Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Mindenkit egy cél vezérelt, hogy megnyerjük ezt a tornát”

Kovács Benedek kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a FIBA U20 European Challenger Cup-on.:

:

Kovács Benedek Máté az U20-as válogatottban remekül teljesített a győztes FIBA U20 European Challenger Cup-on. A játékossal a Falco honlapja készített interjút.

Ez a nyár számodra nem a pihenésről szólt. Május végén ért véget a bajnokság és utána nemsokkal már az U20-as válogatottal készültél.

Valóban nem sok idő volt a kettő között, de ezt tudtuk előre, így készültünk erre az időszakra. A bajnokság után kaptam másfél hetet, ahol lehetőségem volt regenerálódni és pihenni otthon egy kicsit. Az U20-as edzőtábor június 28-án kezdődött, előtte három héten át Laki Ádámmal, a Falco erőnléti edzőjével dolgoztunk, hogy a lehető legjobb fizikai állapotban érkezzek Székesfehérvárra, ami úgy érzem, teljes mértékben sikerült is.

Kicsit beszélgessünk a fehérvári táborról! Hogy épült fel ez a négy hetes felkészülési időszak?

Nagyon jó dolgunk volt Székesfehérváron, hiszen az MKOSZ edzőközpontban minden adott, hogy csak a kosárlabdára koncentráljon az ember. Nagyon kemény munkával kezdtük ezt a mini alapozást, intenzív, nehéz edzéseken vettünk részt. Az első két hétben a védekezésen volt a hangsúly, utólag bebizonyosodott, hogy ez volt a siker kulcsa. A harmadik héten már a finomhangolásé volt a főszerep, a támadójátékunkat tökéletesítettük. Időközben, a pihenőnapokon, közös csapatépítő programjaink is voltak, amik nagyban hozzájárultak a csapatkohézió kialakulásához.

Milyen hangulatban vártátok a soproni tornát? Gondoltátok volna, hogy győzelemmel zárhatjátok a Challenger Cup-ot?

A felkészülés során hamar összeszoktunk, mert többekkel,- korosztályos válogatottként – évek óta együtt edzettünk. Most mindenkit egy cél vezérelt, hogy megnyerjük ezt a tornát. Az edzők kihozták belőlünk a maximumot, mindannyian éreztük, hogy van esélyünk a végső győzelemre. Mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszottunk, mindenki tudta a feladatát, az edzőink remekül rotálták a csapatot, mindenkinek lehetőséget adva a játékra. Nagyon jó érzés volt egy ilyen sikerrel befejezni az utánpótlás-válogatott éveket, ez tényleg igazi csapatmunka volt! Úgy hiszem, méltán lehetek büszke magunkra!

Egyénileg hogy értékelnéd a saját teljesítményedet?

Úgy gondolom, az egész tornán kiegyensúlyozott volt a játékom, védekezésben és támadásban is hasznára tudtam lenni a csapatnak.

A nyár folyamán sikerült hosszabbítanod a Falco csapatával. Milyen céljaid vannak a következő szezonban?

Most egy kis pihenő vár rám, de az alapozás kezdetekor már én is ott leszek a többiekkel. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyezni a folytatásról, mert úgy érzem, a Falcónál jó úton haladok a céljaim felé. A csapat nagy része az elkövetkező szezonban is együtt marad, úgy gondolom, ez jó alap lehet a sikeres folytatáshoz. Személy szerint minél több játéklehetőséget szeretnék kiharcolni magamnak, és elérni azt a szintet, hogy már ne csak a fiatalszabály miatt léphessek pályára.

HIRDETÉS

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Minden6óLeklibajszaHolló Recent comment authors
Leklibajsza
Olvasó

A következő szezon meglepetésembere.

Holló
Olvasó

Gratulálunk Beni neked Zalaegerszegről! Emelett a bajnoki címhez és a kupagyőzelmedhez egyaránt. Óriási tehetség vagy, a mi a fiúnk és szomorú téged nekünk a Falcoban látni. Reméljük egy szép napon visszatérsz hozzánk. SZTÁRics és “lokálpatrióta” polgi úr szégyene ez is,hogy téged nem itthon láthatunk. Szégyen,gyalázat banda ez. Beni kívánom neked,hogy a jövő évben még meghatározóbb játékos váljon belőled az Nb1-ben a tehetséged megvan hozzá.

Minden6ó
Olvasó

Ő is McDonalds színtű szerződést kapott Kornéltól?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés