Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

MK: Simán nyerte a bronzmeccset a Falco

Negyedik lett az újonc.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - NKA Universitas Pécs 101-81 (28-18, 22-22, 29-22, 22-19)

Magyar Kupa, bronzmérkőzés.
Budapest, BOK Sportcsarnok.
Játékvezetők: Makrai Márton, dr. Mészáros Balázs, Ádám József (Balogh László György)

Szombathely: Pot 4, Benke 10, Tanoh Dez 12/6, Tiby 6, Krivacevic 5. Csere: Perl 25/6, Kovács B. -, Keller 9, Jordano 13/9, Pongó 17/9, Verasztó -.

Pécs: Nikolics 8/3, Walker 10, Manjgafic 19/9, Durmo 8/3, Herger 2. Csere: Scherer 5/3, Kerpel-Fronius 6, Henry 15, Kovács P. 6/3, Benke K. -, Rátgéber -, Lados -.

Manjgafic kosarával indult a mérkőzés, Tanoh Dez dobott be gy tempót, majd egy gyorsindítást is befejezett. Nikolics szerezte meg első pontjait, Tanoh Dez egy triplát is bevágott, Pongó második esélyből szerzett egy kettest. Benke ziccere után 11-4-es állásnál kért időt Csirke Ferenc, Nikolics szórt egy hármast (11-7). Benke Szilárd verte meg Hergert lábon, Pongó csent labdát és zsákolt. Tanoh Dez nagyon elkapta a fonalat, Herger fejezett be a festékben, Jordano a sarokból volt pontos. Pongó kinti dobásával már 14 ponttal állt jobban a Falco, Perl Jordanót találta meg egy passzal, Nikolics dobta be a büntetőit (25-11). Kovács Péter egy pontot a vonalon hagyott, aztán viszont távolról javított, Durmo szerzett egy pontot.  A negyedet Jordano-tripla és Kerpel-Fronius-dupla zárta. 28-18

Henry tempójával kezdődött a második etap, Perl talált be kintről, Kerpel-Fronius büntetett egy eladott labdát. Keller tette vissza Tiby rontott dobását, Henry megint dobott egy középtávolit, Perl dobta át emberét. Tiby dobott be két büntetőt, Manjgafic egy triplát, Scherer kosara után időt kért Milos Konakov (37-29). Manjgafic csinált 2+1-et, Kovács Péter köszönt be, Pongó válaszolt. Walker dobta be a büntetőit, Tiby is, Benke ziccere után időt kért a Pécs (43-36). Keller egy pontot a vonalon hagyott, Perl és Walker váltott kosarat, aztán a Falco kulcsembere két büntetőt is bedobott, majd második esélyből is villant. 50-40

Durmo nevéhez fűzödött a második félidő első kosara, Pongó felelt erre, Perl fejezett be egy gyorsindítást. Manjgafic dobott egy tempót, Keller volt jókor, jó helyen, Henry zsákolt. Pongó dobott egy hármast, Perl triplája után pedig időt kért a Pécs (62-46). Durmo dobta át Perlt, Manjgafic használt ki egy rossz váltást, Perl villant. Henry zsákolt ismét, Manjgafic hozta fel 10 pontra az NKA-t, így a Falco időt kért (64-54). Perl érte el a 20 pontot, Walker tett fel nehéz ziccert Keller szorításában, majd újfent Perl következett. Perl dobott be három büntetőt, Krivacevic dolgozott szépen a festékben, Manjgafic két pontot szerzett a vonalról. Krivacevic szólt hozzá ismét a meccshez, Kerpel-Fronius dobta át Benkét, Pot felelt. Walker zsákolt, Benke Szilárd pontjai zárták a negyedet. 79-62

Pot nyitotta meg a negyedik negyedet, Nikolics egy pontot a vonalon hagyott, Krivacevic is. Henry csinált egy 2+1-et, Jordano süllyesztett el egy triplát, majd Durmo is. Benke Szilárd fadeaway dobása ért célt, Keller zsákolt, Tiby is kapott egy alley-oopot (91-69). Jordano ziccere után kért időt Csirke Ferenc, Henry váltotta pontokra a felrajzolt figurát. Keller büntetőire Manjgafic válaszolt egy triplával, de ezt Tanoh Dez azonnal visszadobta. Az utolsó három percre természetesen izgalom már nem maradt, a Falco legyőzte a Pécset, így megszerezte a bronzérmet. 101-81

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Laposvárscarb73Sajkakobee77Csakajót Recent comment authors
scarb73
Olvasó

Egy Nemzeti Akadémia csapatába miért kell 5 légiós???? Miért kell NB1A csoportos csapat egyáltalán? NB1B piros csoportban talán magyar fiatalok is játszanának, fejlődnének!
Ennek mi értelme?

Laposvár
Olvasó

Nyitott kapukat döngetsz. Van csapatuk a B-ben is, pont az általad kifogásolt cél érdekében.
És hogy miért kell A-csoportos? Üzlet…

scarb73
Olvasó

Tisztában vagyok vele, hogy a zöld csoportban van Rátgéber csapat (10. helyen állnak esélyük sincs feljutni a piros poportba). De az NB1A csapatot mi adónkból finanszírozzák…. Ahol a kupadöntőn, milyen érdekes egyedük Rátgéber Tamás játszott fiatal akadémistaként…

Sajka
Olvasó

Gratulálok a Falcó minden elsöprő, fergeteges játékához, a többezres Falcós tábor fülsüketítő szurkolásához, a nagy bravúrt jelentő bronzéremért.
Jah… bocs, nem ide..

Csakajót
Olvasó

Grat.a bronzhoz. Azért nagy baj nincs. Ez ma igazolódott. Egyrészt ma már jobban játszottunk,/ mondjuk úgy nem fogunk még egyszer mint tegnap./ Másrészt látható, hogy tegnap a Szegedi légiósok egyszerre hárman szarba nyúltak. Minden sikerült nekik. Ma meg.. Össze lehet hasonlítani. Tegnap hárman dobtak 70 pontot, ma 38-at,ami csaknem a fele. Tegnap Woolridge hármasa 2/2, kettes 6/9,mezőny 8/11. (73%). 20 pont Ma hármasa 0/2,kettes 5/10,mezőny 5/12. (41%) – 18 pont. Locke tegnap hármasa 5/10, kettese 4/6, mezőny 9/16. (56%) 32 pont. Ma hármasa 1/4, kettese 2/7, mezőny 3/11.(27%).-11 pont Lake tegnap kettese 6/7, 18 pont. Ma kettese 4/5, 9 pont.… Olvass tovább »

kobee77
Olvasó

Bla bla bla. 87-96. Ez tény. Mindenki annyit meg úgy játszik, amennyit engednek neki. Talán ha védekezik a csodalátos tökfilkó, nem dobnak ennyit.

C. Sándor
Olvasó

Kedves Milos Azért utólag észrevetted Baracot hogy mekkora nulla volt. és talán nem kellett volna időben!? Mindenki látta csak Te nem.És Potot meddig türöd????? Ha már a kedvenced talán meg kellene nevelned.Önző finoman szólva.Meccsenként hány labdát ad el????? Sajnos nincs kupa és ebben bőven benne vagy. Hajrá FALCÓ!!!!!!!!!!

Marillion
Olvasó

Az emlìtett jàtékosokban hosszabb tàvra ennél nincs több…ritkàn egy egy meccset jól lehoznak de meccsröl meccsre màr semmi extra …a következö szezonra nem biztos hogy hosszabbìtanék velük! De ha Milos lesz tovàbbra is az edzö akkor Pot biztos hogy maradni fog! Kedvence!

Csakajót
Olvasó

C. Sándor, teljesen egyetértek Veled. Mondjuk én tavaly óta ezt mondom.

2lee14
Olvasó

Ez is megvan mégsincs este!

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a bronzhoz. Két meccset kellett volna nyerni most zsinórban, de csak egy sikerült. Egy fokkal összeszedettebb volt ma a Falco, de ez még mindig messze van a jótól. A Pécs sokkal gyengébb játékot mutatott, mint tegnap a Szeged. Barac nem játszott és talán Potnak sem kellett volna ennyit. Sajnos Kovács nem volt tényező ma sem, pedig az ilyen meccsek azok, amikor lehetne bizonyítani, amikor ennyi játékidőt kap. Ma volt 6-7 jó teljesítmény, ez bőven elég volt. Jön a legfontosabb szakasz a Bajnokságban, ott kell bizonyítani és ha már a kupát nem sikerült elhozni, azt bárhogyan is, de meg kell… Olvass tovább »

p.borisz
Olvasó

Ma sokkal jobban forgatta Konakov a csapatot.Jót tett,hogy Pot limitálva lett,Barac meg végig ült…gyógyír ez,semmi más,de remélhetőleg felrázta a csapatot a rájátszásra.Gratulálok a Pécsnek,mert újoncként nem rossz eredmény a négyben lenni.Estére sok sikert a döntősöknek,legyen egy sérülésmentes,izgalmas meccs.

WestChampi
Olvasó

Ez egy jó rotáció volt ma, járt a labda, kevesebb onaman show volt. Kerestük passzokkal a társakat.Járható út a jövőre nézve. Pot, Barac rosterben legyen 9-10. ember, percben ne törekedjünk a tökéletesre. A szétrotálás nem a legjobb, a módszer Ivkovicsi, azért is leszünk szarok egyik pillanatról a másikra, mint a régi válogatott. Ha valaki elkapja fonalat, nem kapom le, hadd játsszon.
A két döntősnek sok sikert kívánok este.

SárgaPárna
Olvasó

Ottttt vaaaaaaaaaaaaaaan! Ott vaaaaaaaaaaaaaaaaan!

Kosaras
Olvasó

Megérkeztél?

MindigNO
Olvasó

Tegnap is ott volt!

heraklith
Olvasó

Szia Hugyos!
Tegnap merre jártál?

Marillion
Olvasó

Mi van ott??? Tegnap nem volt ott!

SzhelY
Olvasó

merre jártál bárány

Luffanat
Olvasó

Manjgafic 19/69?! Az igen! 🙂

Kosaras
Olvasó

Katyusa legyen mostantól a beceneve.

Kosaras
Olvasó

Bravúr! Gratulálok!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés