Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Minden oroszlányi győzelmet kemény munka előz meg

Illés Máté bármerre jár a városban, mindig kap egy-két biztató szót.:

:

Mint megírtuk, az OSE Lions csapata meglepetésre a Zalaegerszeg otthonában szerezte meg az első győzelmét az élvonalba, 29 év után. A csapat fiatal játékosával, Illés Mátéval beszélgettünk, aki ezen a meccsen kezdőként 6 pontot szerzett.

Hogy élték meg az első sikerüket?

Nagyon vártuk már ezt a győzelmet, ami 29 év után az első élvonalbeli sikerünket jelentette. Egy nagyon jó ritmusú meccset sikerült játszanunk és ezzel elindultunk egy olyan úton, amit szeretnénk folytatni.

Szezon előtt gondolták volna, hogy Zalaegerszegen, idegenben nyernek először? 

Igazából nem beszélgettünk ilyenről, hogy hol, mikor lehet az első, tekintve, hogy minden egyes mérkőzésre úgy futunk ki, hogy be akarjuk húzni. Bízunk benne, hogy ez minél többször sikerülni fog. 

Milyen a hangulat Oroszlányban? Sokan mondják, hogy egy igazi kosárlabda városról beszélünk, ez miben nyilvánul meg? Felismerik önöket az utcán?

Ez abszolút így van! Egy kicsi városról beszélünk, viszont annál nagyobb itt a kosárlabda-szerető közösség. Bármerre megyünk, általában a szukorlóink mindig pár kedves szóval biztatnak minket, hogy “csak így tovább”. Ha esetleg éppen nem úgy sikerült a hétvégi szereplés, akkor is mellettünk állnak, úgyhogy tényleg mondhatjuk, hogy egy nagyon jó közösség alakult ki mind a szurkolók, mind a csapat részéről. 

Zalaegerszegre is sok OSE szurkoló utazott el. (fotó: Bálizs Zsuzsa)

Pakson mutatkozhatott be az élvonalban, ahonnan az akkor még az NB I/B-ben szereplő OSE csapatához igazolt. Miért volt ez a váltás?

Pakson az utolsó évemben már kaptam epizódszerepeket, ha jól emlékszem ez három éve volt. Azt viszont realizáltam, hogy ott nehéz lesz stabil perceket kialakítani magamnak, viszont nem szerettem volna éveket elvesztegetni. Ekkor keresett meg az Oroszlány és tett egy ajánlatot, amit elfogadtam. Azt éreztem, hogy egy teljesen profi közegbe csöppentem bele és elvárás pedig az első osztály volt, én pedig szerettem volna egy olyan szerepet betölteni, ahol maximálisan számítanak rám. 

Mik a célok a szezonban csapatszinten, valamint személyesen? 

Csapatszinten, ha reálisan nézzük, akkor a tisztes bennmaradás a cél. Innentől kezdve azt gondolom, hogy minden győzelem, minden jobb eredmény a kemény munka gyümölcsének tudható be. Személyesen pedig szeretnék minden percet a pályán hasznosan eltölteni, ezzel is hozzásegítve a csapatot a győzelmekhez. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Dennisszurkoló Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Amikor véglegessé vált az OSE kerete bevallom 2-3 játékossal kapcsolatban egy kicsit szkeptikus voltam, köztük volt Illés Máté is, de a szombati játéka alapján elmondható, hogy van benne spiritusz ha megkapja a lehetőséget. Krasovecben ezt bírom a legjobban, hogy bátran játszat mindenkit, nem fél betenni senkit sem a csapatba. Ellentétben a többi edzőtől akik csak a meccs végén, ha már minden eldőlt nyúlnak a cserékhez. Bár azt nem értem, hogy a Kucsora miért nem kapott még egy percet sem, lehet, hogy hozzáállásbeli problémák vannak vele, vagy gyenge az edzésmunkája, másra nem tudok gondolni. A Rizvic csereként történő beállítása is nagy… Olvass tovább »

szurkoló
Olvasó

“Mindig és mindenhol veletek lesz a szurkolók szeretete!”

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés