Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Mínusz húszról állt fel a ZTE, de a végén a Paks örülhetett

O’Reilly meccsnyerőnek szánt kísérlete kimaradt.

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 99-98 (34-23, 25-17, 23-23, 17-35)

Bajnokság 11. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: dr. Mészáros Balázs, Nagy Viktor, Fodor Attila (Téczely Tamás)

ASE: Kovács 15, Pajor -, Grubor 28/18, Edwin 23/3, Eilingsfeld 25/9. Cserék: Karosi -, Taiwo 8.

ZTE: Trice 20/3, O'reilly 28/15, Polster 3/3, Zsíros 7/6, Ostojic 22. Cserék: Keller 3/3, Rakicevic 10/6, Csuti 2, Szalay -, Németh 3/3.

Mindkét csapat gyorsan bevágott egy triplát a találkozó elején, majd Ostojic kosaraival a ZTE került lépéselőnybe (3-6). O’Reilly hármasával kezdett elhúzni a ZTE, amikor Eilingsfeld emeld be egy duplát és Edwin duplája is pontos volt, igaz, erre O’Reilly gyorsan válaszolt (7-11). Grubor volt eredményes a triplavonalon túlról, de Trice sarokhármasa is behullott (10-14). A továbbiakban is sorozatban jöttek a kosarak mindkét oldalon, Eilingsfeld vezérletével pedig fordítani is tudtak a paksiak, időt is kért a Zalaegerszeg (22-17). Ez sem törte meg az ASE lendületét, amely tovább növelte az előnyét az első tíz perc végére. 34-23.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Grubor, majd Csuti pontjai nyitották a második felvonást, O’Reilly triplájával pedig feljött tízre a Zete (38-28). Nem illetődött meg az ASE, amely továbbra is Grubor és Edwin pontjaira alapozva remek támadójátékkal tartotta meg a kétszámjegyű vezetését (43-28). Ostojic próbálta feljebb zárkóztatni az övéit, ám szinte minden zalaegerszegi kísérletre azonnal jött a válasz a Pakstól, amely egyre jobban kezdett elhúzni, így Csirke Ferenc legénysége megnyugtató fölényben vonulhatott a nagyszünetre. 59-40.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A félidőt követően felváltva jöttek a kosarak, Edwin középtávoliját követően átlépte a húszat a differencia, ráadásul Grubortól is jött egy ziccer (67-44). Egy vendég időkérést követően sikerült bejönnie húsz alá a zalaegerszegieknek, eésősorban Trice játéka javult fel (72-56). A kisebb hullámvölgyből hamar kikerült az ASE, Taiwo is elkezdte a pontgyártást, így megmaradt a félidei differencia, a közte tizenkilenc. 82-63.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Kovács középtávolijával átlépte a húszat a különbség megint, O’Reilly büntetőkkel válaszolt. Pórbált az utolsó utáni szalmaszálba is kapaszkodni a ZTE, időt is kellett kérnie Csirke Ferencnek (86-71). Zsíros faulttal együtt dobott be egy hármast, majd a ráadás büntetőt is értékesítette, villámgyorsan feljött tizenegyre a Zalaegerszeg (86-75). Jókor jött Grubor távolija hazai szempontból, igaz, O’Reilly erre hamar reagálni tudott (89-77). Tovább nyomott a vendég együttes, Ostojic zsákolását követően már csak kilenccel ment a Paks (89-80). Edwin és Ostojic is nagyot küzdött, mindkét játékosnak 2-2 pont volt a jutalma, majd előbbi egy ziccert is értékesített, ezzel pedig újra kétszámjegyű volt a differencia (93-82). Keller hármasa akadt be, majd Rakicevic harcolt ki egy sportszerűtlen hibát három és fél perccel a vége előtt (93-87). Újra Eilingsfeld lépett elő a hazaiaktól és vert be egy nagy távolit, O’Reilly válaszolt (96-89). Kovács is fontos kosarat szerzett, időt kért a Zalaegerszeg (98-89). Megint O’Reilly villant meg a vendégeknél, ráadásul a duplája után egy triplát is bevágott, négyre felhozva az övéit egy perccel a vége előtt (98-94).Egy Kovács-büntető, majd egy Trice-ziccer következett, volt még vissza negyven másodperc, amikor utóbbi labdát csent és felhozta egyre az övéit (99-98). Nagyot védekeztek a vendégek, akik tizenöt másodperccel a vége előtt labdához jutottak, így a győzelemért támadhattak. O’Reilly vállalta el a minden eldöntő dobást, de ez kimaradt, így hiába állt fel mínusz húszról a ZTE, a végén az Atomerőmű SE örülhetett. 99-98.

Fotók: Bálizs Zsuzsa

HIRDETÉS
16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
MTE1975lujoandrásSzombathelyifaxszerelőKis József Recent comment authors
MTE1975
Olvasó

Krasovec úr Keller Iván mit keres a pályán 30 percet nulla teljesítménnyel. Szomorú ha az edzői stáb nem látja hogy egy nagy nulla az egész ember. vannak nála sokkal jobb emberek a padon akik legalább védekezni tudnak. zsiros Németh sokkal hasznosab tagjai a csapatnak és neki sajnos csak epizód szerep jut. Csirke Feri biztos megkszönte az egerszegi stábnak hogy Kelert 30 percig a pályán tartotta. Krasovec nincs elképzelés semmi. Egy 6 főből álló csapat ellen ennyire képes csakaz nem nb1 es szint . Oroszlányba ezt elhiték de itt ez kurva kevés. Keller nem a semmiért nem kellett sehol itt meg… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Az 55-öt hogy hoztátok össze ma Szolnokon? Aggódj inkább a saját csapatod iránt. Van ott (is) tennivaló bőven…

zterulez
Olvasó

Aki nagyjából követi a bajnokságot, és ismeri az erőviszonyokat, annak nagy meglepetést nem okozott a 0-3 ebből az idegenbeli túrából. A “hogyan” az más kérdés. Szolnokon és Szhelyen közünk nem volt a győzelemhez, de a mai meccset be lehetett volna húzni. Kicsit fájt az első 3 negyed, de pánikra nincs ok, viszont van még elvégzendő feladat bőven.

lujo
Olvasó

Sajnos ez a 3 idegenbeli meccs nem jött jól a csapatnak. Ez a meccs még hiányozhat a végelszámolásnál. Grat sz Atomnak, Janira már szinte nincsenek szavak…

andrás
Olvasó

Jancsi olyan stabil hétről hétre mint a chf. MVP!💪

KPSVRKK
Olvasó

Ha Feri 20+ vezetésnél cserél, pihentet, nem lett volna meleg a vége.
Jó meccs volt

Pojaca
Olvasó

Ez a védekezés megint mi a fasz volt? 4 emberrel nyert a Paks. Vicc. Smith miért nem játszott?

Borbély Lajos
Olvasó

Három negyeden keresztül 0 védekezés, az edző nem tudja felrázni a gárdát. A játékosok csak sétálgatnak a pályán. Szolnokon miért tudott normálisan védekezni a teljes gárda? Arra bazírozott az edző, hogy a végén egy negyed alatt 20 pontot ledolgoz majd a csapat? Felfoghatatlan.

Borbély Lajos
Olvasó

Krasovec és a teljes csapat teljesen formán kívűl. Mintha belealudt volna az edző a mérkőzésbe. Ha tudom, hogy rövid az ellenfél kispadja, az elejétől kezdve letámadom őket egész pályán. Kidolgozott figurája szinte nincsen a ZTE- nek, a lepattanózás mérkőzések óta katasztrófa. Milyen csapatkapitány az, aki nem meri döntő pillanatban a dobást elvállalni? Krasovecnek ajánlom megnézésre a ZTE-Baja bajnoki döntő 3. zalaegerszegi mérkőzésének megtekintését ( valamint a Népsport cikkének elolvasását), ahol a Bajának szintén rövid volt a kispadja. Farkas Sándor akkor nagyszerűen meccselt. Paksra és Csirkének nagy-nagy gratuláció. A ZTE ezt a szégyenteljes meccset csak úgy tudná helyrehozni, ha három nagyból… Olvass tovább »

Kis József
Olvasó

Krasovec nincs formán kívül, ő kb ennyit tud. Figura nem sok van, bízik a sztárjaiban hogy valamelyik szarba nyúl és megnyeri a mérkőzést. Ma ez nem sikerült.

Szombathelyifaxszerelő
Olvasó

Kedves Lajos, Neked is újra kellene nézned.

Kissadam91
Olvasó

Azért ez komoly😄
Úgy nyerni 6 emberrel, hogy az egyik közte Taiwo nagyon durva teljesítmény az összes játékostól
Gratula ehhez, nagy küzdés kellett.

Tomba01
Olvasó

7 az a 6 és Taiwo is jól játszott, a többivel egyetértek, talan még annyi, hogy Feri több időt kellene adni a fiataloknak mert jelenleg kevesen vagyunk. Grat a csapatnak!
Hajrá ASE!!!❤💙

A Zetés szurkolóknak meg csak annyit, mikor rájöttek, hogy lehet szurkolni a csapatuknak (ez a rendőri igazoltatás után volt) majdnem meg is lett.

Zezekosarak
Olvasó

Félidőben 19-el ment a hazai csapat. A második félidő a miénk, de ez késő bánat. Elengedték az elejét, no meg lenyomtak minket lepattanóban. Gratula Paksra, és pontosabb játékot kívánok a mieinknek. Meglehetett volna, sajnálom. hajrá Zete!

bbzte
Olvasó

30 perc kuka. Kár erte. Ezt nagyon elbaxtuk így. Elcsíphettük volna az ASE-t.

zterulez
Olvasó

OMG WTF! De mit csináltatok 3 negyeden keresztül? A védekezés csak nyomokban volt felfedezhető, valamit kezdjetek vele, mert ez ma kétségbeejtő volt. Küzdeni tudásból ismét jeles.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés