Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

„Minden edző szerencsésnek érezheti magát, hogy itt dolgozhat!”

Olyan körülmények vannak Pécsen, hogy nemzetközi mércével mérve is minőségi játékosok kerülhetnek ki.:

:

A közelmúltban  a Rátgéber Akadémia vendége volt a Playsight videóelemző rendszer értékesítési és üzletfejlesztési vezetője, az izraeli Dror Briger, aki le volt nyűgözve a látottaktól. Véleménye szerint Európában itt vannak az egyik legjobb körülmények, minden adott ahhoz, hogy nemzetközi mércével mérve is minőségi játékosok kerüljenek ki az Akadémiáról.

Az izraeli szakember, aki maga is vezet egy akadémiát és edzősködik is hazájában, a Playsightnak köszönhetően bejárta már a fél világot. Így aztán van összehasonlítása alapja arról, hol milyen körülmények között dolgoznak a tehetségekkel, és milyen a szakmai munka minősége.

– Európában majdnem az összes nagy akadémián jártam, láttam már kiváló létesítményeket, de a Rátgéber Kosárlabda Akadémiától teljesen le vagyok nyűgözve – fogalmazott Dror Briger. – Egészen elképesztő az infrastruktúra, nagyszerű feltételek mellett dolgozhat mindenki. Európában biztosan itt vannak az egyik legjobb körülmények, minden edző szerencsésnek érezheti magát, hogy itt dolgozhat!

Dror Briger több edzést is megtekintett, ezáltal a szakmai munkába is betekintést nyert. Erről is megvolt a markáns véleménye.

– Nagyon magas szintű a munka. Különösen az tetszik, hogy a tapasztalt, kiváló külföldi edzők mellett ott vannak a fiatal magyar trénerek: véleményem szerint a jövőre nézve nagyon fontos, hogy egy ilyen akadémián megfelelő edzőket is kineveljenek. A látottak alapján biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül nemzetközi szinten is minőségi játékosokat fognak itt kinevelni!

A Playsight videóelemző rendszer piacvezető a világon, használják az NBA-ben is, és természetesen szerte Európában – gyakorlatilag nélkülözhetetlen. Rengeteg segítséget ad mind az edzőknek, mind a játékosoknak.

– Látom, hogy itt az Akadémián minden edzést felvesznek videóra, ami óriási dolog! A játékosok abban a tudatban dolgoznak, hogy rögzítik a munkájukat, amit bármikor visszanézhetnek: szerintem mindez húsz-harminc százalékkal megemeli az intenzitást. Arról nem is beszélve, hogy a rendszer mennyit segít a hibajavításban! Enélkül ugyanis csak szóban tudná elmagyarázni az edző, hogy mit kellett volna másképp csinálnia a játékosnak, a Playsightnak köszönhetően viszont azonnal meg is tudja mutatni, mit kell javítani. A jövőben további fejlesztéseket hajtunk végre, s ezek az innovatív megoldások a Rátgéber Akadémián is meg fognak jelenni – mondta Dror Briger, hozzátéve, hogy nem mindenáron és nem mindenhova adják el a Playsight rendszerét, Akadémiánkkal azonban nagy örömmel működnek együtt.

Marketing szempontból sem elhanyagolhatóak azok az előnyök, amelyek a Playsight használatával együtt járnak. A rendszer egyetlen gombnyomással képes az élő közvetítésekre, vagyis mindenki számára elérhetővé teszi a mérkőzéseket – emeli a nézettséget, népszerűbbé teszi a sportágat és az adott klubot is.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés