Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

MKOSZ: itt vannak a részletek, így térhetnek vissza a kosárszurkolók

Megszületett a döntés.:

:

Tárgyalt a sportmérkőzések látogatásáról szóló kormányzati enyhítésekről április 28-i ülésén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. A grémium úgy döntött, hogy a négymilliós oltásszám elérésével életbe lépő központi rendelkezéseknek megfelelően az NB1/A-s férfi, az NB1/A-s női, valamint az NB1/B-s férfi mérkőzéseket nézők előtt lehet majd megrendezni. A többi versenyrendszer vonatkozásában (beleértve az amatőr felnőtt és utánpótlás mérkőzéseket is) továbbra is érvényben marad a zártkapus korlátozás.

Tekintettel arra azonban, hogy a bajnokságok sorsdöntő szakaszaikba léptek, a sportolók és sportszakemberek védelme érdekében a szövetség több, a jogszabály által a csapatok jogkörébe utalt intézkedést is javasol újonnan módosított COVID protokolljában. Szerepel a javaslatok között, hogy a pályarendszabályok módosításával a játékosokon, edzőkön és játékvezetőkön kívül továbbra is írják elő a maszk kötelező használatát a mérkőzés teljes időtartamára, illetve a mérkőzésen résztvevő nézők számát és elhelyezését a fertőzésveszély maximális csökkentésének figyelembe vételével határozzák meg. A COVID protokoll korábbi előírásai – mint pl. a pályán lévő sportolók és sportszakemberek, valamint a nézők elválasztása az esemény teljes időtartama alatt, akár az első sorokban található helyekre az értékesítés korlátozásával – továbbra is hatályban marad.

Fontos kérdés a beléptetés. Mint ismert, a kormányzat döntésének értelmében a 18 évnél idősebb nézők csak védettségi igazolvány birtokában léphetnek be a mérkőzésekre. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a védettségi igazolvány csak arcképes hatósági igazolvánnyal (érvényes útlevél, jogosítvány, személyazonosító igazolvány) együtt jogosít a belépésre! Igazolnia kell továbbá életkorát a 18 évnél fiatalabbaknak is arcképes igazolványuk felmutatásával!

A szervezőknek meg kell tagadniuk a belépést attól, aki életkorát vagy a védettségi igazolvány érvényességéhez személyazonosságát nem tudja igazolni a jogszabályban előírt módon!

Az elsőosztályú férfi és női csapatok vezetőivel folytatott egyeztetések alapján a versenykiírás módosításáról is tárgyalt az elnökség. A cél az, hogy a magyar játékosok az eddigieknél több játéklehetőséghez jussanak. 

Ennek értelmében változik a magyar játékosok szerepeltetésére vonatkozó szabályozás a 2021/2022-es bajnokságtól kezdődően, két szezonra vonatkozóan. A női A-csoportos bajnokságban jelenleg a bajnokság alapszakaszában két magyarnak kell a pályán lennie, az első félidőben ezek egyikének 20 évnél fiatalabbnak kell lennie. A változás értelmében a két magyar szerepeltetését a rájátszásra is kiterjesztik, de a playoffban már nem lesz kötelező az U20-as játszatása.

A férfi A-csoportban jelenleg az alapszakasz első félidejében kell pályán lennie egy U23-as fiatalnak, illetve az egész bajnokságban egy magyarnak mindig játszania kell. Ősztől már nem csupán az alapszakaszban, hanem egészen a bajnokság végéig, illetve a magyar kupa mérkőzésein is ugyanez a szabály lesz érvényes a következő két szezonban.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MásikVégétFújdMegMivanmivankimyep.boriszvatvat Recent comment authors
Mivanmivan
Olvasó

Üdvözlöm a magyar szabályt, helyes. A nézők, szurkolók beengedését továbbra is sportszerűtlennek tartom a csapatokkal szemben. Az amatőr zártkörű dolgot meg impotens dolognak tartom a profik tekintetében. Az lenne a legjobb, ha ebben a szezonban már nem engednének be senkit sehova. Mondom ezt úgy, hogy végig miénk a pályaelőny…

p.borisz
Olvasó

Szuper.Mivel 2 hónapja átestem a fertőzésen,nem kaphatok még oltást.Viszont kártyám sincs,amivel igazolni tudnám a betegség tényét.Miért nem lehet mondjuk 72 óránál nem régebbi teszttel meccsre menni?Aki oltott,akár tünet nélkül is fertőzhet…megint adott a politika egy nagy pofont a ?-nak…ezért kár volt egy csomó pénzért bérletet venni…?

kimye
Olvasó

“A vakcinabőséget mutatja, hogy mehetnek oltásért már azok is, akik 3 hónapon belül kapták el a vírust.”

szoval mehetsz te is oltatni.

amugy meg lehet csinaltatni verveteles tesztet, ahol kimutatjak a korabbi megbetegedest es abban az esetben szinten jar az igazolvany.

p.borisz
Olvasó

Csináltattam. Sajnos egyelőre semmi, pedig eltelt azóta 3 hét…?
Akkor is fenntartom a véleményem, lehetne negativ teszthez is kötni a belépést…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Miért nem kérsz oltást ?? Beoltanak, aztán mehetsz a meccsedre. Ilyen egyszerű.

kimye
Olvasó

Nem mintha egy lapon lennek a kormannyal a nyitassal kapcsolatban (nagyon nem), de a negativ teszt ket okbol sem jo: – az emberek nem fognak minden meccs elott tizezres PCR-t csinaltatni, a gyorsteszt meg semmire sem jo, ettol fuggetlenul persze lehetne ez egy opcio, de – az oltasi igazolashoz valo kotes arrol szol, hogy bar a virust terjesztheted, de ha elkapod, nem fog annyira kidonteni, mint ha nem kaptal volna oltast. tehat ebbol a szempontbol bekuldeni az oltott, amde lehet beteg es fertozo emberek koze az epp negativ, oltas nelkuli szurkolot rohadtul nem biztonsagos es megint csak felporgetne a korhazba… Olvass tovább »

vatvat
Olvasó

„A többi versenyrendszer vonatkozásában (beleértve az amatőr felnőtt és utánpótlás mérkőzéseket is) továbbra is érvényben marad a zártkapus korlátozás.” Hát persze, hiszen főleg az amatőr és az utánpótlás meccseken számíthatunk szurkolói tömegekre a következő időszakban is. Értelem eddig sem volt a nyitási szabályokban, ezután se keressen senki…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés