Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Mócsán Bálint: Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy itt lehetek

A DEAC játékosa a litvánok ellen debütálhat a válogatottban.:

:

Az elmúlt szezonban egy komoly térdsérülésből kellett felépülnöd, mely ráadásul jobban elhúzódott, mint amire eredetileg számítani lehetetett. Mennyire viselt meg mentálisan ez az időszak?

Megterhelő volt mindenképp, egy teljes szezont ki kellett hagynom ezzel a makacs sérüléssel. Áprilisban indult meg a tényleges javulás, így az egész nyarat végig tudtam dolgozni, júliustól kezdve már Debrecenben, ahol nagyon sok segítséget kaptam a klubtól ahhoz, hogy sikerüljön visszanyernem 100%-osan a formámat. Most már szerencsére ezt az időszakot magam mögött hagytam, nem gondolok erre, ez így alakult, de előre tekintek és a jelenre és a jövőre koncentrálok.

Az idei szezon meglehetősen kaotikusra sikerült a DEAC-cal, David Dedekkel 6-10-es mérleggel kezdtetek, azóta viszont 5-0-val álltok Andjelko Mandics vezetésével, pedig ebben az időszakban a bajnokság első három helyezettjével is – Falco, Szolnok, ZTE – találkoztatok. Minek köszönhető ez a gyökeres változás és javulás?

Azt gondolom első sorban sokkal felszabadultabb a csapat az edzőváltás óta, mindenki megtalálta a helyét Mandics mester rendszerében, az egész csapat végrehajtja a pályán amire képes egyénileg és amiket edzéseken begyakorolunk. A jó eredményekkel nyilván az önbizalmunk is megjött, ez főleg a két hosszabbításos győzelmünknél jelentett sokat.

Nagyon szoros most a mezőny a rájátszásért vívott csaptában és már csak öt mérkőzés van hátra az alapszakaszból. Mire számítasz a hajrában?

Igen, szoros lesz a vége, az összes hátralévő mérkőzésünket természetesen szeretnénk megnyerni, nem foglalkozunk helyezkedéssel, mindig a soron következő találkozóval foglalkozunk, most majd a Szeged ellenivel. Célunk, hogy rájátszásba jussunk, reméljük hogy a nagy hajrával összejön ez.

Karriered során először tagja vagy a meccskeretnek a felnőtt válogatottnál, mindössze fél évvel azután, hogy visszatértél súlyos sérülésedből. Nyilván nagy szó, hogy egy sorsdöntő utolsó ablakban számít rád Sztojan Ivkovics, mesélj egy kicsit első válogatottas élményeidről.

Természetesen nagyon boldog vagyok és megtiszteltetés a hazámat képviselni, gyerekkori álmaim egyike volt, hogy a felnőtt válogatott tagja lehessek. Jól esik a szövetségi kapitány bizalma, szokom itt a környezetet, ez az első alkalom, hogy végre fizikálisan és mentálisan száz százalékosan tudom segíteni a csapatot. Két nagyon fontos mérkőzés vár ránk, mindkettőt szeretnénk megnyerni, nem számolgatunk, meglátjuk ez mire lesz elég, ha pedig megkapom a bizalmat a pályán, azon leszek, hogy ezt meg tudjam hálálni jó teljesítménnyel.

Fotók: Girgász Péter/MKOSZ

A BB1.hu és az MKOSZ megállapodásának értelmében a magyar válogatottal foglalkozó cikkeinket Facebook oldalunkon lehet kommentelni. Ezt a cikket: itt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés