Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Mindent megpróbált, de nem jutott tovább az Olajbányász

Nem sikerült a bravúr Nagyváradon.

CSM CSU Oradea - Szolnoki Olajbányász h.u. 78-70 (19-21, 14-20, 12-18, 21-8, 12-4)

FIBA Europe Cup, H-csoport, 6. forduló
Nagyvárad, Antonio Alexe Aréna
Zdravko Rutesic, Özlem Yalman, Marko Vuckovic

CSM CSU Oradea: Bickauskis 15/3, Holt 10/6, Richard 12/6, Green 8, Gavrilovics 11. Cserék: Markovic 9, Nicolescu 6/6, Fometescu 3/3, Baciu 2, Paliukenas 2.

Szolnoki Olajbányász: Solano 9/3, Pongó 10/6, Badzim 11/6, Subotic 14, Taiwo 2. Cserék: Rudner 3/3, Kovács 6, Rogic 1, Zsiros -, Pallai -, Cakarun 14.

Ahogy Gasper Potocnik megígérte a Szolnoki Olajbányász mindent elkövetett, hogy belekapaszkodjon abba a bizonyos utolsó szalmaszálba. A piros-feketék az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést, többen is remek teljesítményt nyújtottak. Solano és Cakarun is jó napot fogott ki. Az első negyedben azonban nem sikerült meglépni a szintén a továbbjutásért küzdő romániai csapat otthonában. 19-20.

A második negyed már egyértelműen a Szolnoké volt. Jöttek a triplák és többen is fontos pillanatokban szereztek bravúrkosarat. A negyed közepétől már “tetemes” volt a magyar csapat előnye. A nagyváradiak futottak az eredmény után, de az Olaj mindig tudott újítani. Badzim és Subotic is hat pontnál járt, de Cakarun 11 pontja és Solano 8 egysége is nagyon kellet a félidei eredményhez. 33-40.

A Szolnok kezdte jobban a második félidőt, Richard triplája nagyon jókor jött a hazaiknak. Rontott dobások következtek mindkét oldalon. Badzim triplája szottyant az ellenfél gyűrűjében. A negyed derekára lett meg a tíz közte, időt kért a CSM CSU Oradea. Paliukenas duplájával folytatódott a mérkőzés, majd az ő büntetőivel tovább zárkóztak a hazaiak. Befagyott az eredményjelző, mindkét csapat sokat hibázott. Subotic büntetőzött jól, kilenc ponttal vezetett és a továbbjutás küszöbén táncolt a magyar csapat. Holt szerzett kosarat, óriási küzdelem volt a pályán. Solano dupláját követően 11 ponttal vezetett a Szolnok, Badzim növelte tovább az előnyt. 45-48.

Hazai kosárral indult az utolsó negyed. Markovic második kosarával pedig már tízen belülre került az ellenfél. Nagyon megzavarodott az Olaj, támadásban rengeteg volt a hiba. Gasper Potocnik időt kért. Hiába, a nagyváradiak átvették az irányítást, előbb három pontra zárkóztak. Cakarun rázta meg magát, majd Kovács is betalált. 59-66, majd 61-66 a táblán. A hazaik végül hosszabbításra mentették a találkozót. 66-66.

Nagyváradi pontokkal indult a ráadás, egy perc után időt is kellett kérnie a Szolnoknak, de a piros-feketék teljesen elvesztették a ritmust, nem tudtak már visszajönni a meccsbe.78-70.

A Szolnok egy győzelemmel és öt vereséggel zárta a H-csoportot.

36 hozzászólás

36
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
gyurosmoldi56KPSVRKKatibácsimakelovenotwar69 Recent comment authors
gyuros
Olvasó

Elfogytunk, elfáradtunk nem vitás. A félidőben amennyire reményteljesen vártuk a folytatást akkora mélyzuhanás következett. Ez az europai vonal már régen el volt engedve, koncentráljunk a bajnokságra és a kupára

atibácsi
Olvasó

Jól küzdöttek a srácok, de az utolsó etapban olyan védekezést kaptak, amilyet a hazai bajnokikon egyáltalán nem. Megítélésem szerint faulthatáron túliakat, amiket a sportág szabályai szerint be kellene volna fújni. Elég paprikás hangulatú lett a vége, amelyet az ellenfelünk nem érdemtelenül húzott be. Szerintem ebből a mérkőzésből lehet építkezni, a hozzáállásunk jó volt. Jobb volt az ellenfél csapata.

Heindrich
Olvasó

Sajnos Solano sérülése miatt még mindig ott tartunk hogy formába kell hozni a srácot. Erre ráment a nemzetközi kupa. Csapatként erősek vagyunk ez látszik, a Porto elleni idegenbeli meccs tanulsága lehet hogy nagyobb terhet kell tenni a külső emberekre. Hajrá OLAJ!!!!

JR.Benitez
Olvasó

Szépen harcolt az Olaj. Sporik néha fújták a hazait.

Rouge
Olvasó

Egy meccs lehozásához nyolc játékos kell. Nekünk van hat jó játékosunk: az öt légiós és Pongó. A legnagyobb bajunk az, hogy a hetedik és nyolcadik helyen olyan játékosaink vannak, akik csak kilencedik-tizedik játékosnak jók. (Kovács támadásban óriási lyuk, Zsíros és Rudner pedig támadásban egysíkú, védekezésben pedig rendkívül lassú) Szóval hiányzik két válogatott közeli magyar. Igazából akkor lesz jó csapatunk, akkor leszünk igazán bajnokesélyesek, hogy ha példát veszünk a Falcoról, és kinevelünk két olyan magyar játékost, akikre építhetjük a csapatunkat hosszabbtávon. Ahogy ezt a Falco csinálja (Váradi és Zozó). (Most nem azt mondom, hogy el kell ájulni a Falco utánpótlás nevelésétől,… Olvass tovább »

JR.Benitez
Olvasó

Sok mindenben igazad van

Piffinger
Olvasó

Valószínű azért, hogy a szakember gárda sem a legszuperebb…Legalábbis nem minden csapatnál.
Elgondolkodtató, hogy majd minden felnőtt férfi csapatot külföldi edző irányít. Persze ez meg megint egy másik történet…
Érdekes ezzel szemben a női vonal…
Persze nem könnyű tehetséget sem kinevelni, mert ugye egyszer csak jön az üvegplafon, azaz szembesül az ifjú titán azzal, hogy jé itt a másodpercekre mért légiós. Inkább feladják…
Kíváncsi lennék azért mondjuk egy Cziczás Laci-ra Szolnokon…
De ezek csak unalom űző gondolatok!

makelovenotwar69
Olvasó

Igazad van!
De szeretném megkérdezni – őszintén érdekel a véleményed – hogy ilyen múlttal, háttérrel ami csak egy-két csapatnak van meg az élvonalban, miért nem tud vonzó lenni a válogatott szintű magyaroknak az Olaj? Benke, Tóth Á, Voja, Somogyi, Golomán akik elsőre eszembe jutnak a jobbak közül, akik csapatot váltottak az utóbbi egy-két évben és bármelyikük mehetett (vagy maradhatott) volna Szolnokra. Nem tették, ennek bizonyára komoly okai vannak.
Csak egy kérdés volt, nem több…
Hajrá magyar kosárlabda!

Piffinger
Olvasó

Jogos…

Piffinger
Olvasó

Az ismert okok Milo-nál… Itt inkább azt kellene helyre rakni, hogy ne egy mézesmadzag legyen egy fiatal számára egy klubhoz való tartozás, hanem egy megfelelő életpálya modell legyen képviselve a csapatok által. Jelen pillanatban szerintem Magyarországon kevés ilyen klub van. Mindemellett mivel teljesen piaci alapú a profi sport, így aki tehetséges az többre vágyik, mert mindig lesz egy nagyobb hal. Tulajdonképpen ezt csinálják a délszláv játékosok, mert azért ott is az igazán nagy tehetségek az NBA-ben landolnak. De ugye láthatjuk, hogy a “fentebb” lépés után gyorsan jöhet egy pofon. Rettentő specifikus sport eleve a kosárlabda, olyan anatómiai faktorokkal, amelyek csak… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

Szerintem ennek egészen egyszerű okai vannak. Ugye Ádis sztorit már ezerszer átrágtuk, Stojan-Pór vonal miatt kellett innen mennie. Benkének vonzóak voltunk, amikor mi indultunk a BLben. Vojához csak annyit, hogy szerintem már százszor megbánta azt a döntését, de papíron jobb csapat épült (volna) Fehérváron és jobb pénzt is kapott. Golománra meg Somogyira nagyon egyszerű válaszolni. Nehogy azt gondolja bármelyik szombathelyi, hogy életük álma a Falcoban játszani (ahogy anno Kellernek, Vojának, Lórántnak stb se volt az, hogy nálunk játszanak) csak egyszerűen most ott van a legmagasabb szint (és ehhez pénz is). Nekünk újra kell építkeznünk és úgy, mint ahogy ezt a… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

Milo lentebb leírta az okokat, miért mentek el tőlünk a volt játékosaink.

Én még annyit tennék hozzá,
hogy amikor Nyerges távozott,
akkor gyakorlatilag semmi sem maradt utána,
a klubnak mèg honlapja sem volt, nem volt egy kibaszott fénymásoló sem, nem volt semmi…

Szóval egy játékos egy ilyen bizonytalan helyzetbe nem szívesen igazol, inkább menekül, ez a tipikus süllyedő hajó effektus.

Ezért is számított rendkívül sokat,
hogy tavaly döntőt játszottunk és hogy indulhattunk a nemzetközi kupában.

Talpra álltunk és ott vagyunk
ahol a helyünk MINDÖRÖKKÉ.

KPSVRKK
Olvasó

Reméljük ezt sok GM elolvasta

moldi56
Olvasó

Hű de régen hallottam rólad.Ezek szerint te mindig itt voltál,csak nem szóltál bele a dolgokba.Neked volt igazad.

Milo
Olvasó

Ja és még egy. Megint sikerült a tavalyi év után a(z egyik) legerősebb csoportba kerülnünk. Ha ma továbbjutottunk volna, akkor egy olyan csoportba kerültünk volna, akik mind gyengébbek a mostani ellenfeleinknél.
Trefl Sopot (lengyel 11. Legia 7.)
Benfica és Sporting (portugál 3. és 4. Porto 1.)
Ebből a csoportból valószínűleg továbbmegy a Nagyvárad és top8 között van, ahonnan egy karnyújtás a Final Four…

Marillion
Olvasó

Mi nyertűnk menetelünk,de mégsem vagyok maradéktalanúl elégedett! Ahogy korábban is utaltam rá,nemzetköziben induló minden csapatunk szurkolója is vagyok ilyenkor nem csak a Falcoé! Vártam a hireket a bravúrról a Szolnokkal kapcsolatban is,és nem jött össze! De jár a gratuláció és a vastaps igy is nekik/nektek! Maradt a bajnokság és a kupa és ha döntőbe juttok ott bármi megtörténhet! Találkozunk karöltve a következő szezonban is ki ki valamelyik Európai kupában!

fanaticfantastic
Olvasó

3 negyedig nagyon jók voltunk. Aztán jött a mostanában szokásos ,utolsó negyedbéli horror. Legalábbis szolnoki szemszögből az.

Olajheart2
Olvasó

Érthetetlen mi történt megint itt a végén, mint a lengyelek ellen.. Jó regenerálódást, felkészülést a következő időszakban mindenkinek. Cummings miért nem játszott? Hajrá OLAJ

Milo
Olvasó

A mai meccs tökéletesen megmutatta, hogy miért jó nekünk az, hogy kiestünk és miért nem való ennek a csapatnak a nemzetközi kupa. Ellenben nagyon fájó, mert Cummingssal meglehetett volna talán. 35percig nagyon jól játszottunk, de utána eljátszottuk ugyanazt, mint Körmenden, csak ez egy sokkal jobb csapat volt. Utolsó 15percben dobtunk 4pontot és kaptunk 22-t. Nincs miről beszélni. Sajnos, ha egy cserecenter 3percre, a másik cseremagas a mai nap 0pontra és gyenge védekezésre, a cserehármas egy db hármasra és a full feleslegesen itt tenglengő Rogic eszméletlen gyenge játékra képes a padról, akkor esélytelen a győzelem. Sajnos, ha a 4légiósunkat és Pongót… Olvass tovább »

Sz.olaj
Olvasó

Mit vársz egy olyantól akit fel tesznek 2-3 percre? (gondolok itt a magyarokra), be se melegszik ennyi idő alatt. Aztan rogton leveszik mert elront egy dobást vagy egy védekezést. Miközben az az 5 alapember aki fent van 25-30 percet sokszor nagyobbat hibázik. Az hogy a magyarok közül van olyan aki nem dob kosarat, nézd vissza hány labdát kapott egész meccsen, önző itt mindegyik légiós. Solano is radobott mindent amit csak tudott, így lett ebből azt hiszem 7 pontja.. Szóval nézni kellene a meccset és megnezni ki mennyi labdát kapott és ebből mennyit rontott. A magyarok megtesznek mindent ahhoz képest, hogy… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

Ezt a kommentedet már másodjára sütöd el, de elsőre is vér ciki volt. Vagy valamelyik magyarnak a közeli hozzátartozója vagy, vagy csak szimplán nem értesz a játékhoz. Te nem látod azt, hogyha a pályán van a Kovács Rudner Zsír Taiwo 4esből 2, akkor teljesen megáll a támadójátékunk, mert egyik sem meri/tudja leütni a labdát? Mit csináljon a maradék 3légiós, aki a pályán van velük, amikor az említett 4ember csak passzból kapott üres ziccert/triplát tud dobni? Ha csak egy van fent közülük, akkor ellehet őket dugni a pályán, sőt hasznosan is lehet őket használni, de kettőt már nem bír el a… Olvass tovább »

Sz.olaj
Olvasó

Az lehet, hogy nem értek a kosárhoz. De aki elfáradt azt nem solanora mondanam, hanem a csapat többi tagjára. Egyébként meg ahogy írtad lehet őket hasznosan is használni hiszen tudjuk ki miben jó. Amúgy az utolsó negyeden ment el a meccs amikor is nem a magyarjaink játszottak. Ha jobban el lennének osztva a percek én úgy gondolom az ötös sem faradna úgy ki, hogy a végén szétessenek. Es a magyarokat azért védem, mert magyarok vagyunk álljunk mellettük.

Milo
Olvasó

Abban igazad van, hogy ha többet vannak fent a magyarok a végén, akkor nyertünk volna, mert nem fáradtak volna el ennyire a légiósok. Csak itt nem nyerni kellett, hanem 12-vel kellett nyerni. Azt a 12-t meg közé is kell rakni, amit a magyarokkal nem ment volna.

Sz.olaj
Olvasó

Ezt nem tudhatjuk, én nem írom le őket. Ez csapatjáték és úgy is kell játszani.

Petike97
Olvasó

Nem baj fel a fejjel.szép volt ez így is.Rogictól pedig szabaduljatok meg,mert egy hulladék.

Pbask
Olvasó

Solano helyetteseként jött, nyilván nem egy kaliber, de a szerepre amire jött,szerintem tökéletes.Ellenünk intelligens játékszervezése volt.

SárgaPárna
Olvasó

Azért ebben a csoportban egy meccset nyerni, több mint kínos…

fanaticfantastic
Olvasó

Azért te csak aludj nyugodtan. A mai napon is ért egy kis öröm. F kalap!

SárgaPárna
Olvasó

Miért, szerinted erre büszkének kell lenni?

fanaticfantastic
Olvasó

Az élet nem csak siker és sikertelenség,fekete és fehér. Büszkeség vagy szégyen. A rosszindulatot viszont gyűlölöm és elítélem. Te testesíted meg ,itt. Nézz a tükörbe és köpj egyet.

Marillion
Olvasó

Mindenkinek van kedvenc csapata! Most nincs itt az ideje a beszólogatásnak!

Piffinger
Olvasó

Brutálisan kár érte. Sajnos pillanatok alatt darált a Nagyvárad.
Ennek ellenére sztem. vállalható vereség.
Hogy miért?
Kevesebbek voltunk egy Cummings-al.
Solano, sajnos a saját árnyéka után fut.
Rogic…???

A Nagyvárad meg teljesen egyben van.

A többiek nagyon kitettek magukért. A végén felőrlődtünk.
HAJRÁ OLAJ!!!

fanaticfantastic
Olvasó

Az utolsó negyed,katasztrófa. Ismét..

Sz.olaj
Olvasó

Potocnik magának köszönheti. Az utolsó negyedben látszott, hogy nem megy a játék, meg sem frissítette a csapatot. Látszik, hogy mindig csak ugyanabban az ötösben bízik, pedig nem csak 5 emberből áll a csapat. Továbbra is Hajrá Olaj!

Pbask
Olvasó

Mi történt az utolsó negyedben hogy igy lefagytatok? Mikor néztem hazafelé, még ugy láttam meg lesz az esély a bravúrra.
Kár, több van ebben a csapatban szvsz.

Milo
Olvasó

Elfáradtunk. Nem a mai meccsben, ebben a két hónap szerda-szombatban. Sajnos 5légióssal (Rogicot ne vegyük ide, nem légiós szint) és Pongóval (aki szintén nem nemzetközi szint, de egyébként idén jobb, mint tavaly) kevesek vagyunk. Anno ugyanebben a bajnokságban ti 5légiós mellett Váradival, Perllel meg Tóth Norbival zúgtatok ki 2-3éven keresztül. Sajnos te is látod, hogy használható magyar nélkül ez nem megy. Hatalmas előnyben vagytok a 6válogatottal meg a hosszabb minőségibb keretetekkel. Viszont szerintem nekünk jobban fekszik a Falco játéka, mint az amerikai stílusú nemzetközi kupa. Valahogy ellenetek mindig jobban játszunk és titeket is tudunk korlátozni támadásban. Tudatosan lassítjuk a játékot.… Olvass tovább »

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés