Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

MKOSZ: lesz középszakasz és play-out is a következő szezonban

Elérhető a 2021/2022-es versenykiírás.:

:

Az MKOSZ honlapján már olvasható a 2021/22-es A-csoportos bajnokság versenykiírása.

Ebből kiderül, hogy az alapszakasz körmérkőzései után ismét rendeznek középszakaszt is.

Felsőház: Alapszakasz 1-5. helyezett csapatok

Az Alapszakasz 1-5. helyezett csapatai körmérkőzéses rendszerben játszanak, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon (2X4=8 mérkőzés). A csapatok az Alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább a Középszakaszba.  Amennyiben a Középszakasz után a csapatok között holtverseny alakulna ki, akkor annak számításakor az Alapszakaszban és a Középszakaszban lejátszott mérkőzések eredményeit kell figyelembe venni.

Középház: Alapszakasz 6-10. helyezett csapatok

Az Alapszakasz 6-10. helyezett csapatai körmérkőzéses rendszerben játszanak, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon (2X4=8 mérkőzés). A csapatok az Alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább a Középszakaszba.  Amennyiben a Középszakasz után a csapatok között holtverseny alakulna ki, akkor annak számításakor az Alapszakaszban és a Középszakaszban lejátszott mérkőzések eredményeit kell figyelembe venni.

Alsóház: Alapszakasz 11-14. helyezett csapatok)

Az Alapszakasz 11-14. helyezett csapatai körmérkőzéses rendszerben játszanak, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon (2X3=6 mérkőzés). A csapatok az Alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább a Középszakaszba. Amennyiben a Középszakasz után a csapatok között holtverseny alakulna ki, akkor annak számításakor az Alapszakaszban és a Középszakaszban lejátszott mérkőzések eredményeit kell figyelembe venni.

Fontos információ még a lebonyolítással kapcsolatban:

A Középszakasz 13-14. helyezett csapata a Férfi A csoportban való bent maradásért két (2)
győzelemig játszik.

A Rájátszásba nem jutott csapatok helyezésének megállapítása a csapatoknak a Középszakaszban
elért helyezéseik alapján történik.

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
BezseCsakÉnredmillerSenkiDallas Recent comment authors
Bezse
Olvasó

A rendszer egyetlen hibája : egy bűngyenge , adott esetben az alapszakasz összes meccsét elvesztő csapat kaphat esélyt, hogy 2 meccs megnyerésével bentmaradjon

CsakÉn
Olvasó

Lesz arra esély hogy ne a mindigfos közvetítsen??? Vagy legalább ne a 17.századi minőségével?

redmiller
Olvasó

Jó lenne, ha végre legalább szeptemberben elkezdődne a bajnokság! Főleg, hogy jövőre EB…. Játékosok is pihenhetnének egy kicsi a nyáron!

Dallas
Olvasó

Szerintem perfekt elejétől a végéig,tessék játszani,azért vannak,az külön csemege lesz amikor a 13 a 14-el, ott lesz tét és hajtás,és nem 3-4 fordulóval a vége elött bele lehet szarni,ráadásul az alsóházi rájátszás is tovább lesz izgalmas(legalábbis nagyobb az esélye) hogy elkerüljék az utsó 2 helyett,bár remélem ez Szolnokiként a hányadék mindigxaron fog érinteni csak 🙂

Senki
Olvasó

Majd india közbe szól 😀

MAFCdrukker
Olvasó

Én inkább a középszakasz mellett vagyok. Ennek oka, hogy láthattuk, mennyire érdektelenségbe fulladt a körmérkőzéses playout, különösen a Jászberény matematikai kiesése után. Ilyenre ebben a rendszerben sokkal kevesebb esély van, mert a középházban a rájátszásért, míg az alsóházban az osztályozó elkerüléséért kell hajtaniuk a csapatoknak. A legfontosabb ellenérv, hogy így egy egész éves gyenge teljesítmény mellett is bent lehet maradni, ha sorsdöntő helyzetben behúz a csapat 2 meccset. El tudnám képzelni a kettő kombinációját is, például úgy, hogy a középszakasz végéig a mostani rendszerben játszanak a csapatok, de egymás elleni playout helyett a 30 meccs (24 asz.+6 ksz.) után utolsó… Olvass tovább »

Dallas
Olvasó

Sorry öregem de most nem értek veled eggyet, hát pont te írod : miután kiesett a Jászberény 4-5 fordulóval hamarabb,de ! ha van playout és mostmár 2 csapat is veszélybe lehet az nagyobb esély hogytovább hajtsanak(hacsak nincs 2 büngyenge,de ugy az pont 1-el több mint eddig kellett)és igy több csapat lehet veszélybe ha a 13 hely is “veszélyzóna” az ö extra meccseiken még kapnak egy esélyt ergó még 2 csapat aki a VÉGSÖKIG játszik !,mint a bronz vagy a döntöbe ahol nyilván az utolsó meccs dönt 🙂 Jövöre meg toljátuk ugy a mafcal ,hogy ti dörzsöljétek a tenyereteket hogy vajon… Olvass tovább »

Senki
Olvasó

1-6 középszakasz 7-10 újfent utolsó kettő meg 3 meccsig a bent maradásért..

MAFCdrukker
Olvasó

Én nagyon örülnék neki, ha lenne osztályozó az A és a B csoport között, csak azt írom, hogy ennek egyelőre komoly gyakorlati akadálya van. Az A csoportban ugye 5 légiós szerepelhet csapatonként, míg a B-ben csak egy. Ha az osztályozón mindketten csak egy légióst játszathatnának, akkor nehéz helyzetben lenne az élvonalbeli csapat, plusz 4-5 légióst pedig nem tudna leigazolni és beépíteni a másodosztályú csapat 1-2 hét alatt. Így az egyetlen lehetséges forgatókönyv az lenne, hogy az A-s 5, a B-s pedig 1 légióssal állhatna fel, ami nem igazán egyenlő. Bár ha a mostani helyzethez viszonyítunk, amikor a 13. csont nélkül… Olvass tovább »

Dallas
Olvasó

Amugy , de lehet rosszul emlékszem,régen volt,mintha lettek volna nagyon rég olyan évek ahol ilyesmi feljutás volt, 1 vagy 2 csapat volt érintett A-ba B-be is hogy az A-s csapat nem nevezhette a légiosait csak 1 vagy 2-öt. áhh régen volt csak beugrott valami 🙂 Viszont ! szerintem 1000x jobb ez igy a B csoportosnak mert ha valaki A lesz nagy esélyel lesz sokkal több pénze(szponzorok-Mtv-majdnemtvGO,stb.) és igy kisebb az esélye a forgásnak.

MAFCdrukker
Olvasó

Azt hiszem, körmeccs volt az alapszakasz után az A legroszabb és a B legjobb 3 vagy 4 csapatának részvételével. A légiósszabályt nem tudom.

SárgaPárna
Olvasó

Jó döntés!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés