Connect with us

Bajnokság

Milyen feltételek mellett induljon a bajnokság? Most a szurkolók döntethetnek!

Részletek a cikkben!:

:

 

Már egy hét sincs hátra és jövő pénteken elrajtol a bajnokság. Sok a bizonytalanság, de az MKOSZ elnökségének állásfoglalása alapján, fontos, hogy elinduljanak a bajnokságok.

Olvasóink véleményére vagyunk kíváncsiak, szerintetek, milyen irányelvek mellett kéne lebonyolítani a bajnokságot a COVID 19 árnyékában?

Kérem nyomják meg a gombot, szavazzanak!

Ön szerint milyen szabályok szerint kellene elkezdődnie a bajnokságnak?

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
MarillionRózsabimbóMivanmivanRedbidroyalka Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Én nem foglalkozok itt azzal hogy Rouge vagy akárki mások most egymásnak beszólogatnak….mert nem vagyunk egyformák…és mindenki mást akar….DE: Már többször leírtam itt,hát a gyengébbek kedvéért vegyük a covid 19 tavaszi első támadásánál (napi 30-40 eset plusz halálozás) az esetszámok és halálozás kontra kormány reagálása/intézkedései. 1. Dolgozni mehettél…2.boltba idősavval…3.játszóterek lelakatolva…. 4.stadionok zárt kapus meccsekkel…5.szakrendelések leállítva….szórakozóhelyek bezárva ….Eljött a nyár aztán mindent feloldottak…a maszk viselés maradt…de tömegével egymás nyakán voltak az emberek a strandokon ahol maszk alig volt látható (pl. Balaton web kamerái…) Megindult aki bátor volt külföldre nyaralni stb…Most meg mi van?! Tudja mindenki napi közel 1000 számokhoz közelítünk…halálozás is… Olvass tovább »

Rózsabimbó
Olvasó

Sok beszédnek sok az alja.

Redbid
Olvasó

Esetleg egy ötödik verzió?? Szerintem hagyományos módon indítani a bajnokságot, ez így sajnos csak hamvában holt próbálkozás lehet, és ennek a jeleit láthatjuk is éppen! Sokan arról beszélnek ennek így semmi értelme. Ha komolyan vesszük, hogy a bajnokságnak menni kell, akkor csináljuk úgy ahogy legalább van arra esély, és ne úgy ahogy nincs!! Pl. “Buborék” vírusmentes csapatokkal, 3 helyszínen, kelet-közép-nyugat, 2×5 és 1×4 létszámmal, majd váltás. Így a helyzetre tekintettel alapszakasz 1x játszik mindenki mindenkivel, és ha jól alakul, akkor mehetne mégis középszakasz, immáron szokásos módon! Ha ezt még nem engedik a körülmények akkor ugyanilyen módon megy a középszakasz is.… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

November 3-án az USA-ban elnökválasztás,
így biztosak lehetünk abban,
hogy legkésőbb október végén Trump bejelenti,
hogy készen van a vakcina…
de ez mire hozzánk eljut (illetve bármelyik megbízható vakcina) a konszenzusok alapján az 2021 vége, úgyhogy ez a bajnokságon nem fog segíteni.

Viszont:
naponta ezer új fertőzöttet regisztrálnak,
de ezt kábé a detektálási arány alapján 25-tel kell szorozni,
ami azt jelenti, hogy naponta 25 000 új fertőzött van, Orbánék a nyájimmunitásra mennek,
amit ilyen számok mellett április végére el is fognak érni (5.5-6.0 millió fertőzött)

Ez a bajnokság szempontjából azt jelenti,
hogy májusig szarakodás, elmaradt meccsek;
májustól viszont nagyüzem,
júliusban bajnokavatás…

Csakegyfan
Olvasó

Ezzel a nyájimmunitással csal az a probléma, hogy 3-4 hónap után újra elkaphatod, szóval az egyetlen megoldás a vakcina…

Godemperor
Olvasó

Ilyen alapon a vakcina után is elkaphatnád 3-4 hónap múlva.

Aranyalba
Olvasó

Én azt nem értem miért bízott mindenki abban, hogy aki egyszer pozitív lesz, az védetté válik ? A sima influenzát is el lehet kapni minden évben, akkor ezt miért nem ? Azt nem tudom tudjátok-e, de a jelenlegi szabályozás szerint ha pozitív voltál utána 6 hónapig teszt nélkül is negatívnak kell tekinteni.

Godemperor
Olvasó

Mondjuk azért, mert az egy másik törzs amit elkaphatsz, vagy egy jelentősen mutálódott. Az influenza ezt elég gyakran teszi. A vírusos fertőzések többségében kialakul az immunitás. Erre alapoz az összes vakcina. De ha a mutálódottat egy már átesett v. oltott ember mégis elkapja, enyhébb lesz a betegség. Új törzsek esetén, természetesen védtelen az ember.
A covid úgy néz ki nem mutálódik olyan gyorsan, ill. olyan mértékben hogy az jelentősen befolyásolná a védettséget.

Setback
Olvasó

Nem szokásom senkit sem minősíteni, de Rouge te nagyon buta vagy.A kormány célja a nyájimmunitás?A kormánytól nyár eleje óta nem hallok mást,mint használjuk (megfelelően) a maszkot,kerüljük a csoportos összejöveteleket és lehetőleg ne külföldön nyaraljunk.Ehhez képest mit csinál a magyar?Nem és vagy rosszul hordja a maszkot,szarik bele a távolságtartásra.Kerti partikat csinál,házi rendezvényeket,félmillióan elmennek a horvátokhoz.Aztán jössz te és azt mondod a kormány műve az egész.Minden kormányra lehet fogni dolgokat, na de a mostani helyzetet?Sírjak vagy nevessek rajtad nem tudom.Örülj neki,hogy nincs egy halom tavaszhoz hasonló korlátozás.Benned sikeresen párosul a butaság és a semmi sem jó felfogás.Büszke ne legyél erre.

Rouge
Olvasó

Èn lehet hogy nagyon buta vagyok,
te pedig nagyon okos, de egy dolog biztos,
finoman fogalmazva is tájékozatlan vagy…

Hol van már a nyár elején hangoztatott
“maradj otthon” ???
Hol vannak az iskola bezárások?
Hol van a bárok bezárása?
Hol van a csoportos rendezvények tiltása (500 fő alatt)?

A nyár közepén stratégia váltás történt,
áttértünk a svéd modellre,
és ha egy kicsit is tudsz számolni,
akkor a napi 25000 fertőzöttet beszorozva
240-nel (8 hónap),
már meg is van a nyájimmunitás.

https://www.google.hu/amp/s/www.napi.hu/magyar_gazdasag/sved-modell-magyarorszag-koronavirus-jarvany-gazdasag-visszaeses.713371.html/amp

Setback
Olvasó

Minden szavaddal engem igazolsz.Butaság és a semmi sem jó felfogás.”Én vagyok a megmondóember fotelhuszár” ez vagy te,semmi más.Igazából már nem először csinálsz magadból hülyét.Innentől “Rouge:” = olvasatlan maradsz.

Rouge
Olvasó

Nyugodtan ugorj át, sőt, ki is törölhetsz
vagy ceruzával lefirkálhatsz, nem zavar.

Rouge
Olvasó

A hülyék kedvéért:

“… A fenti számítás alapján az elmúlt napokban napi 20-30 ezer új koronavírusos eset lehetett Magyarországon…”

https://www.google.hu/amp/s/www.portfolio.hu/gazdasag/20200924/koronavirus-megmutatjuk-mekkora-lehet-valojaban-a-jarvany-magyarorszagon-449912%3famp

royalka
Olvasó

Én itt nem szoktam általában senkit minősíteni, engem a kosárlabda érdekel.Rouge kollégával pláne semmi bajom, de most azért sok igazsága van a többieknek. A járvány óta semmi más nem foglalkoztat, csak ez. Vakcina, bezárkózás, élelmiszerfelhalmozás, most jön a java, jaj istenem mi lesz itt, nyájimmunitás, meg a lóf@sz tudja még mi. A kosárral meg a csapatoddal nem foglalkozol, csak a covid, a covid, meg a covid. Mivel amúgy roppant jó meglátásaid vannak a játékról békeidőben,ezt most hónapok óta nem tudom hova tenni.Nyilván mindenki fél( én is) de ez már szerintem nálad komoly.És ha azt gondolod, most ironizálok vagy gúnyolódok, tévedsz.… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

Én nem félek, én csak a járvány és a kosárlabda kapcsolatában teszek megfigyeléseket, próbálom kitalálni, hogy mi fog történni. Mert abban azért szerintem egyetértünk, hogy az előbbi jelentősen befolyásolja az utóbbit… 1. Azt mondtam, hogy Orbán nem engedi el az élsport kezét, lesz bajnokság. 2. Azt is mondtam, hogy beengedik a nézőket, enélkül nincs értelme az egésznek, a buborék az kivitelezhetetlen. 3. Azt is előre megmondtam, hogy a szövetségnek bizonyos számú fertőzött esetén engednie kell a mérkőzések halasztását. Nincs értelme ifi meccseket nézni. Ez most így is lesz. 4. Sok sérülés lesz az éles meccsek hiánya és a hosszú kihagyás… Olvass tovább »

royalka
Olvasó

Rendben.Ha tényleg így gondolkodsz, akkor örülök. Reméljük a 21/22- es bajnokságra véget ér ez az egész rémálom.

Lightbringer
Olvasó

Azért annak az indoklására kíváncsi lennék, aki ifibajnokságot szeretne nézni idén.
A tavalyi szezonban az volt az egységes vélemény, hogy ne vegyék figyelembe a felnőtt csapatok által addig elért eredményeket és ne hirdessenek végeredményt. Idén ugyanazok jogosnak éreznének egy ifi által szerzett felnőtt címet? Elég vicces.

krsz
Olvasó

Ön szerint milyen szabályok szerint kellene elkezdődnie a bajnokságnak? Szerintem: a légiósokat azonnal haza kell küldeni, ebből érdemi bajnokság úgysem lesz. Ide sem kellett volna hozni őket, a jövőre nézve pedig végig kell gondolni, hogy van-e rájuk olyan mértékben szükség, mint a (gazdasági) válsághelyzet előtt volt. A felszabadult helyekre fiatalokat és magyarokat kell átmenetileg betenni, “lesz ami lesz” alapon. Úgysem lesz ebből a bajnokságból semmi, és ebben az évben legalább nemcsak a neve lesz a magyar bajnokságnak az, hogy MAGYAR bajnokság. A felszabadult összegeket minden csapat fordítsa a vírus elleni védekezésre, vagy tudom is én, valamilyen jótékony célra, a saját… Olvass tovább »

Godemperor
Olvasó

Te politikusnak készülsz? Mert ennyi demagóg ökörséget régen olvastam.

Mivanmivan
Olvasó

Egyetértek. Még akkor is, ha sok elvakult szurkoló már elvonási tünetekkel rendelkezik…

gyógyegér
Olvasó

Mkosz facebook oldalát ne hanyagoljuk, had olvassák ők is a véleményeket.

hopehely
Olvasó

BOHÓCLIGA…a halasztás-halasztásának a halasztása!

Legfrissebb

Hírek

Facebook