Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

MK: A Szolnok lesz a Szeged ellenfele a döntőben

18 pontról jött vissza az NKA, de nem tudott fordítani.

NKA Universitas Pécs - NHSZ-Szolnoki Olajbányász 70-87 (18-30, 16-18, 23-13, 13-26)

Magyar Kupa, elődöntő.
Budapest, BOK Sportcsarnok.
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Nagy Viktor, Söjtöry Tamás Ferenc (Hartyáni Zsolt)

Pécs: Nikolics 8, Kovács 6/3, Durmo 20, Manjgafic 9/3, Herger 8. Csere: Kerpel-Fronius -, Walker 12/3, Lados -, Henry 4, Scherer 3/3.

Szolnok: Jovanovic 12/6, Rudner 9/9, Eads 10/6, Lukács 8, Wiggins 3. Csere: Révész 2, Vincze 3/3, Pallai 12/12, Sebők -, Pongó 6/6, Durham 12/6, Thomas 10.

Herger kettesével indult a találkozó, Jovanovic dobott be két büntetőt, Durmo egy rontott dobás után szerzett egy kettest. Jovanovic egy hármast is bevágott, Rudner a sarokból köszönt be, Eads tempója hullott be. Lukács ziccere után, 12-4-es hátrányban kért időt Csirke Ferenc. Nikolics tört be remekül, Lukács válaszolt, Herger fejezett be egy 2-2-t (8-14). Rudner újabb triplát süllyesztett el, Durmo fejezett be Wiggins mellett, de Eads hármasa is pontos volt. Kovács válaszolt azonnal, de Eads megint betalált, így már 10 ponttal állt jobban az Olaj. Scherer folytatta a triplák sorát, Pallai is kintről volt pontos, Walker tempója ért célt. Thomas dobott be négy büntetőt, így egy negyed után 12 ponttal vezetett a Szolnok. 18-30

Pongó triplájával folytatódott a játék, Durmo két büntetőt küldött a helyére, Pallai is pontosan célzott a sarokból. Walker egy pontot a vonalon hagyott, Pallai triplája után időt kért a Pécs (21-39). Durmo zsákolt, Nikolics kettese után Oliver Vidin is időt kért. Wiggins büntetői voltak jók, Manjgafic is bedobta mindkettőt, Kovács viszont csak az egyiket. Rudner megint egy hármast húzott elő, Durmo egy büntetőt értékesített, Kovács találta meg Hergert, Eads pöcizett vissza egy rontott dobást. Durmo csinált egy 2+1-et, Jovanovic tett fel egy floatert, így a félidőre 14 pontos előnnyel vonulhatott az Olaj. 34-48

Nikolics dobta be a büntetőit, Lukács is, Durmo vitt végig egy támadást egyedül. Henry egy pontot a vonalon hagyott, Thomas dolgozott szépen a festékben, Nikolics törte fel a szolnoki védekezést (41-52). Jovanovic kintről talált be, majd faulttal együtt is beköszönt, Csirke Ferenc időt kért 41-57-es állásnál. Kovács csent labdát és könnyű ziccert tett fel, Lukács maradt üresen a gyűrű alatt és nem hibázott, Walker dobott egy hármast. Durham második esélyből szerzett két pontot, Manjgafic is bedobott egy triplát, aztán könnyen verte meg Durhamet. Durmo zsákolásánál már csak 8 pont választotta el a feleket, így az Olaj időt kért (53-61). Durmo tette vissza Walker rontását, aztán az amerikai javított, így négy pontra jött fel az NKA. 57-61

Thomas büntetőivel kezdődött a negyedik negyed, Walker dobott egy tempót, Durham egy triplát vágott be. Az Olaj légiósa egy ziccert is feltett, Pongó triplája után időt kért Csirke Ferenc (59-71). Durham dudaszós triplát dobott, Manjgafic kísérlete szédült be, Thomas válaszolt. Walker ziccerezett, Wiggins egy pontot a vonalon hagyott, Durham viszont nem hibázott. Henry ismét egy büntetőt dobott be, aztán zsákolt egyet, Pallai szórt egy hármast a sarokból. Innen már nem volt visszaút az NKA számára, a Szolnok nyert és a Szegeddel találkozik a kupadöntőben. 70-87

Fotó: Bálizs Zsuzsa

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
HunhooperfanPécsiVesztesJonOlajheart2MemphisGrizzlies13 Recent comment authors
PécsiVesztes
Olvasó

Gratulálok a Szolnoknak, teljesen megérdemelten jutottak a döntőbe. Ha a szegedi szurkolóknak örömködhettem, akkor a szolnokiaknak méginkább. Ami meglepett, hogy milyen sokan eljöttek az NKA támogatására is. Persze nem volt szervezett szurkolás, de ott voltak. A meccs mindenesetre nem érdemel ennyi dicséretet, tempóban, hangulatban pont az ellenkezője volt a szegedi winnel végződőnek sajnos. Pedig Pécsiként vártam ezt az összecsapást. Csalodás volt, és nemcsal a szolnoki győzelem miatt, hanem a színvonal miatt is. A csalódás mellett jó lecke is volt az NKA-nak. Kiváncsi vagyok, hogy tanulnak-e belőle, és az meglátszik-e majd az következő párharcban. AZ igaz, hogy az első negyedben –… Olvass tovább »

Olajheart2
Olvasó

A Falcot nem érdekli a kupa..:)))))
Mi meg döntőt játszunk!
Szép volt fiúk hajrá Olaj!
Tiszaparti döntő!

YoWassupFam
Olvasó

A mi játékunkat is öröm volt nézni azt a kis áramszünetet leszámítva. Bár a “magasainknak” nem ment annyira főleg Wiggins volt most támadó oldalon is gyengusz de így is elbírtuk. Reméljük a mai forma a döntőre is kitart aztán minden jó ha jó a vége:)

Freebulletz
Olvasó

A PO-ban azért ez karcsú lesz az Olajnak megint a Pécs ellen.

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Ha te mondod főnök. Xd

Marillion
Olvasó

Gratulàlok mind Szegedre és Szolnokra is! Megérdemelt tiszaparti randevú lesz a kupadöntöben! Jàtszanak egy izgalmas döntöt…hàt igen a kupàt meg csak egyik csapat viheti haza…holott mindkettö megerdemelné!

Milivoj
Olvasó

Egy kisebb megingástól eltekintve, nem volt kérdés…, reálisan, holnap is esélyesként lépünk pályára, rajtunk szurkolókon nem fog múlni…, ettől függetlenül ha a Szeged nyer, gratulálni fogok nekik, mert az sem lesz érdemtelen

fanaticfantastic
Olvasó

Az a megingás azért nem volt annyira kicsi.

Milivoj
Olvasó

Nem tudom, hogy a hol nézted, de a helyszínen úgy éreztem, nincs benne a hergersererU40Peti fémjelezte második számú pécsi csapatban a fordítás

Hunhooperfan
Olvasó

Vakon vagy

fanaticfantastic
Olvasó

A sárgarigók cikkénél tobzódik minden hozzászóló! Elvitték a showt az újabb komoly kupa buktával! Nem baj! Kell ez is néha nekik. Szokják csak! 😀

Jon
Olvasó

“Kedves”… Egyébként igen, kicsit olyan mintha minden megkeseredett az alatt a bejegyzés alatt akarná megtalálni az idei boldogságát köpködés formájában.

fanaticfantastic
Olvasó

Szép volt! Bár a harmadik negyednél kicsit aggódtam. Mindenesetre volt tartás és megoldottuk! Köszönjük a csapatnak! Hajrá Olaj! Holnap pedig mindent bele! Hozzuk haza a kupát!

Kosaras
Olvasó

Holnap bármi lehet! Ha a Szeged így fel tud pörögni vagy a Szolnok ennyire elkapja a triplázást. Jósolni sem lehet. A bronzérmet elhozzák a sárgák. Kétszer nem lehetnek szok.

Marillion
Olvasó

A bronz nem oszt nem szoroz…persze érem! Viszont a Szeged ellen most màr sorozatban kupa/àn vàgàs…és a bajnoksàgban is…ezt màr nem lehet kimagyaràzni! Sok sikert a döntöben a tisza partjàra ide is meg oda is!

Kosaras
Olvasó

A mumusotokká vált

Namár
Olvasó

Ez így tök jó, nka mehet a 4. helyre.

Kovacs
Olvasó

A két évvel ezelőtti döntő visszavágója lesz. Kíváncsi vagyok, hogy a Szeged így mit mutat majd, akkor sokat kivett belőlük az előző két nap. Holnap meglátjuk! Én szurkolok nekik! Megérdemelnék ők is nagyon!

Maestro Pantelic
Olvasó

Végig jól szólt az Olaj tábor.
DJ-nek meg respekt a nád a házam tetejéért.:D:D:D

Marillion
Olvasó

Hogy azt a dalt minek kellett bejàtszani és éppen most! Budapesten valamit nagyon elbasztak!

Kosaras
Olvasó

provokációnak tűnt, amúgy.

Marillion
Olvasó

Az össz.teljesìtmény miatt nem jutottunk be a döntöbe és ezért nem is érdemeltük volna meg a gyözelmet! Ha meg prov. az meg akkor gusztustalan volt a szervezök részéröl!

Jon
Olvasó

Nem hozott szerencsét a államosított mkosz-nek kölcsönadott csarnok, ez már csak a ráadás…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés