Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Mínusz húszról felállva, hosszabbításban verte az Albát a Paks

Óriásit küzdöttek a felek.

Atomerőmű SE - Arconic-Alba Fehérvár h. u.: 93-84 (13-25, 17-13, 25-14, 25-28, 11-4)

Bajnokság, 1. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, dr. Mészáros Balázs, Kovács Nimród János (Páli dr. Kálmán)

ASE: Edwin 13/3, Frank -, Grubor 3/3, Eilingsfeld 19/6, Atkinson 21. Cserék: Kovács 18, Green 17/6, Pajor -, Taiwo 2, Gulyás -.

Alba: Somogyi 14/3, Takács 3/3, DeCosey 18/6, Ford 11/3, Philmore 9. Cserék: Vojvoda 15/9, Pongó 10, Balsay -, Kemp 4.

Atkinson nemcsak a mérkőzés, hanem a 2022/2023-as szezon első kosarát is szerezte egyben, de Somogyi és Ford révén hamar fordított az Alba (2-4). Ford ezután egy gólpasszt is kiosztott, DeCosey zsákolt egy alapvonali belépést követően. Keményen védekeztek a fehérváriak, ennek köszönhetően Philmore is beköszönt. Atkinson szépített, sőt, újabb két pontot tett hozzá, már hatnál járt (6-8). Vojvoda harcolt ki két dobást, nem is hibázott a vonal mögül, majd újra labdát szereztek a vendégek, amit DeCosey váltott kosárra, majd Philmore volt harcos a festékben, időt kért Csirke Ferenc (6-14). Vojvoda jó triplájával átlépte a tízet is a különbség, Green távolról hamar válaszolt (9-17). Kemp küzdötte gyűrűbe a labdát, kisvártatva pedig Vojvoda húzta a gyűrűbe a labdát (9-21). Sikerült visszaküzdenie tíz alá magát a Paksnak, de a negyed zárása a fehérváriaknak sikerült jobban. 13-25.

Gyors kosárváltással kezdődött a második etap, majd DeCosey és Takács hármasa is a helyére került, már a húszat súrolta alulról a differencia, Csirke Ferenc kénytelen volt megint időt kérni (15-33). DeCosey újabb kosarával át is lépte a huszat a különbség, Edwin viszont gyorsan berámolt öt pontot, majd Green tett hozzá kettőt, ezúttal Matthias Zollner kért időt (22-36). Tovább nyomott az ASE, Atkinson és Green kosaraival feljöttek tízre a hazaiak, Edwin középtávolijával pedig bejöttek tíz alá is (28-36). Somogyi vitte végig a pályán a labdát, míg a másik oldalon Kovács tört be (30-38). A félidő előtt még mindkét csapatnak volt próbálkozása, de nem ment be egyik sem, 30-38-cal mehettek nagyszünetre a felek. 30-38.

Az ASE technikai hibát kapott a második félidő elején, Philmore büntetőzött higgadtan. Erre négy hazai pont érkezett, feljött ötre a Paks (34-39). Green állhatott a vonal mögé, nem hibázott, már csak három volt közte, újra nyílt volt a találkozó (36-39). Pongó közelije jókor jött a vendégeknek, igaz, Eilingsfeld zsákolása miatt nem sokáig örülhettek. Kemp köszönt be a túloldalon, de tovább tapadt ellenfelére az ASE (42-45). Eilingsfeld szépen lépett be az alapvonalon, időt kért Matthias Zollner (44-45). Hiába DeCosey kosara, Grubor egy távolival egyenlített, mínusz húszról felállt a Paks, kezdődhetett minden előről (47-47). Edwin harcolt ki két büntetőt, átvették a vezetést a hazaiak, amit növelni is tudtak a negyed végéig. 55-52.

Ford egy triplával egyenlített rögtön a záró etap elején, Somogyi sarokhármasával pedig vissza is vette az előnyt az Alba (55-58). Eilingsfeld tört meg egy kétperces hazai gólcsendet, majd Atkinson egy visszatett támadólepattanóval fordított (59-58). Somogyi hármasa ezúttal lejött, de így is újra a fehérváriak kerültek előnybe, Ford volt jókor jó helyen. Sokat nem kellett várni a válaszra, Kovács szemfüles labdáját Atkinson váltotta két pontra, ráadásul plusz egyet dobhatott is (62-60). Egy labdaszerzésből lerohantak a paksiak, időt kért Matthias Zollner (64-60). Vojvoda és Somogyi gyors kosaraival egalizált az Alba, de Kovács betalált a túloldalon (66-64). Újra egyenlítettek a fehérváriak, de megint válaszolni tudott a hazai együttes. Felváltva változott a vezető csapat kiléte, amikor már csak háro mperc volt vissza, 69-71-re vezetett a Fehérvár. Eilingsfeld küzdött óriásit egy lepattanóért, 2+1 lett az akció vége (72-71). Nagyot védekezett az ASE, a visszatámadásból Atkinson zsákolt, majd Ford adta el a labdát, két perc maradt. Green próbálkozása lejött, a lepattanóval pedig Pongó rohant végig és adott gólpasszt Fordnak, időt kértek a hazaiak (74-73). Sikerült kosarat dobni a paksiaknak, de Vojvoda egy nagy hármassal egyenlített, egy perc maradt (76-76). Kovács találta meg a rést a fehérvári védelmen, előnybe került az ASE (78-76). Elrontotta az akcióját az Alba, harminc másodperc maradt, de a Paks is eladta a labdát, Pongó pedig egy fontos ziccerrel kiegyenlített, tizenhárommal a vége előtt időt kért Csirke Ferenc (78-78). Edwin betörése célt ért, de maradt még nyolc másodperce a fehérváriaknak, Philmore pedig az utolsó másodpercben elsüllyesztett egy középtávolit, jöhetett a hosszabbítás. 80-80.

A ráadást egy Eilingsfeld trojka nyitotta, DeCosey duplája folytatta (83-82). Greent kellett lecserélni egy sérülés miatt, ezt követően Kovács talált a gyűrűbe (85-82). Egy kisebb gólcsend következett, amit Atkinson visszatett támadólepattanója tört meg, időt kértek a vendégek (87-82). Nem tudott gyűrűbe találni az Alba, Kovács büntetett a túloldalon, innen pedig már nem volt visszaút. Az Atomerőmű SE óriási küzdelemben, mínusz húszról felállva, hosszabbításban győzte le a Székesfehérvárt. 93-84.

HIRDETÉS
39 hozzászólás

39
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
EvandroBballfan90Artur DokiJon4eventeVB365 Recent comment authors
Evandro
Olvasó

Ahogy az várható volt, a toxic haterek az első adandó alkalmat megragadták egy kis kárörvendésre. Nincs új a nap alatt.

Bballfan90
Olvasó

Gratulálok a Paksnak, nagyot küzdöttek, Johnsy-val az élen. A másik oldalon valóban érthetetlen, hogy Somogyi miért nem került pályára a végjátékban (különösen az 5 szerzett labdás védekezésével), akár Pongóval együtt, de azért az is látszott, hogy amikor pályán volt, nagyobb szerepet kapott Zollnertől, mint Konakovtól. Az Albától inkább a lepattanók hiányoztak, mert a két magas emberük (Kemp, Philmore) alig tett hozzá a palánk alatt, ellentétben Atkinsonnal a másik oldalon, aki nagyon jó igazolásnak tűnik.

Franco
Olvasó

A felkészülési meccsek és a tegnapi alapján eddig úgy néz ki, hogy idén a rookie vonal bejöhet: Atkinson extrának tűnik, ráadásul belső poszton. Szerintem Green is nagyon jó lesz, Edwin se rossz, de tegnap sok volt a pontatlanság a játékában. Grubor viszont sajnos komoly visszalépés Minchevhez képest – nagy kár, mert idén négy nagyon jó külföldivel kezdhettük vna a szezont: szerintem Milost gyorsan cserélni kell.

Rózsabimbó
Olvasó

Akárhogy is fáj, Vojci itt a sztár!

JólnézünkMIKI
Olvasó

Matthias Zollner sokat segített Csirke Feriéknek. Szétcserélte a jól játszó Albát, az addig extrán játszó Somogyi Ádámot padoztatta a végjátékban, meg a hosszabbításban…
Bravó Coach?!

Artur Doki
Olvasó

Minusz 21nel éppen kezdett kellemetlenné válni a mérkőzés,aztán történ valami…
Elkezdtünk kosárlabdázni,az Alba pedig…kipukkadt.
Én azt láttam,hogy kondival nem bírták a saját maguk által diktált tempót és pressinget( ami nagyon nem ízlett nekünk)
A meccs végén is inkább már nekünk állt a zászló,ekkor még valahogy bemákolták,de a hosszabbításra egyértelműen kipurcantak…

Mindezek ellenére komolyan kell számolni a fehérváriakkal,visszajön Szöszi és szerintem 23-ra még egy + légiós is be fog esni…

Mi harcos-karcos kis csapat leszünk,ha ezt a küzdést/ hajtást tudjuk hozni,én már elégedett leszek…nem mostanában volt ilyen hangulat a csarnokban
Szép volt,Fiúk!

Jon
Olvasó

Nem néztem a meccset, a 2. negyedben néztem rá az eredményre, akkor azt hittem, sima Alba siker lesz sanszosan nagy különbséggel. Az akkori eredmény tükrében most kicsit elkerekedett a szemem a végeredmény láttán. Ez egy kellemes meglepetés, nagy gratula Paksra! Csirke Feri megtanította őket küzdeni, már most!

4eventeVB365
Olvasó

13. Percben 15-36 nal azt gondoltam , idén nyeri az Alba a bajnokságot . Gyors támadások , könnyű kosarak , összehangolt letámadás , jó védekezés . A következő 16 percben dobott 9 pont pedig megmutatta , hogy tévedek .
Atkinson nagyon extra , felkészülési meccseken is latszott , és élesben is hozta . Albaban Kemp max védekezni jó , kosarakat nem igen fog szerezni .

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Elismerésem Paksra! Aki ennyire akar és soha fel nem adva küzd, az meg is érdemli a sikert! Megsüvegelem az Atom mai teljesítményét!

JólnézünkMIKI
Olvasó

Vojvoda gyengén játszott, és Zollner rosszul meccselt.

Knézy Ernő
Olvasó

Kempf Zozó nem tesz csodát?

Master1
Olvasó

Gratulálok az ASE-nak!
Vojvoda miatt nem lesz esélyes a bajnoki címre az Alba…Folytatja az eb-n, és az elmúlt időszakban mutatott játékát. A fehérvári csapat saját magát hozza nehéz helyzetbe azzal, hogy teljhatalmat biztosít a számára, mivel már csak árnyéka önmagának. 5/16 mezőnyből, nulla védekezés. Ennek csak örülök, és látva az Alba játékát, nem tartok tőlük egyáltalán, ha kicsit előretekintek.

Freebulletz
Olvasó

LOL

Verocska
Olvasó

Bravó Zollner!!!! Egy Vojvoda nem fér be a kezdőcsapatba. Amikor meg megy neki lecseréled. Ugyanott folytatod ahol tavaly abbahagytad!!!!

Rózsabimbó
Olvasó

Csirke Feri, Csirke Feri!!
Szép volt fiúk!!

Megamegmondo
Olvasó

Meleg vagy, Simon!

Red ball
Olvasó

Grat. Paksra! Tudom, hogy most nem én leszek a legnépszerűbb, de szerintem a két leg…hogyan is mondjam kevésbé fájóan…lehangolóbb edzőinek csatáját láttuk. A batmanes pingvin harcolt a labanc óriás képűvel. A pingvinnek szerencséje, hogy volt egy Eilingsfeld Janija, aki megmentette a hátsóját! A többi történelem. Jöhetnek a dislike-ok! 🙂

Landa
Olvasó

Ettől a hozzászólástól nem népszerűtlen vagy.
Csak simán buta…

Red ball
Olvasó

Like a válasznak! Isten csak egyvalamit osztott igazságosan: az észt. Senki nem panaszkodik, hogy kevés van neki!
A magam kis együgyű világában ez a két tréner nem tartozik a legnívósabb kategóriába. A pénz nem minden. Cáfoljanak rám!

Franco
Olvasó

Minusz 21ről lett plusz 9, vagyis 30 pontot tettünk rá a szar kezdés után.
Azért ezt nem gondoltam volna…

donnarumma
Olvasó

Szerencsétlen amatőr banda….

Freebulletz
Olvasó

Lesz munka összegyúrni a csapatot, tavalyi szezon végére sikerült is. Hosszú szezon lesz, semmi nem dőlt el. De látom a sok röfögő már azon nyihog hogy egy meccset már bukott az Alba :DDDDDD

Pbask
Olvasó

off: Nem látom azt a nagy perckülönbséget Somogyinál, amiért beharangozta miért esett a döntése az Albára. Konkrétan: Hosszabításban nem bízott benne Zollner, egy percet nem kapott. Átlagban pár perccel még kevesebb is, mint nálunk.

Milivoj
Olvasó

Azért 24 perc alatt 24 VAL nem rossz, a nagy Vojcinak 30 perc alatt sikerült 7 VAL…

Evandro
Olvasó

VAL-lal jönni omg.. A legsemmitmondóbb stat ami létezik. Komoly bajnokságokban nem is számítják. Helyette a PER sokkal alkalmasabb egy játékos teljesítményének kimutatására.

De elnézését is kérem, hogy egy magafajta zseni szakértelmet megkérdőjelezem. 🙂

Milivoj
Olvasó

Mit nevezel komoly bajnokságnak? Az NBA-hez ne hasonlítsd az európai kosárlabdát, egyébként a PER a védekezési statisztikából nem mutat semmit, a nagy Vojci, meg abban a leggyengébb, annyiban igazad van, hogy ha lenne nálunk is PER, az objektívabb képet adna a VAL mellé, de mivel nincs, azzal nem tudtam jönni…, az elnézés kérésed elfogadom?

Evandro
Olvasó

Van nálunk is, igaz nem az MKÁOSZ 20 éve megrekedt honlapján kell keresni.

Védekezéséről:
Defensive ratingje tavaly 118 volt, ami tényleg katasztrofális.
Ebben kivételesen egyetértünk. De nem is ezért tartották soha. Bőven kompenzálja elől, ami hátul elmegy rajta.

Freebulletz
Olvasó

Mondjuk várhatnánk ezekkel a kinyilatkoztatásokkal még egy pár fordulót? Komolyan 1 forduló után már mindig megvan ki lesz a bajnok…meg ki lesz szar.

Milivoj
Olvasó

A bajnok nincs meg, de ti szarok vagytok

Freebulletz
Olvasó

sokáig kellett gondolkodni ezen a “poénon” gondolom..mivel látom egy mesterszakos hallgatóval van dolgunk.

Jon
Olvasó

Akkor sem kedveltem túlságosan, amikor a Falcoban volt (nem volt hosszú). Nem tehetségtelen, de az ő példája mutatja, hogy nem túlságosan járnak jól azzal sem a magyar csapatok, ha a szövetség ennyire adja alá a lovat a felfuvalkodott 18-20 éves gyerekeknek.
Enélkül a sz.rság nélkül is lettek húzóemberek olyan magyar játékosok, mint Kálmán, Sitku, Orosz, Czigler, Walke, Boros, Mészáros, Német, Fodor, stb.

FalcoParádé
Olvasó

Nagyon mentek Mickey Mouse!!!???
Izzik a csarnok……..
Ja nem ide

Sajka
Olvasó

Az első negyed után egy lyukast garast sem adtam volna a Paks győzelméért. 27 százalékos dobóteljesítménye volt ekkor a Paksnak.
Aztán utána érthetetlen módon összeesett az Alba.
Grat Paksra!

Suns
Olvasó

Jó magyar teljesítmények mindkét oldalon, de a pacsi elsősorban Jonesynak és Kovács Ákosnak jár, gratulálok.

KD
Olvasó

Grat az ASE-nak. Gumi megmondta…. Ezek szerint hiába sporolt az Alba a bajnokságra.?

Freebulletz
Olvasó

Igen, mert 1 meccs után már vége is, te akadémikus…..

KD
Olvasó

Az akadémikus stimmel, de mire gondolsz? Talán nem a bajnokságra sporoltatok? A hiába pedig egyenlőre igaz. Ja, hogy hosszú távon gondolkoztok?Hát azt majd meglátjuk.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Grat Paksra !!
Nem semmi győzelem !!

Pbask
Olvasó

comment image

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés