Connect with us
Hirdetés

Légiósok

“Mindenképpen ki akartam próbálni magam egy topligában”

Filipovity Márkót egy német élvonalbeli klub is megkereste.

  •   :

:

Miután a Pesaro bejelentette, hivatalossá vált, hogy az előző idényben Szombathelyen kosárlabdázó Filipovity Márkó az olasz élvonalban folytatja a pályafutását. A magyar válogatott játékos a BB1.hu-nak mondta el a váltás okait.

– Mindenképpen ki akartam próbálni magam egy topligában, ez már az elmúlt szezonban is bennem volt. Persze tudtam, ha jön egy ilyen lehetőség, akkor biztos, hogy nehéz döntés lesz. A végén igazából két csapat volt, megkeresett egy német első osztályú gárda is, de végül a Pesaro ajánlatát fogadtam el.

A magasemberről korábban a klub edzője, Jasmin Repesa is elmondta, hogy leginkább stretch négyesként szeretné majd használni, erről pedig Filipovity is megerősítette a lapunkat.

– A General Managerrel beszéltem, eredetileg négyes poszton számolnak velem, de ha kell, akkor hármast is tudok játszani. Augusztus 4-én kezdődik az alapozás, addig kell kiérnem, utána pedig Olaszországon belül egy háromhetes edzőtábor vár ránk.

Fotó: falcokc.com

  •   
18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Chikán SándorderrylMendezszurkolo01Cole Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

Miért nem mondjuk ki az igazságot???? Kedves Márkó barátunk ritka gusztustalan és becstelen módon cserben hagyta a 3ezer fős szurkolótábort és még ki tudja mennyi szurkolót!!! A bajnoki cimre és kupára hajtó FALCÓt hagyta cserben nem beszélve a BL-ről.Azért hogy kipróbálja magát.Szégyenteljes indok.!!!!!!!! Szégyenteljes ember!!!Nagyoncsak hajlékony lehet ennek az embernek a gerince!!!!Énnekem 25 éve van FALCÓ bérletem, de nem szeretném többet látni ebben a mezben. Hogy mit kivánok neki az nem publikus.Megpróbáltam összefolalva az igazságot leirni.Köszönettel az olvasóknak és azoknak akik egyetértenek ezzel a véleménnyek!!!!!!!!!!!!

Pbask
Olvasó

Mi a problémád vele?

derryl
Olvasó

Élt a szerződése adta lehetőségeivel. A Falcot meg ki nem szarja le?

szurkolo01
Olvasó

ha meglesznek a percei az egész szezonban akkor jól döntött, viszont ha kevesebbet fog játszani mint a számára elvárt, akkor frusztrált lesz ami kihat a teljesítményére is. ekkor fog kiderülni megérte e lecserélni a falcos fix bl perceket vagy sem.
én személy szerint sok sikert kívánok neki, és ha az élet úgy hozza bármikor szívesen látom újra Szombathelyen.
a vele kapcsolatos átigazolási komédia pedig az ügynökség műve! hányinger

Mendez
Olvasó

Ha már a játékperceit említed, az imént olvastam egy olasz portálon, hogy a Pesaro szemet vetett arra az Akil Mitchell-re aki az izraeli ligában 15 pont 8 lepattanót átlagolt és Márkóval azonos poszton szerepel.
Ha sokat szeretne játszani Márkó akkor alaposan fel kell kötni neki…

Magdi anyus
Olvasó

Érthető döntés volt a részéről. Az olasz lányok csodásak, valószínűleg Márkó is szemet vetett az egyikükre. 🧐
Jó egészséget, sok örömet és sikert kívánok ennek az úrfinak!

Bozic
Olvasó

Csokolom Magdi anyus!
Markonak komoly kapcsolata van. De ettol fuggetlenul igaz amit tetszik irni.

Magdi anyus
Olvasó

Az még nem jelent semmit, Józsikám!

praegressus
Olvasó

Mindenek előtt, jómagam mindent köszönök Márkónak, amit a Falco-ért tett! Habár esetében nem beszélhettünk Falco- szívről, vagy helyi gyökerekről, 100%-ban profi zsoldosként (a szó legpozitívabb értelmében) tette a dolgát. Küzdött, lélekkel játszott, sosem alibizett. Igazi “bravúrkosaras”, egy- egy elképesztő triplája sokszor lélektanilag értékesebb volt, mint maga a 3 pont. A Dijon elleni dobását sosem fogom elfelejteni, holott – sajnálatos módon – nem is élőben láttam, hanem stream-en követtem a találkozót egy autópályaparkolóból, nyugtázván, hogy nem érek haza az összecsapásra. Viszont… Nem mehetünk el a játékintelligencia teljes hiánya mellett. Aki kosárlabdázott valaha, az bizonyára találkozott hasonló típusú játékossal: remek képességekkel van… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Jó ilyen tagokat látni közölünk,remélem maradásod hosszabb távú lesz! 🙂

praegressus
Olvasó

Köszönöm, bízom benne! 🙂
A sok- sok csipkelődés mellett mindig voltak, vannak és lesznek olyan párbeszédek, amiket érdemes olvasni és a “kollégákkal” vitatkozni. 🙂

Redbid
Olvasó

Teljesen igaz és helytálló amit a kosárlabdára, annak csúcsára vetítve leírsz, de ebből van azért a kevesebb, és mellettük még azért rengeteg ilyen szempontból, hiányossággal létező, kiváló kosarast is ismerhetünk! Ez egy csapatjáték, a szakmai stáb egy adott felhozatalból igyekszik összerakni egy az általuk megvalósítani kívánt játékhoz alkalmas csapatot, vezér és kiegészítő szerepekkel. Na itt fog képbe jönni amit írsz és a pénzügyi lehetőségek viszonya, vagyis minél gazdagabb egy csapat annál jobban engedheti meg magának, hogy minél több ilyen képesség terén is magasabb szinten álló játékosból alkossa meg a csapatát. Valahogy ezek szerint áll össze a kosárlabda szép világa 🙂… Olvass tovább »

Cole
Vendég
Cole

Valószínűtlen, hogy sikeresebb lesz (hacsak nem sül el a keze a hármasvonalnál meccsenként “elégszer”), mert sztem akármennyit fejlődik, nem érhet a közelébe sem Perl “labdaügyességének” és annak, ahogy lát a pályán. Továbbá sokkal “darabosabb” mozgású. De nem is nagyon lehet őket összehasonlítani, mert teljesen más típusú játékosok. Filipovitynak sztem nem lesz önbizalom-problémája. Perlnek az útjában talán csak kicsi önbizalomhiány állhatott (tipp), meg bátrabban kellene/kellett volna rámenni a hármasokra. Ha esetleg nem olyan százalékkal megy, amennyire szeretné, akkor gyakorolni.

derryl
Olvasó

Nem kell neki vezéregyéniséggé válnia,tegye a dolgát,ha kell összeszorított fogakkal. Benne látom azt a potenciált,hogy, ha beáll a sorba gyökeret ereszthet,benne megvan az a spiritusz, pofátlanság, akarat, ami kell egy ilyen helyen. Kövezzetek meg,de szerintem ő nem fog karácsonykor új csapatot keresni magának, sőt,azt mondom,ha Ok megfelelően használja, még nívósabb ajánlatokból szemezgethetett volna.
Sok sikert

Mendez
Olvasó

Ha már leírtad, hogy Okorn nem megfelelően használta, akkor ezt egészítsd ki azzal is, hogy mi lett volna számára a megfelelő?

derryl
Olvasó

A bizalom. Nálunk jó szokás,ha a magyar kosaras hibázik,már megy is helyette a légiós. Ugyan ez van Kriva esetében is,igaz,ő totál más szerep. Pedig tehetséges a srác,én elhoztam volna az Olajba. Márkó egy öntörvényű,kellő intelligenciájú játékos, lehet,most jól jött érte a zsé, de szerintem már idén jobb lett volna mint Milo!

Mendez
Olvasó

Filipovity esetében pont a játékintelligencia az, amiben a legtöbbet kell fejlődnie.
Jó felépítésű és jó kezű játékos, ha fejben is összerakja magát akkor lesz igazán jó és érett játékos egy hosszabb európai kalandra.
A bizalom ne lett volna meg iránta?
Jóval több lehetőséget kapott, mint a posztján szereplő légiós.
A Falco pedig egy fillért sem kapott érte, nem kellett kivásárolni, benne volt a szerződésében a külföldi opció.

derryl
Olvasó

Sokban nem értünk egyet,semmi gond. Azt viszont nem tudtam, hogy egy fityinget sem hozott a konyhra. Mármint a Filkónak!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés