy éppen milyen kerettel áll ki az ellenfél. A Honvéd ellen már bővebb rotációval tudtunk játszani, bár Czinger Zoltán sérülés miatt nem lehetett ott velünk. Igaz, többen játékhiánnyal küszködnek még, de az már látszott, hogy sokkal mélyebb a keretünk, több variációs lehetőségünk van. Ebből is következett az, hogy 100 pont felett tudtunk dobni a korábbi hatvan-hetven után.

Egyértelműen az egyik legnagyobb név a B-csoportban Emmanuel Ubilla, aki a nyártól erősíti a nyíregyháziakat.

– Nem volt semmi gond a beilleszkedésével, ő alapból is egy nyugodtabb természetű ember, aki 34 évesen már abszolút a munkájára koncentrál. A közös hangot hamar megtalálta mindenkivel, ő nem azért jött ide, hogy a statisztikáját kozmetikázza és év közben el tudja adni magát egy jobb ligába, hanem azért, hogy segítsen a csapatnak az élvonalba jutni. Le a kalappal előtte, mind az edzésmunkája, mind a személyisége követendő példa.

Mohácsi Máté helyzete azért is különleges, mert nemcsak játékosként, hanem ügyvezetőként is helyt kell állnia Nyíregyházán. Adódik a kérdés, hogy játszani, vagy klubot irányítani a “könnyebb” feladat?

– Nyilván egy klubnak az irányítása jóval sokrétűbb, főleg, hogy nemcsak a kosárlabda, hanem a röplabda és a kézilabda szakág is hozzám tartozik. Ha nem is egyedül, de azért mégiscsak engem illet a felelősség, éppen ezért ez sokkal komplexebb. A játék részében azért könnyebben megtalálom a helyemet, hiszen 15 éve kosárlabdázok profi szinten. De ha az ügyvezetést nézzük, akkor láthatjuk, hogy növekedett a támogatóink száma, illetve a város által is jó kezekben van a klub, ezért azt gondolom, hogy ez a része is jól sikerül eddig.

Friss hír a klub háza tájáról, hogy a látványsportágakat tekintve első magyarországi egyesületként a Hübner Nyíregyháza BS és a Fatum-Nyíregyháza az első két olyan csapat, amely szponzorációs megállapodást kötött a nemzetközi hírű amerikai-magyar vegyes vállalkozással, a Blade Sporttal.

– Ez a megállapodás konkrétan a röplabda és a kosárlabda csapatra vonatkozik és azoknak a teljes utánpótlás vertikumára. Természetesen az utánpótlás sport mellett a felnőtt együtteseinket is támogatják. Szponzorációs együttműködési megállapodás köttetett, a termékek szintjén is segítenek minket, illetve még lesz egy-két dolog, amit majd a jövőben árulunk el. Helyi cégről beszélünk, úgyhogy abszolút a lokálpatriotizmus is megjelenik ennek a szerződésnek az árnyékában és tényleg olyan termékekkel rendelkeznek, amelyek segítséget nyújtanak mind az utánpótlás, mind pedig a felnőtt korú sportolóink számára. Valóban az Extraligás női röplabdacsapatunk és a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks az első a látványcsapatsportágak közül, amelyek mellé odaállt a Blade Sport.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés