Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

“Mindannyiunknak rosszul esett az Eb törlése”

Berényi Sándor, az U16-os fiúválogatott vezetőedzője ebben az időszakban is igyekezett tűzben tartani a srácokat.

  •   :

:

Mint korábban beszámoltunk róla, nagy változásokon esett át a Debreceni Kosárlabda Akadémia az elmúlt időszakban. Január 1-től három másik város (Budapest, Pécs, Sopron) akadémiája mellett a debreceni is államilag elismert minősítést kapott. A kitüntetést a névváltoztatás követte, az utánpótlásműhely ugyanis DEAC Kosárlabda Akadémia néven működik tovább.

– Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a helyi egyetemmel. Mivel az NB I-es csapat is DEAC néven versenyez, ráadásul hasonló szakmai vonalon dolgozunk, úgy gondoltuk, jó döntés ugyanazzal a névvel működni a folytatásban − mondta az utanpotlassport.hu-nak Berényi Sándor, szakmai igazgató.

Az U16-os válogatott vezetőedzője beszélt az egész világon megkerülhetetlen koronavírus-járványról is.

– A karanténidőszakot természetesen nagyon komolyan vettük. Az edzőink folyamatosan küldték a feladatot a gyerekeknek − különvéve azokat a fiatalokat, akik abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy kertes házban élnek, saját palánkjuk van. A május eleji enyhítéseket követően, a hónap közepén elkezdhettünk dolgozni szabadtéren. Az Oláh Gábor utcában rekortánon, hat palánkkal dolgozhattunk mindaddig, amíg meg nem oldottuk a beltéri tréningek lehetőségét. Ez utóbbira kicsivel több mint egy hete kerülhetett sor a biztonsági szabályok szigorú betartása mellett.

A gyerekek közül akadt olyan is, aki nehezen dolgozta fel a bezártságot.

Az edzők feladata volt, hogy ebben a tekintetben is monitorozzák a tanítványaikat. Viszonylag kevés esetben, de volt és van is arra példa, hogy sportpszichológus segítségét kértük, kérjük emiatt. Egyébként azt vettük észre, hogy az ifjak nagyon le voltak terhelve a digitális fórumokon: legfőképpen az iskola miatt, ily módon tehát érthető, ha nem minden esetben éreztek késztetést még arra is, hogy naponta felvegyék videóra az edzésmunkájukat.

A válogatottban is komoly kihívás elé állította a sors az U16-os kosarasokat, többüknek ugyanis az idén nyári lett volna élete első Európa-bajnoksága.

– Igyekeztem tűzben tartani őket: szakmai feladatok megoldását, meccselemzést kértem tőlük. Néhány gondolatot pedig ki kellett fejteniük a Michael Jordan vezette Chicago Bulls 1997–1998-as idényét végig követő The Last Dance című sorozatból. Pozitívan csalódtam bennük, mert mindenki megcsinált mindent, mi több, nagyon értékes elképzelésekkel találkoztam. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy mindannyiunknak rosszul esett az Eb törlése. A közös munkáról nem kell teljesen lemondanunk: július végén ugyanis összetartáson vehetünk részt Székesfehérváron. Igaz, ekkor már a jövő évi U16-os együttessel dolgozunk.

Fotó: deacbasket.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés