Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Minden légiós a fedélzeten – együtt készül a Kaposvár

Szinte teljes a keret, még egy helyen lehet változás.:

:

Az amerikai Michael Hughes, a dán Sebastian Aris, a horvát Tomislav Gabric is megérkezett már Kaposvárra, így teljes kerettel tud dolgozni Ivan Rudez vezetőedző – írja beszámolójában a delfinek.hu.

Már a harmadik hete zajlik a felkészülés a férfikosárlabda NB I./A csoportjára hangoló Kometa Kaposvári KK-nál, s a légiósaik is megérkeztek már, valamint próbajátékra jött brit Amin Adamu is a fedélzeten van. Így szinte teljes a keret, azért csak szinte, mert Amin Adamu egyelőre próbajátékon vesz részt.

A gárda első igazolása a horvát mester, Ivan Rudez volt, aki a bemutatásakor azt mondta, tudja, hogy egy külföldi edzőnek mindig nehezebb a feladata, de vállalja a kihívást és tisztában van a klub célkitűzéseivel. Olyan edzőnek tartja magát, aki folyamatosan fejleszti a játékosokat, a legfontosabb feladata, hogy a magyar, illetve a helyi fiatal kosárlabdázók folyamatosan szintet lépjenek és be lehessen őket építeni a csapatba.

A szakembert követte a huszonhat esztendős Tomislav Gabric, aki hármas és négyes poszton is bevethető, többször is tagja volt a 2023-as világbajnoki selejtezőn pályára lépett horvát nemzeti együttesnek. A 204 centiméter magas bedobó az elmúlt évadot a francia Elan Chalon együttesénél töltötte, ahol 34 bajnokin átlagban 17 perc alatt 8,1 pontot átlagolt, a hárompontos vonal mögül pedig 40 százalékos pontossággal célzott.

Szerződést kötöttek a dán Sebastian Arissal, aki tagja hazája nemzeti együttesének. A 188 centiméter magas irányítót az évad végén a bajnokság legjobb dán játékosnak választották meg. Miután csapatával kupagyőzelmet szerzett, a kupadöntő MVP-címét is megkapta a döntőben szerzett 26 pontját követően.

A 24 esztendős amerikai center, Michael Hughes is aláírt a Kometa Kaposvári KK-hoz. A játékos Huntingtonban született, a tavalyi szezont az osztrák BC Vienna együttesénél töltötte a 109 kg-os kosárlabdázó, a gárdával első profi évében rögtön bajnoki címet is szerzett. A bajnokság mellett az Alpok-Adria kupában és az Európa-kupa selejtezőjében is pályára lépett a bécsiekkel. Harminchét bajnoki mérkőzésén átlagosan 23.5 percet töltött a pályán, mialatt 11.3 pontot, 7.5 lepattanót, 1.7 labdaszerzést és ugyancsak 1.7 blokkot átlagolt. Mezőnyből hatvanhat, míg büntetőből hatvannégy százalékkal célzott.

A Kometa Kaposvári KK jelenlegi játékoskerete: Krnjajszki Borisz, Hendlein Roland, Bogdán Benedek, Csorvási Milán, Puska Bence, Paár Márk, Tomislav Gabric (horvát), Sebastian Aris (dán), Michael Hughes (amerikai), Amin Adamu (brit – próbajátékon van), Plézer Gábor, Hajduk Attila, Antalics Dániel, Halmai Dániel, Szőke Bálint. Vezetőedző: Ivan Rudez (horvát). Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Fotó: Kometa Kaposvári Kosárlabda Klub

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DávidKareem Abdul-JabbarBezseKaposkosár KKK Recent comment authors
Dávid
Olvasó

Minden csapatról jöhetne egy ilyen rajt előtti összegző cikk, kik érkeztek, 1 bekezdéses bemutató róluk.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Minőségi hús a Kométától, vagy csak Tesco gazdaságos?

Bezse
Olvasó

4K. Az már elég éles ! Jobb mint az uktraHD 🙃

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hajrà Kométa KKK !

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés