Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

“Mindent megteszünk, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé”

Gáspár Dávid azt mondja, mivel a hiányzók miatt nincs mindig sok pont az U20-as válogatottban, igyekszünk kevés ponton tartani az ellenfelet.:

:

Második lett csoportjában az U20-as női Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Gáspár Dávid tanítványai szoros meccsen kikaptak a torna egyik nagy favoritjától, Belgiumtól, s legyőzték a litvánokat, illetve a fehéroroszokat. A második hely a csoportban azért is tűnik remeknek, mert a válogatott kezdőötöséből gyakorlatilag négy játékos nincs itt a tornán sérülés és egyéb problémák miatt.

Gáspár Dávid vezetőedző szerint emiatt is fontos, hogy jól működjön a csapat védekezése. A hunbasket.hu interjúja:

– Nekem alapelvem, hogy a védekezés az a játékelem, amire, ha azt magas szinten műveli a csapat, akkor nyugodtan lehet alapozni. Ezúttal a hiányzóink miatt a támadópotenciálunk nem olyan erős, hogy mindig sok pont legyen bennünk. Így aztán igyekszünk kevés ponton tartani az ellenfelet, ez tulajdonképpen még a vesztes meccsünkön, a belgák ellen is sikerült.

– A belgáknak ezt a korosztályát nagyon erősnek mondják a szakemberek. Ennek ellenére mi lényegében ki-ki meccset játszottunk velük.

– Valóban nagyon erősek, ezt tapasztalhattuk mi is. Különösen centerposzton kiemelkedőek, az egész mezőny egyik legjobb játékosa, Massey védése komoly energiáinkat emésztette fel. Pontosan ezért is nagyon fontos, hogy szoros mérkőzést játszottunk, s egy kis szerencsével akár nyerhettünk is volna.

– Akkor a második helyünk a csoportban realitás?

– Titkon bíztunk benne, hogy összejöhet. Egyáltalán nem volt könnyű csoportunk, láthattuk például a hétfői litvánok elleni mérkőzésen, hogy a sikerünk ellenére egy kemény csapatot győztünk le.

– Így szerdán a másik ágról a csoportharmadik portugálokkal játszunk a nyolc közé jutásért. Milyen ellenfél vár ránk?

– A részletes elemzés még előttünk áll, de azt már látjuk, hogy hasonlóan agresszíven kosaraznak, mint a litvánok. Náluk atletikusabbak, mozgékony, energikus kosárlabdát játszanak. Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, kiélezett, harcos meccsre számítok. Nincs köztünk és a portugálok között markáns különbség most játékerőben, minden megteszünk azért, hogy ami van, azt érvényesítsük, s bejussunk a legjobb nyolc csapat közé.

– Milyen állapotban van a csapat, van-e sérült?

– Kisebb-nagyobb bajok persze akadnak, de nincs olyan, ami gátolná a csapatot. Dúl Panka könyöksérülése okoz némi fejfájást, még az utolsó edzőmeccsünkön esett rá. De ő is vállalta eddig a játékot, úgyhogy teljes kerettel készülünk a fontos mérkőzésre.

fotó: hunbasket.hu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Fel1Áron AlizacsocsaCibona5 Recent comment authors
Fel1
Olvasó

Mérész egész szezonban beteg volt nem is edzett.
Nem véletlen, hogy sok a sérült, mert az évközben kifacsart játékosok még a nyarat is végig dolgozzák, nem ritkán két világversenyt végigjátszva évről évre.
Csoda, hogy még van épkézláb játékos. De szerintem ne gyártsunk kifogásokat az új Soproni edző mögé. Majd megoldja valahogy.

ÁronNagy
Olvasó
Cibona5
Olvasó

OK. Juhász valóban sérült volt. De mi a helyzet Mérész és Lelik esetében. Utóbbi a felnőtt EB-n is ott volt (bár keveset játszott), de nem sérült.

ÁronNagy
Olvasó

Egyszer mintha azt olvastam volna, hogy Lelikre valami halasztgatott műtét vár a felnőtt EB után. Mérész…., miért hiányzik??? Szerintem nem illik ebbe a csapatba. jó ez így 🙂 harcos kis csapat.

Cibona5
Olvasó

Félreértés ne essék, nekem is tetszik, hogy küzd ez a csapat. Viszont mégiscsak meghatározó emberek hiányoznak.

Cibona5
Olvasó

Azt tudom, hogy Gereben miért nincs ott és Kányási is megsérült. De megtudja-e mondani valaki, hogy Juhász, Mérész és Lelik miért nincsenek ott?

csocsa
Olvasó

És Vincze Niki?

ÁronNagy
Olvasó

Vincze Niki??? Ő nagyon fiatal még ehhez a korcsoporthoz. Először a saját korosztályba játsszon. Nem kell széthajtani.

csocsa
Olvasó

Tényleg igazad van,azt hittem 2000-ben született,de 2002-ben.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés