Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Milyen autóval járnak a legjobb magyar kosárlabdázók?

A legnépszerűbb NBA-játékosok kapcsán közismert, ki milyen kocsival jár, milyen márkát részesít előnyben, ám itthon azért még nem tart itt a sportág. A legjobb hazai kosárlabdázókról éppen ezért nehéz nyilvános információkat találni azt illetően, ki milyen kocsit vezet, ám mi megpróbáltuk összeszedni, amit lehet.:

:

Mivel járnak a világ legjobbjai?

Ha az NBA, azaz az észak-amerikai profi kosárlabdaliga sztárjairól szeretnénk megtudni, ki milyen autóval jár edzésre, vagy éppen esténként vacsorázni, nincs nehéz dolgunk. Rövid internetes keresés alapján kiderül, hogy a világ legjelentősebb férfi kosárlabda-bajnokságából a Los Angeles Lakers szupersztárja, LeBron James garázsában található – persze ha el nem adta – egy Lamborghini Aventador, egy Maybach S650 és egy Porsche 911 Turbo S Cabriolet is – ki tudja, lehet, hogy valamelyikkel majd a fiát is edzésre viszi most, hogy Bronny James a csapattársa lett.

A Phoenix Suns korábbról kétszeres bajnok csillaga, Kevin Durant egy Ferrari California és egy Mercedes Benz SLS AMG kormánya mögött szokott feltűnni, a Golden State Warriors korszakos zsenije, Stephen Curry az elektromos autózás híve, hiszen egy Tesla Model X-szel jár, míg az extravagáns James Harden, aki jelenleg a Los Angeles Clippers játékosa, hírnevéhez hűen egy személyre szabott Chevrolet Camaro SS-t, egy Bentley Bentaygát, egy Rolls-Royce Wraith modellt, valamint egy Range Rover Autobiographyt is tart a garázsában.

De mi a helyzet a magyar sztárokkal?

Nyilvánvaló, hogy a legjobb magyar kosárlabdázók nem feltétlenül engedhetik meg maguknak ezeket a több millió dolláros szuperverdákat, de azért a jó kocsikból szemezgethetnek. Persze az sem kizárt, hogy valaki használt autóra esküszik, ilyen esetben azonban, elkerülve a kellemetlenségeket, érdemes a vásárlás előtt leellenőrizni az alvázszámot, például ezen az oldalon: http://www.carvertical.com/hu/alvazszam-lekerdezes

Az összeállítás készítésekor csak nyilvános adatokra fókuszáltunk, senkinek nem akartunk a kocsibejáróján paparazziként fotókat készíteni. Ami például a legjobb magyar csapatról, a bajnoki címvédő Falcóról tény, hogy az utóbbi években Falco-Volvo Alpok Autó néven szerepel, köszönhetően a Volvo Alpok Autó támogatásának. A cég új és használt Volvókkal kereskedik, a kínálatban a legújabb modellek is elérhetők.

Szintén az autóipar segíti a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia működését, ami nem meglepetés, hiszen a Mercedes-Benz magyarországi üzeme az akadémiához hasonlóan Kecskeméten található. Az akadémia honlapján Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége mellett a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. szerepel a harmadik helyen a támogatók sorában. A magyar élvonal kosárlabdázói közül sokan választották a Mercedest az autóvásárlásnál.

Világszinten ismert gyártóként az Audi is jelen van hazánkban, ám az Audi Hungaria Zrt. nem csapatszinten szállt be a hazai kosárlabdába, hanem a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét segíti társasági adókedvezmény révén. Nem ezért, hanem ettől függetlenül is kijelenthető, az Audi népszerű a legjobb magyar játékosok körében.

Érdekességként hozzátesszük: a Kaposvári KK néhány éve hírt adott róla, hogy a Spirit Autó Kft. beszállt a támogatói csapatba, ennek kapcsán a klub akkori játékosai tizenöt SEAT Leon TDI gépkocsit kaptak meg használatra.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés