Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Mindig hatalmas ugrás az, hogy egy U18-as, U20-as kosárlabdázóból felnőttjátékos legyen”

Ivan Rudez megtartotta az első kaposvári edzését.:

:

Elkezdte a felkészülést a 2022/2023-as szezonra a Kaposvár, egyelőre a magyar játékosok és a fiatalok kapcsolódtak be a munkába – írja a klub honlapja.

– Úgy döntöttünk, hogy már két hónappal az első hivatalos bajnoki mérkőzésünk előtt megkezdjük a felkészülést – fogalmazott a vezetőedző, Ivan Rudez. – Több blokkra osztottuk fel az előttünk álló időszakot, az első két hétben csak a magyar és a fiatal játékosokkal fogunk együtt dolgozni. Ez idő alatt igyekszünk jobban megismerni egymást, s alap felkészülési programot végezünk, mely a sérülés megelőzésről is szól.

Azokkal a kosárlabdázókkal, akik még nem csatlakoztak az együtteshez, napi kapcsolatban van a Rudez, tudja, milyen edzésmunkát végeznek, ahogy azt is, miként készülnek.

– Az első közös tréningünk majd augusztus tizenötödikén lesz, akkor már remélhetőleg a teljes kerettel tudunk dolgozni – emelte ki. – Ezután is majd két nagy részre lehet osztani a felkészülésünket, az elsőben a kardión és az erőnléti edzéseken lesz a hangsúly, a másodikban pedig már jönnek a felkészülési mérkőzések és tornák, várhatóan, hét, nyolc edzőmeccset játszunk, melyek között külföldi találkozók is szerepelnek.

Ivan Rudez hangsúlyozta, a fiatal játékosoktól azt várja, hogy fejben hangolódjanak rá arra, hogy felnőttek ellen kell küzdeniük. – Ennek az az első és legfontosabb eleme, hogy érezzék át ennek a jelentőségét, s készen álljanak arra, hogy felvegyék velük a harcot – tette hozzá. – Azt tudni kell, hogy mindig hatalmas ugrás az, hogy egy U18-as, U20-as kosárlabdázóból felnőttjátékos legyen. Nekünk az a feladatunk, hogy ehhez minden segítséget megadjunk, de ugyanakkor kell legyen egy határozott céljuk, amit el akarnak érni. Mindenkinek az a legfontosabb, hogy tudja a helyét, a szerepét, mi az, amire képes, mi az, amit még el tud érni. Sohasem az alapján ítélem meg a játékosokat, milyen statisztikái vannak, hanem az alapján, mire képesek az adott szerepkörökben.

A horvát szakember elmondta azt is, kiválóak az első benyomásai, teljesen elégedett a körülményekkel, a Kaposvár Arénával, a régi körcsarnokkal, a rehabilitációs eszközökkel és a konditeremmel is, azaz minden adott ahhoz, hogy minőségi munkát tudjon végezni a csapattal.

– Hosszú felkészülésnek nézünk elébe, mely bízom benne, hogy zökkenőmentes lesz – fogalmazott Puska Zoltán, a Kometa Kaposvári KK ügyvezetője. – Több játékossal tárgyalásban állunk, s folyamatosan azon dolgozunk, mihamarabb teljes csapattal tudjunk készülni az októberi nyitányra. A szezonról szólva pedig remélem, hogy gazdaságilag és eredményességben is eleget fogunk tenni a kihívásoknak.

Az ügyvezetőtől megtudtuk azt is, Plézer Gábor, aki másfél évvel ezelőtt érkezett Kaposvárra, szerződést hosszabbított, így gyakorlatilag megvan az együttes magyar magja.

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
AluluKPSVRKKScofieldO1GHajraKapos Recent comment authors
KPSVRKK
Olvasó

Erőnléti edző lesz pótolva Iván távozása miatt?

Scofield
Olvasó

Idén is erős lesz a mezőny, kevés hazai húzóember van, ezért nem csak a Kaposvár jár ebben a cipőben. Nem minden a magas költségvetés, tavaly pl. a Debrecent sokan top 4-be várták& sajnos vagy nem sajnos, de nem jött össze nekik.
Ha idén Rudež megkapja a bizalmat, szabad kezet és türelmet, akkor akár egy olyan szezont is futhatnak, mint tavaly az Oroszlány, akik a későbbi döntős Körmenddel is egy ideig partiban voltak.Nagyon jó edzőnek tartom Rudežt, akinek jó szeme van a légiósok kiválasztásához, továbbá a fiatalokhoz is megfelelő mentalitással áll hozzá.

O1G
Olvasó

Ez elég gyenge magyar magnak tűnik egyelőre. Ha nem nyúlnak bele idén is a légiósokba akkor meleg lehet a bentmaradás is.

HajraKapos
Olvasó

Semmivel sem gyengébb a magyar mag, mint tavaly, és így is majdnem rájátszásba kerültünk. Úgy, hogy Roli sokáig sérült volt, és Csorvási is melőzve volt. Őbenne azért benne lenne egy meccsenkénti 6-8 pont és 4-5 lepattanó átlag.
Hajrá Kaposvár!

O1G
Olvasó

Ezért írtam, hogyha nem nyúltok bele a légiós választásba idén IS, akkor meleg lehet. Ezek a tavalyi számok:

Magyarok:
Borisz 21 perc alatt 5 pont,
Hendlein 20perc 4.5pt
Plézer 14perc 2pt
Bogdán 11perc 1.5pt
Csorvási 10perc 3pt
Puska 8perc 1pt
Páár 4perc 0pt

Légiósok:
Hilliard 35perc 18pt
Price 32perc 15pt
Diggs 23perc 10pt
Ford 27perc 14pt
Martin 36 perc 19pt

Nem bántásnak szántam, hogy legyengéztem a magyar magot, csak tavalyi szereplés után szerintem kockázatos nem hozzányúlni ehhez a maghoz. Ráadásul az általad felsorolt 2 játékos 36 és 34 évesek…

Alulu
Olvasó

Nézd meg a Páár gyerek számait az ifiben. Nem az ő hibája hogy nem kapott lehetőséget. Talán idén bizonyíthat. Puska is ügyes. Csak figyelj idén.

O1G
Olvasó

Ezt sem bántásnak szánom, de a bajnokság top3 leggyengébb U23-as magja van nálatok.
Láttam már Páárt játszani sokszor utánpótlásban, többek között idén nyáron a B-divíziós EB-n is és a tavalyi U20-as bajnokságban. Fizikálisan óriási a lemaradása a felnőtthöz képest egyelőre és igazából csak a dobása extra, de az sem stabil. (tavalyi U20-as döntőben például volt extra meccse, de mellette volt 2db 1/7-es tripla mutatója is, csak az nem maradt meg az emberekben)

Alulu
Olvasó

Azt azért ne felejtsük el hogy ha egy hónappal korábban születik akkor még az U 20 ba se fért volna be, olyan fiatal. Úgyhogy van még hova erősödnie.igy is a bajnokság egyik legjobbja volt.gondolj belle mit játszott volna az U 19 eseknél.

KPSVRKK
Olvasó

Olvasom amiket írsz, és, sajnos igazat kell, hogy adjak neked. Paár óriási tehetség, de már rég felnőttek közt kellene játszania- ahogy több fiatalnak is. Sztem Hajduk pl igen stabil játékra képes. Azt mondani, hogy ez csak az edzők felelőssége, nem teljesen korrekt. Ezzel a fizikummal a légiósok 30 másodperc alatt leamortizálják, összetörik, elveszik az önbizalmát, gyakorlatilag nem fog dobni. A védekezésről ne is beszéljünk, mert szerintem ott még nagyobb a különbség. Ez bizony a játékosok felelőssége is. Tényleg nem akarom Márkót bántani- és sok társát még- de lehet ebben a korban úgy is kinézni mint pl Somogyi. Fentebb nem véletlenül… Olvass tovább »

HajraKapos
Olvasó

Nem bántásként fogtam fel a kijelentésed, és köszi a véleményt. 🙂 Jó olvasi a fórumon (végre) értelmes hozzászólásokat is, amit még ráadásul alá is támasztanak eredményekkel. Valami nagyon félrement nálunk az idény vége felé. Sőt, ha őszinte akarok lenni, akkor valami mindig volt, ami miatt nem műkődött ez a csapat 100%-osan. Nyilván Lazic felé is nagy volt az eredménykényszer, de túlságosan szabadjára engedte a légiósokat, és ezért ez a nagy kontraszt a pontok között. Egyszerűen nem volt csapatjáték, néha a félidőben volt 4-5 asszisztunk, és a meccs végére sem javult sokat a helyzet. Jó játékosok voltak, de igazából csak Martint… Olvass tovább »

O1G
Olvasó

Korrekt! Én kívánom nektek, hogy legyen idén is egy jó helyezés, mert a magyar kosárlabda nagyon sokat köszönhet Kaposvárnak (elég csak a közelmúltból Simi, Voja, Filipovity, Benke…)

HajraKapos
Olvasó

Boris vajon merre van? Nem látom a képeken. Semmi bajom P. Gáborral, de nagyon össze kell magát fejben szednie, és erőszakosabb játék is kell tőle. Hajrá Kaposvár!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés