Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Minden adott, hogy töretlen maradjon a DEAC nagy ívű fejlődése

Kiderült, a Debreceni Egyetem rektora játszott az olimpiai ezüst- és bronzérmes, Európa- és világbajnok, jugoszláv válogatott Drazen Petrovic ellen.:

:

Magyar Kupa-bronzérmes férfi kosárlabdacsapatát köszöntötte kedden a Debreceni Egyetem. A DEAC története során idén először jutott be a sorozat nyolcas döntőjébe, ott pedig meg sem állt a harmadik helyig.

– Kiemelkedő történelmi siker volt a győri bronzdiadal a klub és az egyetem életében is, amelyhez minden területen, a játékosok, edzők, valamint a szakosztály részéről is összetartó csapatmunka és nem utolsósorban nagyszerű játék kellett – jelentette ki Bács Zoltán kedden az Aulában, ahol a szakosztály kosárlabdázóit, szakmai- és háttérstábjának tagjait köszöntötték. A kancellár beszédében elmondta, a kosarasoknál egy olyan hangulatú csapat alakult ki, amelyre mindannyian büszkék lehetnek.

Becsky István szerint minden adott ahhoz, hogy az elmúlt két évben tapasztalt, nagy ívű fejlődés töretlen maradjon (fotó: unideb.hu)

– Olyan eredményt ért el az egyetem és a város büszkeségére a kosárlabdacsapat, amelynek mindannyian nagyon örültünk. És nem csak a Magyar Kupán elért harmadik helyezés, hanem ez a csodálatos mérkőzés is szombaton, a Szolnok ellen egyaránt felejthetetlen élmény. Bízunk benne, hogy egyre több ilyen lesz – tette hozzá Bács Zoltán, aki szót ejtett a DEAC 100 éves jubileumáról, illetve arról is, hogy már 2600 igazolt sportolót számlál az egyetemi klub.

Az intézmény rektora, Szilvássy Zoltán felidézte a sportággal kapcsolatos gyerekkori és egyetemi élményeit. Mint kiderült, a Szegedi Orvostudományi Egyetemen végzett tanulmányai idején még az olimpiai ezüst- és bronzérmes, Európa- és világbajnok, jugoszláv, majd horvát kosárlabdázó Drazen Petrovic ellen is játszott.

A játékosokat köszöntötték, de a vezetők is kaptak érmet (fotó: unideb.hu)

Az ünnepi köszöntésen részt vett Széles Diána alpolgármester is, akinek – ahogy fogalmazott – szíve csücske a sportág, ő maga is versenyszerűen játszotta. A városvezető amellett, hogy gratulált a csapatnak, büszkeségének adott hangot, hogy az egyetem ilyen energiákat fektet a sportág felvirágoztatásába.

Becsky István, a DEAC kosárlabda szakosztályának vezetője hangsúlyozta: az egyetem és a város összefogásával minden adott ahhoz, hogy a sportág elmúlt két évben tapasztalt, nagy ívű fejlődése töretlen maradjon.

Széles Diána alpolgármester is kapott egy bronzérmet (fotó: unideb.hu)

A sportvezető ezután Bognár Kristóf és Jehenns Manigat játékosok közreműködésével egy-egy Magyar Kupa-bronzérmet adott át Széles Diána alpolgármesternek, Bács Zoltán kancellárnak, Szilvássy Zoltán rektornak, Jávor András DEAC-elnöknek és Ráthonyi Tamás utánpótlás-szakembernek.

Forrás: hirek.unideb.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bombita Recent comment authors
Bombita
Olvasó

Milyen pozitív hozadéka is van a debreceni egyetemi sportéletre, ha valójában 6 kötödés nélküli külföldi játszadozását finanszírozzák – néhány magyar statiszta mellett- magyar oktatási rendszerre szánt közpénzböl?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés